Jump to content
Sign in to follow this  
Niakoi

Паркиране пред гаражите. Що е то?

Recommended Posts

Прав си колега - за всичко. Но, бил ли си някой път от другата страна на бариерата? Прибирам се вечерта към 6 от работа - паркинга е ПЪЛЕН. Поне 7 от колите там са на съседи с гаражи. Аз паркирам на около 100 метра от нас, защото няма къде по-близо. Ако я сложа пред гаража на накой, чиято колата е на паркинга в момента, рискувам да я намеря с крива врата или калник - ритат ги, макар че, знаят на кой е колата. Излизам през около час да проверявам дали някой е благоволил да си прибере колата в гаража и да се поразходя да моята, та да я докарам. Място се освобождава обикновено след 10 вечерта...

Edited by Niakoi

Share this post


Link to post
Share on other sites

колега на мен почти всеки път ми се налага да правя панаири :( за да си ида до гаража трябва да мина през вретата на кооперацията да ама не :P много често има глупаци които спират пред вратата ми колко пъти на рождден ден немога да ида до летището несъм можел да ида и каде ли още не :D ама като ми писна след 8мата година и почнах да не се ядосвам защото нищо немога да направя освен да им резна 4те гуми ;) и да гледам реакции.НО странното е че като дойдат да си махат колите най честата реакция е баси и хората как може да ми срежат гумите тва не са хора !или пък ебати и идиотите човек вече неможе да си спре колата някаде,каква наглост да ми спукат гумите аз толкова бързам а те да правят мизерии аз с как ще се пребера:DНО от всички тези изказвания на мен вече не ми е съвестно защото те даже и неосъзнават че са виновни и си мислят че аз съм виновен че съм чакал средно по 3 часа като понякога и цяла нощ! ПП: колега хич да не ти пука ако имаш и друга кола просто ги затвори данемогат да излизат и после само гледай сеири :P оправия няма с тез които ти запушват гаража :lol: аааааааааааааааааааа забравих да спомена един път един реши че няма да може да си обърне джипа и слезе от него и отвори вратата на кооперацията влезе вътре завъртя си отзад пред гаражите и си излезе даже незатвори вратата:P такава наглост нямаше!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ми аз тоя проблем с паркирането пред гаража си го решавам много лесно . Пример един БАКШИШ редовно си спира колата пред гаража ми и един ден ми писна , 2 пъти му оставях бележки че ми паркира пред гаража и че ще остане без гуми , човека реши че някой се базика с него . Веднъж когато излизам , моя човек зад мене спира точно ама точно пред гаража след като ме вижда че тамън съм излезнал от там , ей кипна ми спрях върнах се и му направих устна забележка че всяка вечер си прибирам колата там .... той естествено нямаше какво да направи и пред мене я мръдна и си викам ок всичко са оправи , НО прибирам се вечерта колата му пак пред гаража ... Слезнах нацъфках му предните 2 гуми и си тръгнах като пич(ест колата я паркирах на друго место с опасения че ще иска да мъсти). На следващата вечер колегата решил да са прави на силен и ми налита на бой , ми добре , взех бухалката от колата и му викам че следващия път ще му спукам тиквата а не гумите , пича си се замисли и си спъна , после имаше 2 седмици разправии , ченгета идваха(пича оплакване подал) така и нищо не доказаха. И ДА ИМАШЕ СМИСЪЛ ОТ ВСИЧКО ТОВА вече никой не спира пред гаража :( Може да са крайни мерки но всичко си има граница. Съвет от мене не са чудете какво да правите земайте ножовете и цепете гуми на ред , за да се замислят следващия път!

Edited by GeFi

Share this post


Link to post
Share on other sites

До болка позната работа. Какво да се направи, че няма къде да се спира.Ама не и пред гаражите! Градовете ни не са проектирани за стотици хиляди автомобили. И аз не си позволявам да спирам, защото знам колко е гадно да не можеш да си ползваш гаража, когато си искаш. Задружно с комшите си решихме проблема с поставяне на метални колчета, въпреки огромните знаци -НЕ СПИРАЙ ГАРАЖ!. Знам, че трябва да се плаща тротоарно право, за това, ама като разбрахме, че преди години било около 300 лв. се отказахме. Абе да дойдат да ме глобят ако искат, ама да си влизам в гаража когато си поискам. Май само колчета и подобни оправят нещата, колеги.P.S.Веднъж с комшията извикахме паяк , ама дойде след 2 часа.

Edited by Slayer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest tiankata

На един колега спрял пред някои си гараж му бяха написали с големи букви на предното стъкло НЕ ПАРКИРАЙ маи4е с восак не се знае то4но, изтрил си го от стъклото но когато завали натписа му се появява, и сега ве4е не спира там. :) .Друг слу4аи на паркиране пред гараж на 4овека му облепили вси4ките стъкла с лепенки с натписи от рода на (тук не се паркира, ти сляп ли си, гараж и др.) :rolleyes: . Има и други на4ини с борбата (не паркирай гараж) освен золумите по колата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

МОЖЕ ДА СЪМ МАЛКО КРАЕН В ДЕИСТВИЯТА СИ НО НЯКОИ ХОРА НЕ СЕ РАЗБИРАТ ОТ ДУМА :rolleyes: ина4е не съм конфликтна ли4ност :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Все не ми се ще да трябва да е с лошото ... ама май и до там ще се стигне някой ден. Бил съм и от другата страна на барикадата, много често е нямало къде да паркирам, ама просто се отдалечавам от мястото където искам да бъда, докато открия къде мога да спра без да преча на никой. Друг е въпроса че в нашата кооперация, всяко семейство има поне по две коли. Само аз и още един-двама сме с по една. Същите тези хора с многото коли са направили от гаражите си магазини, и по цял ден разни огромни камиони се мушат да зареждат по и без това затрупаната с автомобили алея, в дъното на която има кафене. Хората които ходят на това кафене са всички от квартала и никой не живее на повече от 10 минути, но всички идват на кафе с коли. Идеята за колчетата не е приложима, иначе съм си я мислил. Ако сложа колчета, някой ще спре до тях (вярвайте ми, има ги такива нахалници) и тогава съвсем няма да мога да си вкарвам колата в гаража :rolleyes: Идеята с телефонния номер ми хареса, ще започна да я популяризирам :angry:

Edited by Shadow^Dancer

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз оставям визитка на чистачката, но не ми се е случвало да ме викат досега.А пред нас как паркират... Само един път онзи ден не можах да изляза и гледах лошо изпод вежди пишман шофьора. В другите случаи се измъквам на по един пръст, ама ми е интересно ако бях някоя руса кака или комшията с мерцедеса и фронтерата как ще отнесат някоя броня

Edited by Big Blonde Wolf

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest HondaFanatic

Ти ако беше руса кака,или някой "псевдо-мафиот" , да видиш само като знаят че е от мутренските Бмв-нца 5 та серия как не ще се махнат..ама ще бягат от теб...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest AERO-ШМИРГЕЛ

Три случки ще ви раскажа, нали ми е голяма устата.Живея в затворена пресечка до Военна болница в Пловдив. Може да се каже, че там е центъра на магазините за авточасти. Направо е ужас с паркирането. Един като види, че някой преди него е запушил улицата, изтъпанчва се зад него и след малко се нареждат 10 коли и за да излезе първия,трябва да дойдат всички. А на мен гаража ми е в дъното на тая какафония. Теглил съм с въже 1000 коли, направо съм специалист на теглене на кола със заключен волан с гумите на криво. Голямо предизвикателство е да я преместиш без да я удариш някъде. Веднъж един Голф1 запали. Махнали му клапана на помпата и гаси на 4. Кво да направя, запали и спря в теглича на татковата жигулка. Нищо не му стана, ама много се изплаших.Пред на майка ми блока в Тракия половината педалковци са си изляли бетон и са си сложили колчета с катинари. Пристигам вечерно време, нА

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не може обаче някой си дето си е сложил врата на двора и си вкара колата вътре да ми лепне - гараж не паркирай - улицата е на баща ми ... тва не е гараж за мен.

За теб незнам, но според мен и законите в тая държава това е гараж и ти нямаш право да спираш пред него.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest GeFi

Айде дигайте се на нож бре ! Стига с тва дърпане с важета стига с тва писане на телефони алабала ... В крайна сметка ако съм аз(което никога няма стане) ще си кажа "Е пича е трябвало да излезе мръднал ме е голема работа " и следващия път пак(ПРИМЕРНО:rolleyes:) :) Трябват крайни мерки!

Edited by GeFi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest AERO-ШМИРГЕЛ

Прав си в частта "според мен"

Заради ей такива отворковци като тебе хората по улиците се псуват на поразия. Ако искаш да се научиш да псуваш, стани шофьор. Щото тия като тебе са способни да направят на някой поразия нарочно, само защото са си в "правото" без да имат каквато и да било полза от това с изключение на душевната чикия, че е станало на тяхната.Интересно ми е какво ще направиш като цялата фасада на една кооперация е с гаражи и всичките са законни и им се плащат данъци? Да не вземеш да искаш на хората нотариалните актове или най-много да си намериш колата по таван

Share this post


Link to post
Share on other sites
Прав си в частта "според мен"

Заради ей такива отворков

Edited by cK1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аеро-шмиргел. Сега ти прочетох и първия пост в темата - кофти ... Ще ти дам един акъл, ако приемеш :Спри пак там - с друга кола и чакай Вариант 1. сбарваш го и му трошиш главата - душевна чикия с опция, ако тоя те разпознае да те осъди присъдата ще е повече от на ставийски гарантирам ... Вариант 2. сбарваш го няколко шамара и викаш полиция - съдиш го и си взимаш мангизите за колата (ако не приеме доброволно да ти ги даде...)

Edited by cK1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest koki

Ще се опитам да внеса малко яснота цитирайки ЗДвП:

Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:

Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:

1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина,

предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни

превозни средства;

2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на

жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;

3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз

на пътници;

 

Всеки собственик на имот има право и е длъжен да осигури излаз на имота си към обществената пътна мрежа.Следователно без значение дали имам постройка или не имам право на излаз от имота си, включително и за превозно средство.Оповавайки се на горенаписаното уредих акт на един който си беше позволил да паркира на алеята която осигурява изхода от гаража ми към улицата.Използването на законите е най-печелившият начин за борба с тези които си позволяват незачитане на чуждите права.

Share this post


Link to post
Share on other sites

където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;

Благодаря колекаСпециално за колегата @cK1С най-добри пожеланияОт Aerodeck

Share this post


Link to post
Share on other sites

преди години един беше спрял пред вратите на автосервиза на баща ми, а него го чакаха мн клиенти та просто закачихме колата с едно въже и както е на скорост я изместихме - беше голяма атракция :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тия дни ще ви пусна снимка на табела, закачена на един гараж в кв."Стрелбище". Бях много приятно изненадан, когато вместо "пукам гуми, викам КАТ" прочетох "Гаражите се използват! Моля ако имате нужда да паркирате пред тях, оставете бележка на арматурното табло с посочен телефон за връзка при евентуален проблем. Благодаря за разбирането." Не цитирам дословно, но това за бележката на таблото е със сигурност така!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз се съгласявам напълно с колежката Addevil. Голям проблем за българина е че той винаги иска да спре както тя казва в асансьора на сградата или в най-лошия случай на стълбището за да не му спадне ГЪЗЪ като повърви малко пеш. Когато ходя някъде по центъра предпочитам да се поразходя 10 мин отколкото да направя 12341234 обиколки на "капана" и накрая да спра на майната си все пак ;) . А това което е написал SA8O, и аз съм бил потърпевш но от другата страна ;) . Преди години още със семейния ТРАБАНТ, баща ми спира близо до плажа в Китен до някаква ОГРАДНА МРЕЖА, след няколко часа се връщаме трабанта на майната си със изкревена задна броня от дърпане. И изведнъж мрежата се превърнала във ВРАТА на голям двор :) :) Идват някви чичета "бабаити" и почват да се дървят. Ама баща ми си е кротък човек (и дребен) и кво да им каже. Съжалявам че тогава бях още лапе иначе щяха да фърчат зъби ;);) . А това което "Шефчето" е написал ми се струва най-разумно от всички методи на кавги, насилие, заплахи, анти-вулканизаторски и анти-тенекиджийски методи ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Всеки собственик на имот има право и е длъжен да осигури излаз на имота си към обществената пътна мрежа.Следователно без значение дали имам постройка или не имам право на излаз от имота си, включително и за превозно средство.Оповавайки се на горенаписаното уредих акт на един който си беше позволил да паркира на алеята която осигурява изхода от гаража ми към улицата.Използването на законите е най-печелившият начин за борба с тези които си позволяват незачитане на чуждите права.

Има два момента тук . Ти си му уредил акт (браво за което точно така трябва) , но сам казваш че Edited by cK1

Share this post


Link to post
Share on other sites

В цитирания текст никъде не е упоменато, че става въпрос само за обществени сгради.Примера който си дал е прекрасен и напълно обобщава чувството за собственост в повечето хора.Напълно си прав, че не може така, но ако някой вместо "Гараж не паркирай" напише "Изход не паркирай", за съжаление не можеш нищо да му кажеш.Когато закона е написан калпаво и малоумно, винаги ще има такива случаи.Друго решение на описаният от теб случай е ако си издействам занак"Забранено паркирането" в началото на улицата и никой нищо не може да ми каже :unsure:Според мен смисъла на тази тема е че трябва да сме хора и винаги да се съобразяваме с околните.Когато държавата не ни помага и не зачита правата ни трябва сами да се уважавеме един друг.Най общо казано принципа е "Не прави на другите това което не искаш да направят на теб".Повече толерантност няма да навреди никому, а с глупаците само със законови мерки а не с агресия.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Повече толерантност няма да навреди никому, а с глупаците само със законови мерки а не с агресия.

Казах , че няма да пиша повече .. ама .. нали съм си мекере :) :) Абсолютно съм съгласен ! Ако аз съм потърпечшия (аз не бих спрял и не съм спирал така .. не съм комфликтна личност .. докато не опре ножа в кокъла ... има една поговорка - турска е : пази се от пиян сърбин и окърваен българин ..)Бих казал така : в закона не пише обществени сгради , но примерното изброяване е на такива , т.е. има се впредвид такива. Има се в предвид и входове (за хора) на жилищни сгради. Една забрана не може да се тълкува разширително. Т.е. и входовете/изходите трябва да са регламентирани - Парцела е твой наистина , но тротоара е общ (включително и мой) за да минеш през него по някъкъв начин трябва да се отчетеш на общината затова, че ограничаваш чуждите права на останлите граждани - т.е. да си платиш за неудобстовото , което създаваш. Ти трябва да имаш достъп .. но сервитутите през чужд имот често се правят за да може да минава само човек, а не автомобил (чужд имот е и тротоара) за да минава автомобил това трябва да е регламентирано.. в противн случай ще искам да минава зил триоска (това ми е личното превозно средство - съжелявам) през на съседа двора защото аз нямам достъп до имота си.Решения - най-доброто е това което си казал уреждаш си знак забранено спирането и въпроса приключва :P ; плащаш си парко мястото и въпроса приключва. :unsure: дойде ми една тъпотия на акъла - "Всеки собственик на имот има право и е длъжен да осигури излаз на имота си към обществената пътна мрежа.Следователно без значение дали имам постройка или не имам право на излаз от имота си" - това в такъв служей е кръстовище тогава ? хехех и тъй като е нерегулирано , значи ли че в случей на катастрофа докато излизам от имота , ако аз съм дясно стоящ - този който се е движел по платното ще е виновен за ПТП-то Ако не е така, то тогава трябва да си наслагаме и Стоп-ове на изходите/входове :);) Спирам защото одавана сигурно съм станал досаден. Лаладжийствам , смятам , че в по-гояламата част си прав! Продължавам си на мойто обаче - това не е гараж ;)Точно така е иначе, и аз по-горе написах, че са ни оставили сами да се оправяме - Трябва да има ясно определени правила и граници - както за правата така и за задълженията на шофьорите.Повече толерантност, а глупаците със законови мерки ;) ако знаеш как и закона боли ... дори повече от шамарите понякога ... ;) Edited by cK1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest addevil

