ipetkow 5 #1 Публикувано четвъртък в 19:47 Здравейте, поради увеличаване на семейството ни с бебе номер две се налага да поставя багажник на покрива на колата. Багажникът със сигурност няма да стига, защото имам 40 литрова газова бутилка, а не ми се иска да я махам. Искам да сложа багажник на покрива, който да ползваме при пътувания като съм много незнаещ по темата и заради това пиша тук. Може ли да ми кажете магазин в София, където да отида на място да ме консултират / предложат решение и да ми монтират всичко необходимо? Ще се радвам да чуя и ваши мнения от вашия опит (особено ако сте с две или повече деца) и карате същата кола - Хонда Акорд 7 2003 година (седан) - как се справяте с багажа, стига ли ви мястото или по-добре да се сменя колата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 98 #2 Отговорено петък в 05:29 ЗА АКОРД КОМБЕ СИ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7549 #3 Отговорено петък в 05:30 (Редактирано) Да са ти живи и здрави и място ще ти трябва, а и удобство при товарене. Багажник отгоре има странични ефекти, особено ако те мързи да го сваляш, когато не го ползваш, както и къде ще стои, докато е непотребен в ежедневието. Aко имаш нерви за продажба и търсене - комбито е по-стратегическото решение. Комбито на 7-ма генерация събира повече от това на 8-ма. Lenovo_A1000_VID_20200711_211416.mp4 Редактирано петък в 05:35 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 98 #4 Отговорено петък в 07:17 Даже ако си намери сивик 9 комби 1.8 ръчка,което е бялата лястовица в Бг,багажника е по-голям! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ipetkow 5 #5 Отговорено петък в 08:23 Не ми допада как изглежда Акорд 7 Комбито. Ако сменям мисля да е Хонда ЦРВ или някой от тип: джипове на Хонда пак. Някакви предложения имате ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7549 #6 Отговорено петък в 08:59 Която и генерация на Хонда ЦР-В да хванеш (от 1 до 6 - според бюджета), все е с по-голям багажник от Акорд 7 седан - ако си готов да загубиш кефа от ниското седене и хандлинг, ама човек за фемилито прави какво ли не. Аз не бях и за това карах тАа "грозотия" 5 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7549 #7 Отговорено петък в 09:01 Преди 1 час, Oilgerm написа: Даже ако си намери сивик 9 комби 1.8 ръчка,което е бялата лястовица в Бг,багажника е по-голям! Така е, ама "бялата лястовица" е 1,8 бензин АТ. Иначе "черни врани" 9-ки с дизел се намират. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 98 #8 Отговорено петък в 09:36 (Редактирано) Off Topic Има и ръчка 9 турър бенз 1.8. Редактирано петък в 09:39 от Oilgerm Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7549 #9 Отговорено петък в 09:40 Да. То с колите е ясно - избор има. Дано и някой ползващ багажник помогне на момчето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 358 #10 Отговорено петък в 18:27 Комбитата за всички марки/модели, са по- практични откъм товаро вместимост, но винаги по- грозни и огромни, тежки... Това си е мое мнение, с което естествено, собствениците на комбита не са съгласни... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 247 #11 Отговорено петък в 22:01 Да дам и аз моите 5 стинки 😁 Аз съм с комби 7. Колата грознее малко ако я гледаш отзад Ама така грознее, че пак ти става симпатична Ако. Вгледаш отпред и отстрани - има страшна стойка и линия и е красива Лично мнение А и предполагам, че и повечето Акордионисти са с такова мнение Сега за мястото - и аз съм с две деца, две детски столчета и т.н. Мястото дори и в комбито не стига Но определено се справя Аз имам бокс за покрива - 420 л. Да, играчка е - сложи, свали, примери. Но определено поема много багаж и с него имам място в багажника и за колелета, тротинетки, бебешки колички и т.н. освен другите багажи Предполагам, че със седана и с голям бокс на покрива - ще се справиш с багажите. Е - не знам дали в седана ще има място за велосипеди и тротинетки. Но основното ще се събира с бокса. За бокса - предполагам е добре да се избер нещо качествено. Комбито е с релси и гредите се захващат лесно. Не знам как ти е седана. На мен бокса и гредите ми изпаднаха втора ръка на сравнително добри пари. Не е кой знае колко сложно, че да търсиш някой да ти ги монтира. Но предполагам, че ако ги купиш от специализиран магазин ще ти ги монтират. Бокса - пълен/празен, на мен вдига разхода с 1 л. на газ. Общия шум се вдига. Релсите свирукат малко. Не знам с по марковите, като Thule или нещо от този клас, може и да няма толкова шум. На мен лично шума не ми пречи. Като цяло Акорда си е шумна на извънградско. Също така, Акорда е малко тесничък отзад. С две столчета на задната седалка, става много тегаво и отпред. Ако имах пари, бих си взел някакъв ван. Загледал съм се по Одисей, ама писти пари.... все не стигат. И Тойота имат такива ванове. Дано от написаното успееш да си направиш някакви изводи 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7549 #12 Отговорено събота в 07:30 (Редактирано) Критерий за мястото в колата е не само вътрешният обем, а и времето което ти отнема товаренето. Това го знам от личен опит, а и от кръстника. Почна живот с малките си деца с 1 хеч от сорта на Сивик 3 и постепенно мина през 1 старо ванче на Митсубиши / вехта Омега комби и накрая стигна до Фоксваген бус Т3. Та сега е доволен и вика - Просто мятам вътре и не се занимавам с тетрис. В комбито - 3-ма с 3 МТБ-та (свалени са само предните колела), които не бих сложил отгоре, или отзад на колата, въпреки всякакви багажни системи за тях. video-1554658727.mp4.401650e9ae16bde0c98e7961ac26af76.mp4 2 съм събирал и в багажника на Легена, който е колкото на Акорд 7, Но там вече са свалени и 4-те колела + свалени кормилата - просто повече разглобяване. Мерак да има и време. https://forums.hondabg.com/uploads/monthly_2024_06/VID_20240618_203630.mp4.d215a13459e2395d1c0afd50b4edbc28.mp4 Редактирано събота в 07:33 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 137 #13 Отговорено събота в 08:22 (Редактирано) Check out this video, "review nissan nv200" https://share.google/nNv0vGSCq42HXGFbN Аз пък бях на косъм да се обзаведа с такова чудо. Основните ми критерии бяха - да е достатъчно компактно и за в града , ,функционално ( има много повече место от комби ), с поносима подръжка . Не стигнахме до консенсус с жена ми и заложихме но ЦРВ 😀 Редактирано събота в 08:23 от pet71 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ipetkow 5 #14 Отговорено неделя в 10:27 On 8/29/2026 at 11:22 AM, pet71 said: Check out this video, "review nissan nv200" https://share.google/nNv0vGSCq42HXGFbN Аз пък бях на косъм да се обзаведа с такова чудо. Основните ми критерии бяха - да е достатъчно компактно и за в града , ,функционално ( има много повече место от комби ), с поносима подръжка . Не стигнахме до консенсус с жена ми и заложихме но ЦРВ 😀 Какво ЦРВ, коя генерация? Аз също оглеждам ЦРВ-та. Гледам за автоматик, но не знам какъв двигател да гледам, кои са читави и здрави? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 137 #15 Отговорено неделя в 18:30 @ipetkow, нашето е 2009 ( 3 г) бензин 2.0 автомат . Мисля че има доста писано във форума . Имаме го от скоро ,доволен съм засега .Последните ми коли бяха с по малка кубатура,та на мен ми е достатъчна динамиката. По принцип е за по спокойно шофиране - конкретно тази комбинация визирам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1651 #16 Отговорено неделя в 20:16 На 27.08.2026 г. at 22:47, ipetkow написа: Ще се радвам да чуя и ваши мнения от вашия опит (особено ако сте с две или повече деца) и карате същата кола - Хонда Акорд 7 2003 година (седан) Отгледах си двете деца с акорд 7 седан. За първото още бях без багажник. Жената седеше на задната седалка при детето а на пода отпред един сак, чиято горна част се изравнява с долната част на седалката и така още един там. Детската количка в багажника на колата заемаше половината заден багажник и там оставаше място за още неща. С второто дете стана по-сложно, защото жената вече не можеше да се вози на задната седалка, където се появи второ столче и така се изгуби мястото за двата сака отпред. Бях взел оригинални греди за акорд 7 седан и LevUp Space 430 на тавана. И така, докато не отпадна детската количка и свалих багажника от тавана. Но изглеждаше така: Съветвам те, ако се спреш все пак на куфар още от първото дете, потърси оригинални греди първо. И честито за хлапето де, много да ви радва и да отгледате достоен човек! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ipetkow 5 #17 Отговорено преди 19 часа (Редактирано) Много благодаря за мнението! Помниш ли от къде си взе оригиналните греди? Имаше ли шум докато караше с куфара? Редактирано преди 18 часа от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1651 #18 Отговорено преди 18 часа @ipetkow, моля, не цитирай цяло предходно мнение. Купих, да не кажа "гепих" ги от един аукцион в Англия. Понастоящем не мисля, че може да има останали там, понеже англичаните надали ги карат още много тези коли. Като продадох акорда, гредите се продадоха почти веднага и те. Ако търсиш втора употреба, гледай задължително да са от седан, понеже за турера са други. И, да - има известен шум, както и увеличен разход на гориво. Но е напълно нормално и очаквано. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ipetkow 5 #19 Отговорено преди 17 часа @Honda_Z много благодаря още веднъж за отговорите! Аз съм планирал да отида идните седмици до магазин да ми направят и консултация, за да видя какво могат да ми предложат. Просто исках да бъда запознат преди да отида там, за да знам какво да ги питам и да гледам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове