1net 41 #1 Публикувано 24 Юли, 2007 ако още не сте прочели http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1075992направо да не повярва човек, че драмата, с която вече май бяхме свикнали приключи най после Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #2 Отговорено 24 Юли, 2007 Най-после положителна развръзка и реален резултат.Прави чест на президента че издаде веднага указ за помилването им без всякакви процедурни и формални разтакавания, както и организирането на пълното им медицинско обслужване.Искрено се надявам тези хора да успеят да си стъпят на краката по-бързо и да се възстановят психически в най-голяма степен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLAZE 1 #3 Отговорено 24 Юли, 2007 Точно отивах на изпит по право и чух новината толкова години минаха,че каквото и да кажа ,ще е малко..... Прекрасен момент ,който трогна всички българи ..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #4 Отговорено 24 Юли, 2007 Много пари се изпраха, много шумотевица се вдига.. важното е, че всяка една страна /като имам предвид страна като държава/ получи своите облаги от случая. Ние си върнахме любимите медици, либия получи много превилегии за търговия както и няколко милиона долара, Франция... тя тепърва от нас се очаква да изисква. И аз се радвам за тях, дано наистина успеят да се възстановят от тази психологическа травма Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #5 Отговорено 24 Юли, 2007 И аз се зарадвах на новината ама малко ми стана убидно щото след като взеха 500 млн. долара от джобовете ни. Медиците споменали че и те щяли да съдят държавата за не по-малко пари от тези които е получило всяко либийско семейство... И кой ще плаща пак ние Много хора ще ме оплюят, но си казвам мнението и не ми пука общо взето. Да съдят политиците за пари а не ДЪРЖАВАТА ( НАРОДА ) Ние не сме виновни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #6 Отговорено 24 Юли, 2007 Изключително много се радвам, че най-после хорицата ще намерят покой от тия 8 години постоянен стрес и ЕВАЛА на президента за благородната му постьпка )) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #7 Отговорено 24 Юли, 2007 Това е направо непонятно за мен.. прекарали са почти десетилетие в съдилища, и сега искат още!? Неблагодарно е според мен... от джобовете на народа излезнаха парите, които ги спасиха, от устите на хората се започна кампанията, президента ги оневини... и какво, те искат още съд и още пари и проблеми? Вместо да си седнат на гъзовете и да се опитат да започнат отново нормален живот без проблеми... неимоверно е просто - Българщина! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest honda_huliganka #8 Отговорено 24 Юли, 2007 Може пък и да се замислят..... според мен това е реакция от стреса който изживяха ( и изживяват), не са имали достатъчно време да асимилират какво всъщност се случва....... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #9 Отговорено 24 Юли, 2007 Алелуя Много се радвам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ASRacing 0 #10 Отговорено 24 Юли, 2007 (Редактирано) Нека се радват на свободата си пп. Сега е момента, в който трябва да се реши въпроса с дълга на тази Циганска държава към България Редактирано 24 Юли, 2007 от ASRacing Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #11 Отговорено 24 Юли, 2007 Харви, приятелю, Първо те са били там по свое желание (да не кажа че с връзки само се ходеше), за свой бизнес и печалба и съответно знаейки в каква идиотска арабска държава отиват (за много долари естествено) и съответно донякъде на своя отговорност и рискВторо - доказано е и не се оспорва изобщо, че поне някои от тях са се занимавали с проституция с арабите, черна борса, алкохол - все неща, които са противозаконни в държавата в която си отишъл доброволно да работиш, и нарушавайки закони, за които предварително всеки бива уведоменТрето дори само за тези неща да бъдеш осъден там, те чакат мноооого години затвор, че и по-тежко наказание дориЧетвърто - те де юре са осъдени виновни бивши затворници, които са помилвани от президента, което не отменя вината им, а само я опрощава Как тогава ще съдят някого? Аз не съм им нито адвокат, нито прокурор, но с това си изявление тяхно и на близките им обиждат хора, които носихме ленти, вълнувахме се от проблемите им и ще плащаме свободата им с години ощеЗатова казах да си живеят живота мирно и тихо, да се радват на свободата си (нещо което не забелязах днес), а каква е ИСТИНСКАТА ИСТИНА за спин-скандала и заразяването ще си остане завинаги тайна за всички Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
XapBu 0 #12 Отговорено 24 Юли, 2007 това е така, Майна, но държавата пое ангажимента да се погрижи за тях и от този момент държавата е отговорна за действията сиа дори и да не се беше намесила пак можеха да я съдят за това че не се намесвагрешката им е, че се сетиха да искат обезщетения чак сега, когато проблемът се решитова го прави да изглежда цинично и ще им изиграе лош номермогат да съдят държавата и пред европейския съд по правата на човека но и това ще изглежда неетичнотрябваше да поискат обезщетения оше след първата присъдапо-страшното е че подобен политически тероризъм може да стане практиказащото вместо да се намери друг начин, на една арабска диктатура се плати откуп от половин милиард долара Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #13 Отговорено 24 Юли, 2007 Ами да... на мен недоволството ми е точно от това - нека се връщат, нека живеят нормално, но да не правят така, че на Вуте /в случая в лицето на цялата държава и вие, като данъкоплатци, тъй като аз нямам още такива задължения/ да му е зле. Нека са щастливи, не съм казал да гният там вовеки, но просто именно тяхната постъпка е такава - връщат се и вмето да са благодарни, че целия народ се е впуснал в тяхна защита - съдят. Това ми е неясно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Майната #14 Отговорено 24 Юли, 2007 zarrick, преиначаваш думи и факти, не ми се спори така , а и принципа на консолидация и единство на стадото, глутницата или на циганското множество не ми е присъщо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #15 Отговорено 24 Юли, 2007 ЧЕСТИТО и дано от тях още да стават хора ... НО въпреки че досега не си сложих лепенка в тяхна защита поради причини които няма да споделям ( но не мързел ) , сега може да сложа лепенка " върнете ги обратно " ако това което казвате е вярно - че смятат да съдят държавата ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #16 Отговорено 24 Юли, 2007 не знам как може да осъждате хора преживели изтезания в либийски затвор.Били отишли доброволно - ми да не е забранено?! Айде да ги осъдим че са варили алкохол? Вие да не би да подкрепяте забраната за варене на ракия Едно ще кажа и напомня - някога, в Първата Българска държава на Балканите, ВСИЧКИ поданици на хана/княза/царя, са се ползвали с пълна и недвусмислена подкрепа при възникване на проблеми в чужбина - и затова са уважавали българите.Наум, Климент, Сава и Ангеларий ги пускат от моравския затвор, защото Борис е писал, че са български поданици и ако не бъдат освободени ще има война... и примери за войни предизвикани от, да речем, преследване на български търговци е имало - заплахата не е била куха.Може да са всякакви но са НАШИ .Ако сами не се уважаваме, себе си и сънародниците си, никой няма да ни бръсне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mastorpetko 0 #17 Отговорено 24 Юли, 2007 К'во ще правим лентичките "Не сте сами"? БТВ и 24 Часа трябва да измислят ново предложение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V-tec 1 #18 Отговорено 24 Юли, 2007 Да са живи и здрави и да се радват на свободата. ПП: Суматохата е голяма и има много неща за които не се говори и т.н казаха, че на едната от медичките са открити в сметка 170-80 000 - ли беше хиляди долара????!?? това как се получава незнам и откъде тия пари но 100% съм сигурен, че е имало игра, но каква не знам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #19 Отговорено 24 Юли, 2007 Една стара истина излиза май на яве.................каквото и да ти говорят знай,че става въпрос за пари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edikoisi 165 #20 Отговорено 24 Юли, 2007 Една стара истина излиза май на яве.................каквото и да ти говорят знай,че става въпрос за пари а в случея за много пари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #21 Отговорено 24 Юли, 2007 Не знам, ама... цялата история започна да се превръща от момент, който всички чакаме с години в пълен фарс... Ако това че смятат да съдят държавата е вярно... просто нямам думи... Като се сетя как на всичките фирмени сайтове съм слагал банери, носили сме лентички, специално поръчвахме за всички офиси на фирмата двуметрови ленти... Само и само колкото се може повече хора да видят, разберат и станат съпричастни... Ако го направят просто... да ти е драго да повръщаш.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #22 Отговорено 24 Юли, 2007 ...еми, аз пък предпочитам 100 пъти моите данъци да отиват за издръжка (или обещетение) на тези изстрадали хорица от колкото с тях да се хрантутят всичките гнусни мафеи дето сега го правят (там разните депутати, политици и не знам още кви) ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #23 Отговорено 24 Юли, 2007 Когато са казали в болницата в Либия че могат да бъдат съдени и са призовали всички българи да се приберат в държавата си... Кой е останал... ето ги нашите герои Бих го нарекъл просто АЛЧНОСТ Нека си живеят спокойно и да си върнат хубавите дни ,но аз неискам да плащам за тяхните грешки. Те са отишли там по собствено желание и дори след като държавата е искала да ги прибере пак да останали по собствено желание С тях е имало още десетки българи които са се прибрали и съм сигурен че несъжаляват за постъпката си! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi #24 Отговорено 25 Юли, 2007 ... Такива били условията. А до колкото чух измежду тях има хора с по над 25 години стаж. Това би трябвало да значи, че наистина знаеш вече какво правиш И ако е така, И ако е имало слухове, че наистина условията в тази болница са такива, че да се рапространява зараза, ЗАЩО тогава продължаваш да го правиш?! АЗ ако бях, щях да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #25 Отговорено 25 Юли, 2007 Май не е казана и изнесена цялата истина за тоя терористичен акт на лИБИЯ срещу наща мила Родина и нейни поданици а кой е виновен за това май невроятната проява на "професионаизъм" и "отзивчивос" и "загриженост" на външото ни министерство и дирибеите в чужбина наречени дипломати примери много за техните дяния премного а най-много ме е яд че нямат и срам и морал да си признаят и пускат разни версийки и слухове за медиците и други хора пострадали по тяхна вина оня скапан Мангал костов и Тъпата к..ва михайлова имаха наглоста да дават изявления по медиите вместо да се разхождат със раирани костюмчета в либийските затвори Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #26 Отговорено 25 Юли, 2007 Sorry ако съм обидил някой, извинявам се!Но това е моето мнение и аз си стоя зад него. Дори и да съдят държавата мисля че имат пълно основание. А и Европата се изръси 500 милиона за циганетата в либия, а нии ся скачаме за некви си 4 милиона с които хорицата да си оправят разбития живот. След сичкото безхаберие и мизерии на тая дупка на картата наречена държава България мисля че тва е наи малкото което им дължи.П.С. Нищо чудно че до казана на българите в Ада няма дявол, който да ни пази да не избягаме. Имаме си сънародници за тая цел! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #27 Отговорено 25 Юли, 2007 (Редактирано) П.С. Нищо чудно че до казана на българите в Ада няма дявол, който да ни пази да не избягаме. Имаме си сънародници за тая цел!Приятелю, аз няма да ти попреча по никакъв начин да избягаш, ако за теб БГ е казан в ада. Докато учех в ТУ прочетох едно много умно писание на една стена в коридор в общежитието ми:"Когато си гладен отваряш буркани, защото когато хората правят пари, ти правиш буркани!"Толкова потресаващо действа, особено когато го гледаш няколко години в трезво и нетрезво състояние.Идеята ми е ... стига плюхме по "държавата", защото "държавата" - това сме самите ние. Не си ли седнеш на Д-то да копаш... абе заеби. Иди, излез от казана и иди кажи в другите казани как е. Аз тук съм щастлив, а това което не ми харесва - боря се срещу него, както мога.П.С> Работя по 16-18ч на ден! ...щото не ми се правят буркани! Редактирано 25 Юли, 2007 от Didko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #28 Отговорено 25 Юли, 2007 явно пак почваме да зацапваме темата та по тоя повод с бачкането да ти кажа нещо много вярно което открих наскоро и можеби повечето тука го знаят ,ама мен ме изуми значи нали от ранно детство ни учат, че : знанието е сила и освен това , времето е пари . оОобаче ... това се знае от училище ... A= F*t , значи като заместим се получава ,че :Работата(А) = знанието(F) * парите(t) т.е. парите = работата / знанието ... извода е че при знание клонящо към 0 парите клонят към безкрайност и работата не оказва никакво влияние ... за пример ще дам футболистите знаят малко печелят много и обратно заплатите в БАН са смешни значи и проверката минава ... единствения проблем е ,че процеса на учене е необратим и ако не се спре навреме води до беднотия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #29 Отговорено 25 Юли, 2007 Бях я чел и преди тая глупост, ама... Грешното допускане, води до грешни изводи! Нито знанието е F, нито парите са ти t. F е сила, а не знание. И ако успееш да вършиш много работа (А), без да използваш много физическа сила (F) се получава това, което на някои тук им убягва Joker: За да успееш да свършиш повече работа за единица време с по-малко сила, използвай сивото си вещество. То не е отразено във формулата, само влияе на съотношението Виж него можеш да го наречеш коефициент на полезно действие (КПД) и ако го приложим за всяка от участващите величини в уравнението, може и да се съглася, че времето е пари, а знанието е сила. И ако продължа още малко така ще те вкарам в дебрите на Математическия анализ 5-та част, че свят ще ти се завие! Темата беше за медиците. Те вече са свободни. Ама днес Миролюба Бенатова така се празнеше от екрана, че чак мен опръска. Още малко и ще махна БТВ от запаметените програми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
XapBu 0 #30 Отговорено 26 Юли, 2007 Работата(А) = знанието(F) * парите(t) т.е. парите = работата / знанието ... извода е че при знание клонящо към 0 парите клонят към безкрайност и работата не оказва никакво влияниеако целта на човек са парите наистина не е нужен много акълна всички им е отдавна ясно, че най-голяма печалба носят търговията с наркотици и оръжиекато целта в живота ви са парите - какво чакате?добре че все пак има и по-разумни хора, за които парите не са най-важното в животасигурен съм че драмата с медиците е осъзнала мнозина, тръгнали по лесната печалба от съмнителни места, като тях Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #31 Отговорено 4 Август, 2007 Сега пък щяли политическо убежище да търсят:ИНФОДано да е поредната журналистическа измислица,иначецял народ ще ги намрази............ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #32 Отговорено 5 Август, 2007 Прав си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове