Jump to content
ШМИРГЕЛ

Закон за забрана на ДЕСНИЯ волан в България

Recommended Posts

Аз съм превърженик на подобен закон, но това, че някойси го е предложил нищо не означава

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във всички форуми трабят само за това!!! И реших да попитам някой знае ли нещо със сигурност!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

крайно време е да го приемат този закон ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много често се случва камионо с ляв волан да невидят някой ,ама те от завода затва слагат огледала като се завива ад се гледа ;) Разбирам тоз абдал да е карал и някой да е изкочил насреща му защото е нямал видимост и е влязал в неговата лента ама такава простотия завивал и не го бил видял хахаха че на много хора им се случва това особено като изпреварваш някой и се връщаш в лентата си има малко мъртва зона кадето не се вижда ама никой не е забранил изпреварването щото не се вижда :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

твърдо 'ЗА' !Опасни са,няма видимост,това е достатъчно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми мен и джип и камион с ляв волан щяха да ме омахат на няколко пъти, особено единия път на България единия Туарег така зверски ме асече, ма после по стресната му муцуна познах, че не ме е видял.. :cool: прекалено нисък съм им явно, и не очакват нещо като мен да е до тях... Мммм незнам и аз, за този закон, да го приемат само за тежкотоварните, а? Че тъкмо се бях загУедал в една Супра от Токйо... :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опасни са точно толкова колкото и тия с ляв волан, нищо не зависи от колата всичко е до този който я управлява. Да при изпреварване на еднолентов път видимостта е по-малка и какво от това просто изпреварваш внимателно като се оглеждаш. Това със тоя закон е пълна глупост.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Такъв закон не е приети и скоро едва ли ще се приеме.Твърдо съм против него,никой не може да ми налага каква дирекция да карам :tease: Безрасъдния шофьор си е такъв без значение дали е седнал от ляво или от дясно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам кола с десен волан от доста време и не се оплаквам от видимостта всичко зависи от шофьора. Който неможе да кара кола с лява дирекция да не се качва на дясна.Но някой да определя какво да караш това е недопостимо.Вув всички страни с дясна дирекция е разрешено да се карат коли с лява.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие ли ще ги проверявате дали могат да карат с десен волан ???

Кои сме ние баце,че нещо не те разбрах???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги май не гледате реално не нещата?Никои не говори какви шофьори има, тва е ясно има добри има лоши има опасни,говорим че РИСКА от ПТП с обратна дирекция е по голям,няма как да е друго при положение, че движението ни е регулирано така.!И като се вземат двете неща за неопитни водачи и обратен волан става опасно.Не говорим вие, колко може да карате,ами че утре срещо васще дойде някой дето няма опит и иска да има видимост.. .Моето мнение е че трябва да се ограничат тези коли.ако някои иска да кара на обратно да отиде в Япония :tease:) хем ще има и супер коли под ръка :tease::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То най лесно е да си земеш един McLaren F1 но няма пътища за автомобили с централен волан за това си къпуваш един остров правиш си магистрали и си го караш само там :tease:.Те хората който немогат да карат с ляв волан едвали биха тръгнали да си купуват кола с десен.Много ми е страмно сичко в нашта страна ?!?! в Германия кадето законите и всичко е светлинни години напред позволяват на коли с дясна дирекция да минават TUV технически преслед всяка година и да си ги регистрират. А тука щото на някъф депутат не му изнася ще забранява нещо. То след време на някой депутат няма да му харесва да се излъчва телевизията цветно ще гласува закон за черно бяла :tease:.Добре ако искам да си купя Skyline ili Toyota Aristo примерно и още 100 модела коли който никога не са пройзвеждани за EU пазара няма да може да ги караме.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Borislav_STZ