за закона знам само едно - тълкуването на законите не е по желание - те си имат предназначение, алинеи и частни случаи - сигурна съм, че всеки може да си измисли 500 фиктивни ситуации, в които той е прав а другите криви, прецакани и така натам, но това не ни прави повече хора, нито с повече права от другите. Законите са си закони и те важат за всики (би трябвало) - веднъж ти си от едната страна, в следващия случай от другата! Както казах вече (с риск да се повторя) всички тези положения са въпрос на частен случай (дали си плащаш за парко место, гараж и т.н.) и на манталитет (дали като видиш табелата ще спреш или не). Освен това се предполага, че сме преди всичко хора - в тази тема виждам, че всеки си гледа неговата ситуация и неговата паница, как да накаже другите (законово или не). Жалко :unsure::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

addevil i sk1 закона е врата в полето.....просто ако се съобразиш примерно че баи иван си паркира коня от 1888 година там и има няколко свободни места какво ще ти пречи да си сложиш колата другаде? и въобще какво ви пречи да се съобразите с другите да паркирате 10 сантима напред или назад за да може да влезе и друга кола? написано гараж дали е такъв по закон не ме интересува,явно се ползва като гараж и като паркирам пред него ще попреча на някои ?лека съобразителност спестява купища нерви.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzenky, и аз това се опитвам да кажа през цялото време - ако всички проявяваме повече съобразителност ще е много по-лесно и приятно! Същото важи и за хората, които се паркират не место за 2-3 коли

Share this post


Link to post
Share on other sites

Според мен трябва да се подхожда малко по-дипломатично.Офиса ми е в центъра и там естествено няма къде да се спре.Цялата фасада на блока е в гаражи, но аз спирам пред единия,оставям си бележка да звънят в офиса и нямам проблеми.Собственика на гаража също има полза, защото аз излизам за30сек и местя колата, а ако е някой, който си оставил номерано е забил на майната си, ще има да го чака.Просто първо трябва да се брои да 10 и после да се решава да се пукат гуми, да се вадят въжета и т.н.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ПАРКИРАНЕТО КЪДЕТО И ДА Е КОГАТО ПРЕЧИШ НА НЯКОГО Е ГРЕШНО !

Да прав си ! Щом преча на гошо от другия блок да си спре И ТРИТЕ КОЛИ ПРЕД ВХОДНАТА МИ ВРАТА НА БЛОКА , НА ПЪРВА ЛИНИЯ , значи не съм прав, без да говорим, че има 5 паркоместа , ако спират шофьори, ако сират кауни има 4-ри! Както и да ми се зъби и да ме запушва с колата си за да ме питал дали тва място било мое - това че не му разбих зъбите пред дъщеря му, е само и единствено моя заслуга и на това, че точно в това вярвам ... въреки , че все повече се убеждавам във мъдрите прикъски : с простаците просташки.. Съществува ли вероятност да не си ме разбрал добре какво съм писал до сега?Аз се дразня както на запушващите .. така и на тия дето "мястото си било тяхно", а нямат основания затова:blink: и за мен ТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ - точно тоя дето запушва е същия, който като се прибере пред блока си спира на "мястото" той е точно толкова нагъл , колкото и другия - защото за мен за да запушиш някой значи си нагъл , за да наречеш едно място твое, а да нямаш основание - си пак нагъл !Добре бе хора вас не ви ли дразнат тия с касетките дето си ги слагат на пътя ?аз не ви разбирам! или вие мен ... да си кръстиш двора- гараж е най-малкото зло, ама ти пак крадеш парко място - като забраняваш на другите да спират там Мен това ме дразни - тва си е да ползваш годишен абонамент за парко място без да си платил - е няма да стане брат !Все е наглост и нахалство и тарикатлък - не тарпя такива изцепки! ... и докато това е така ще се спасяваме по единично едни с бой , което е малоумно, други с толерантност - това е единствения вариант - но самоза хора който го заслужават... Аз си избрах и си заплюх в Капана на Пете кьошета мястото - то вече е мое - само някой да спре там, дупе да му е яко, ок ? Edited by cK1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ShEfA

Ето и обещаната от мен снимка:

 

Публикувано изображение

Share this post


Link to post
Share on other sites

в центъра повечето служебни автомобили са с визитки и ако се случи да те запушат, винаги може да звъннеш :dry: а относно "мястото си е мое" - няма да започвам темата - всеки има някакво чувство за собственост - някои по-развито :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето сега българщината в моето училище, и на един гараж в Лозенец:

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

Share this post


Link to post
Share on other sites

аз си имам патент - връзвам чистачките на възел, та ако някой си ги намери така, значи зад гаражната врата пред която стои като наакан е моята гондола :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Днес един олигофрен ме вбеси. Спрял пред гаража снощи и аз сутринта не мога да отида на работа. Ходих да го вадя от тях, разправии 15-20 минути. Работата се размина на косъм от боя. Нямало било места, затова спрял пред гаража, сякаш ме интересува.Викам му : -Като няма места ще спреш на другата улица-там места бол. А оня се прай на луд, какво толкова било станало, като съм можел даму се обадя и да я премести :angry: . Да не би да съм длъжен да ходя напред-назад и да ги търся по къщята, затова че ги мързи да паркират на дръгата улица и да повървят 20 метра пеш. При това на тоя не му е за пръв път, както му казах и аз, а той с цялата си наглост ми вика, че нямало да е и за последен. Е тука вече много я убиърка и трябваше дядо ми да се намесва, за да предотврати физическата саморазправа... Така, решението е едно: Днес минах покрай табелите с паяци и си записах номера им, който с радост ще използвам в най-скоро време. Звънял съм на 166 при един подобен случай, но освен да запишат номера на злосторника, нищо не направиха по въпроса за отстраняването на въпросното МПС от гаражами, за който плащам данък всяка година. Е какъв малоумник трябва да бъдеш да спреш пред гаража на някого(в случая от вечерта до бог знае докога ако не бях го пребарал)? Толкова ли нямат елементарно културно възпитание тези хора незнам, но знам че трябва да се действа срещу такива нещастници. С бездействие нищо няма да променим и ако трябва и до крайности ще се стига, но подобни джигити трябва да си научават урока ! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има и такива дето и чуждите коли им пречат пред чужд гараж , паркирвам си аз колата пред гаража ( в гаража е колата на баща ми ) и ония кат се развика да сам я махнал че била му пречула, аз ест не я преместих и тоя кат трагна да заплашва щял да я одраска да я бласне. На друдия ден гледам от лявата страна огледалото ДО СТОПА одраскана ;) следва разправии , боища :D и полиция гоято ест нищо не напрви . Намерих си гараж под наем и сега няма ден дет да не обикалям блока и да не питам кои селяндрур е спрял пред гаража.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моята табелка с име и телефонни номера е винаги на предното съкло.

Използвам я всеки ден на служебния паркинг - разместваме се по 3-4 пъти, а и за домашното паркиране върши работа.

Най-отдолу стои надпис: Извинете за неудобството!

Винаги хората, обадили се по този повод са добранамерени и леко... изненадани. Нямам поражения по колата си, засега.

Извод - бъдете позитивни ! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз съм си лепнал номера на предното стъкло. Един път ме бяха запушили супер гнусно и като видях гсм номер на чуждата кола, звъннах, всичко беше тип-топ. Съветвам всички да направят така.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Извод - бъдете позитивни ! ;)

:) Бонд, Джеймс Бонд- Позитивен, Хонда Позитивен

Share this post


Link to post
Share on other sites

По принцип като паркирам се оглеждам за надписи или ако няма такива гледам за възможни изходи.Обикновено като няма къде паркирам далечко от мястото,където трябва да отида,но предпочитам да съм сигурен,че няма да преча на никого.Естествено съм спирал и пред гаражи,но винаги съм оставял човек в колата или аз съм оставал,ако спътника ми има да свърши нещо.Това с тел.номер е добро решение,мисля да го пробвам.Но най-доброто решение е всеки да се постави на мястото на другия и да се замисли как от едно запушване може да последва грандиозен скандал,че и по-лошо. :) :)

Edited by 3AgHuK

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest necentrovaniq

Ми платете си тротоарно право и готово.монтира се паркинг елементи проблема се решава.са верно-правото било пари-е нормално.да си държиш колата в гараж е привилегия,не даденост.особенно когато местата не стигат :):):) На мен ми е супер тъпо,като си плащам за синя,а тия с дворовете и гаражите-не.Все пак в един двор може и 5 коли да има.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хyбаво е да се стараем по възможност да бъдем позитивни и добронамерени :cool: Идиоти винаги има! За останалите ситyaции са нyжни много солени глоби. Българина много се опъва и се прави на голям, ама като трябва да се бръкне в джоба, чак тогава почва да се замисля. Това е изхода ... и дисциплината се създава по този начин.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...