според мене пък трябва да се забрани само регистрацията на нов внос коли с десен волан защото те не са предвидени за КАРАНЕ по нашите пътища които иска да кара кола с десен волан да ходи да кара в англия но не и тук защото с карането по тези пътиша на такива коли застрашава и околните!!!!! ако има някои които да успори 4е се опасни нека да го направи ... да ми каже при изпреварване на кола по второкласен път с 2 ленти колко трябва да се подаде една кола с десен волан при изпреварване и колко кола с ляв волан ???? аз по цял ден съм по пътищата и ако знаете колко пъти съм хокал такива защото избутва мене от пътя за да може да тругне да изпреварва !!!!!! Не са конструирани за нашите пътища следователно не трябва да се карат ТУК!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То никоя кола не е констроирана за нашите пътища :tease: ако могат да се нарекът пътища.ами едвали е проглем на кола с дясна дирекция която кара зад ТИР да го испревари само трява да не си се залепил за ТИР-а пускаш се 30-40метра назад и си виждаш всичко а самото изпреварване е лесно ако колата е някои Japan екземпляр примерно около 200-400HP :tease:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стига глупости е пичове десния волан било предпоставка за повече произшествия ! ми по таз логика и жените са предпоставка за повече ПТП ама ся кво да им забраним да карат ли ? Или пък другото защо да се разрешават коли над 60 коня? че и едната която е 60 и таз дет е 260 ще ти свърши същата работа защо ти са по мощни коли те са предпоставка за лудо каране и за повече ПТП и тях викам да забранят ,ми тез огромни джипове що са хукнали по улиците като иска джип да кара в гората ако един джип блъсне човек на улицата тез ролбари ще го разкъсат ,не е като да те блъсне лека кола,и тях да забранят в градовете!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така.........комунизъм трябва в тая държава,кви са тия десни волани,само ляв....не можеш да имаш право на избор :tease: Стегнете се малко пичове,скоро време може да ни наложат само Лади 5-ци да караме,тогава пак ли ще сте съгласни???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам кола с дясна дирекция,да ви кажа проблема е нулев!Наистина всичко опира до шофьора!Да ви кажа ТИР-овете карат над 100 км/ч така че, закъде повече по нашите пътища?Единствения проблем на всички е ,че отчитат дейност,и ни отвличат от по глобалните проблеми!Кусур им е десния волан, Максим смачка 2-ма пил... Никой политик не каза нищо...Също така кола с десен волан е в пъти по-евтина от такава с ляв:Пример : CR-V ,98 г. го взех за 3600 лева!Повече няма какво да кажа!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, освен по-лошата видимост има и още един проблем: фаровете са настроени да светят по-силно в ляво, което води до заслепяване на колите отсреща. Ако шофьора не сети да си ги коригира, това е сериозен проблем! Лошото е че при годишните прегледи никой не проверява фаровете!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... избутва мене от пътя за да може да тругне да изпреварва !!!!!!

Тази ситуация си я представям така: ти не си го изчакал да се накани и/или почувства сигурен в изпреварването и си тръгнал да изпреварваш него и автомобила/камиона пред него. Предприел си изпреварване на повече от една кола, а може и цяла колона. По този начин не предизвикваш ли рискова ситуация? Пък и според мен дори и да беше с ляв волан като идваш отзад ако не си е погледнал в огледалата и не внимава в тях, резултата ще е същия!Ако греша моля коригирай ме.А относно закона и аз съм против него. Всичко зависи от човека, който сяда зад десния волан! Редактирано от ilias

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В цял свят няма забрани от тоя тип. Пък наще велики политици пак ще праят някви си революционни глупости щото му е кефнало на някой. Аз съм си проив отсякъде за глупости от такъв род. Що не забранят и на мацките да се разхождат по тротоарите, че нещо много се заглеждам :) и може да стане инфекция.Тва са пълни глупости....... :) ЦЕНЗУРА :) ЦЕНЗУРА ;) да не ругаем тука че ......... ще се карат ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре де като са толкова опасни тез коли с десен волан айде някой да кажи колко катастрофи са пречинени че толкова се разпърдя таз история май ще да е само една- депутатската

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам какво общо има това с комунизмът???После ами в Германия колега ако не си ходил, голяма частот пътната им мрежа е Магистрали , а не като тука 2 ленти и двупосочно движение?!.има 'малка разлика' :plane:)Виждам сега че повечето тука дето пишат са с десен волан,но не може да кажете на черноро бяло? то няма и смисъл,не може волана да е на обратно на движението, и да НЕ Е по рисково????Ако това казвате, то значи че е излишно да обсъждаме ;) И защо все трябва да гледаме в другите страни как е?Ние да не сме по прости да измислим нещо по разумно от тях..? :wacko:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опасно си е с десен волан без съмнение.. по тия пътища наи ве4е може се окаже и самоубииство даже. ) Те с ляе немогат карат камоли с десне пове4ето :wacko::plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ахахах то4но по темата един пр неска се изтряскал с джипа си марка джиип с десен волан в стара загора !!!! на път с 4 ленти по 2 в посока с решетки по средата тръгва да изпреварва и неможе да прецени изглежда на какво растояние е от решетката и събрал 30 метра решетки !!!!! нямам кво пове4е да кажа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам сега че повечето тука дето пишат са с десен волан,

От всички привирженици на десния волан за сега само двама са с такива коли,останалите сме с "нормална" дирекция.

Ние да не сме по прости да измислим нещо по разумно от тях..?

Дай пример за нещо разумно родено от патешкия мозък на Български депутат :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Мога да кажа че се свиква за има няма 10 километра с кола с десен волан - да определено е търсене да се кара, да се изпреварва и тн. Променя се усещането от карането! Променя се навика на карането! Докато карах за около три четри дена една Мазда с десен волан определено бях доста по-внимателен шофьор! Нещо което определено влияе положително на сигурността.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато карах за около три четри дена една Мазда с десен волан определено бях доста по-внимателен шофьор! Нещо което определено влияе положително на сигурността.

Абсолютно съм съгласен с колегата. Карам кола с десен волан вече повече от година при това почти изцяло във Варна. Ами не съм имал никакви проблеми с другите коли и станах по-внимателен. Казах го веднъж пак ще го кажа единствения минус на десния волан е че при изпреварване на път с по едно платно във всяка посока трябва цялата кола да влезе в насрещното платно за да видиш дали има кола срещу теб. Това е. А единствения плюс за този тъп закон е че хора току що взели книжка няма веднага да се качат на кола с десен волан купена от Англия само защото е много по евтина от същата с ляв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами да общо взето 90% си е от маймуната зад волана , но 10-те % си остават за неудобството и предпоставките да птп-та заради десния волан

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре до тук аз чух 1 лека катастрофа който некав събрал решетки мрежи и т н,ама да ви кажа че само докато си седяхна компа и чух за 3 тежки катастрофи от днес с нормален волан! няма да казвам че е имало и салта :plane: а до ся никаде в новини несъм чул да е станало тежка катастрофа заради волана,а повярвайте ми доста хора чакат само това и да се раздуха!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ясно 4е няма много катастрофи с коли с десен волан при положение 4е ... от (примерно 5 милиона коли 1-2% са със десен волан )(бих си взел кола с десен волан да я карам на писта(400м) за бега4ка ;П

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз да си кажа има вече страхотно много коли само таз вечер видях 3 от изгрев до центъра ;) а и като чувам ся е хит да се носят от там коли защото колите са на много по ниска цена много по млако карани и много по запазени! много хора биха предпочели да си купят такава защото кога иначе ще имат нова за нащте стандарти кола на ниска цена ;)а и хубава кола ;) иначе спор в това няма ако невнимаваш може да пострада някой ,но това е при всички коли де ;)

Редактирано от JeepersCreepers

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля че най-вече зависи от задкормилното устройство, апък и дано него въвеждат че мисля джип да си вземам от там :)

Напълно съм съгласен с колегата.Има хора не с десен или ляв волан да им дадат кола,ами и всредата да бъде или с два волана,пак ще се хакнат в тебе!Аз си карам близо 6 месеца джипа и нямам никакъв проблем.Караш по внимателно и толкоз.Намислил съм и да монтирам една камера и монитор тази пролет.Като го направя ще кача и малко снимки.Имам и една идея за безопасноста по пътя.Нека след като мине срока за фаровете,да продължим да караме със запалени.Четох една статистика преди време и доколкото си спомням ПТП бяха намалели с около 17%.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредната глупава идея по български... Освен че няма да има ефект, така ще ограничат и вноса на иначе много скъпо струващи специализирани транспортни машини и реално ще навредят на бизнеса.

Имам и една идея за безопасноста по пътя.Нека след като мине срока за фаровете,да продължим да караме със запалени.Четох една статистика преди време и доколкото си спомням ПТП бяха намалели с около 17%.

Офф топик - това http://dadrl.hit.bg/2-medical.htm чел ли си го?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес като си регистрирах колата имаше един бус с десен волан който го регистрираха без проблеми,така,че засега няма страшно ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако приемат такъв закон това ще е поредния ъпсурд в БГ. Смърди в тоя парламент на тайфун от Л...АПРОТИВ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ManiaK

А дали могат модераторите да направят таблица да може всеки да гласува за да видим какво ще е процентното съотношение ЗА и ПРОТИВ (и НЕ МИ ПУКА) :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ясно 4е няма много катастрофи с коли с десен волан при положение 4е ... от (примерно 5 милиона коли 1-2% са със десен волан )(бих си взел кола с десен волан да я карам на писта(400м) за бега4ка ;П

И аз съм на това мнение,не ми се рискува (лично на мен) с десен волан.Днес по пътя Съни-Варна един с лексус си сечеше завоя и като видя двете колисрещу него лекичко се мръдна да не се чукнем,а аз направо запалих спирачките.Чудех колата пред мен,що намаля и бяга в дясно,ако бях на десен волан щях да се подам още метър и половинада проверявам кво има отпред...... :cool: Всеки сам да си решава,лошото е че в БГ само забрани има!И НИКОЙ НЕ ГИ СПАЗВА :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наистина колите от англия са доста запазени с това съм много съгласен с колегата jeepers.и цените са добри. :cool: ама волана остава десен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...