ipetkow 5 #1 Публикувано четвъртък в 19:47 Здравейте, поради увеличаване на семейството ни с бебе номер две се налага да поставя багажник на покрива на колата. Багажникът със сигурност няма да стига, защото имам 40 литрова газова бутилка, а не ми се иска да я махам. Искам да сложа багажник на покрива, който да ползваме при пътувания като съм много незнаещ по темата и заради това пиша тук. Може ли да ми кажете магазин в София, където да отида на място да ме консултират / предложат решение и да ми монтират всичко необходимо? Ще се радвам да чуя и ваши мнения от вашия опит (особено ако сте с две или повече деца) и карате същата кола - Хонда Акорд 7 2003 година (седан) - как се справяте с багажа, стига ли ви мястото или по-добре да се сменя колата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 98 #2 Отговорено вчера в 05:29 ЗА АКОРД КОМБЕ СИ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #3 Отговорено вчера в 05:30 (Редактирано) Да са ти живи и здрави и място ще ти трябва, а и удобство при товарене. Багажник отгоре има странични ефекти, особено ако те мързи да го сваляш, когато не го ползваш, както и къде ще стои, докато е непотребен в ежедневието. Aко имаш нерви за продажба и търсене - комбито е по-стратегическото решение. Комбито на 7-ма генерация събира повече от това на 8-ма. Lenovo_A1000_VID_20200711_211416.mp4 Редактирано вчера в 05:35 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 98 #4 Отговорено вчера в 07:17 Даже ако си намери сивик 9 комби 1.8 ръчка,което е бялата лястовица в Бг,багажника е по-голям! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ipetkow 5 #5 Отговорено вчера в 08:23 Не ми допада как изглежда Акорд 7 Комбито. Ако сменям мисля да е Хонда ЦРВ или някой от тип: джипове на Хонда пак. Някакви предложения имате ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #6 Отговорено вчера в 08:59 Която и генерация на Хонда ЦР-В да хванеш (от 1 до 6 - според бюджета), все е с по-голям багажник от Акорд 7 седан - ако си готов да загубиш кефа от ниското седене и хандлинг, ама човек за фемилито прави какво ли не. Аз не бях и за това карах тАа "грозотия" 5 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #7 Отговорено вчера в 09:01 Преди 1 час, Oilgerm написа: Даже ако си намери сивик 9 комби 1.8 ръчка,което е бялата лястовица в Бг,багажника е по-голям! Така е, ама "бялата лястовица" е 1,8 бензин АТ. Иначе "черни врани" 9-ки с дизел се намират. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 98 #8 Отговорено вчера в 09:36 (Редактирано) Off Topic Има и ръчка 9 турър бенз 1.8. Редактирано вчера в 09:39 от Oilgerm Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #9 Отговорено вчера в 09:40 Да. То с колите е ясно - избор има. Дано и някой ползващ багажник помогне на момчето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 358 #10 Отговорено вчера в 18:27 Комбитата за всички марки/модели, са по- практични откъм товаро вместимост, но винаги по- грозни и огромни, тежки... Това си е мое мнение, с което естествено, собствениците на комбита не са съгласни... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 247 #11 Отговорено преди 22 часа Да дам и аз моите 5 стинки 😁 Аз съм с комби 7. Колата грознее малко ако я гледаш отзад Ама така грознее, че пак ти става симпатична Ако. Вгледаш отпред и отстрани - има страшна стойка и линия и е красива Лично мнение А и предполагам, че и повечето Акордионисти са с такова мнение Сега за мястото - и аз съм с две деца, две детски столчета и т.н. Мястото дори и в комбито не стига Но определено се справя Аз имам бокс за покрива - 420 л. Да, играчка е - сложи, свали, примери. Но определено поема много багаж и с него имам място в багажника и за колелета, тротинетки, бебешки колички и т.н. освен другите багажи Предполагам, че със седана и с голям бокс на покрива - ще се справиш с багажите. Е - не знам дали в седана ще има място за велосипеди и тротинетки. Но основното ще се събира с бокса. За бокса - предполагам е добре да се избер нещо качествено. Комбито е с релси и гредите се захващат лесно. Не знам как ти е седана. На мен бокса и гредите ми изпаднаха втора ръка на сравнително добри пари. Не е кой знае колко сложно, че да търсиш някой да ти ги монтира. Но предполагам, че ако ги купиш от специализиран магазин ще ти ги монтират. Бокса - пълен/празен, на мен вдига разхода с 1 л. на газ. Общия шум се вдига. Релсите свирукат малко. Не знам с по марковите, като Thule или нещо от този клас, може и да няма толкова шум. На мен лично шума не ми пречи. Като цяло Акорда си е шумна на извънградско. Също така, Акорда е малко тесничък отзад. С две столчета на задната седалка, става много тегаво и отпред. Ако имах пари, бих си взел някакъв ван. Загледал съм се по Одисей, ама писти пари.... все не стигат. И Тойота имат такива ванове. Дано от написаното успееш да си направиш някакви изводи 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7543 #12 Отговорено преди 13 часа (Редактирано) Критерий за мястото в колата е не само вътрешният обем, а и времето което ти отнема товаренето. Това го знам от личен опит, а и от кръстника. Почна живот с малките си деца с 1 хеч от сорта на Сивик 3 и постепенно мина през 1 старо ванче на Митсубиши / вехта Омега комби и накрая стигна до Фоксваген бус Т3. Та сега е доволен и вика - Просто мятам вътре и не се занимавам с тетрис. В комбито - 3-ма с 3 МТБ-та (свалени са само предните колела), които не бих сложил отгоре, или отзад на колата, въпреки всякакви багажни системи за тях. video-1554658727.mp4.401650e9ae16bde0c98e7961ac26af76.mp4 2 съм събирал и в багажника на Легена, който е колкото на Акорд 7, Но там вече са свалени и 4-те колела + свалени кормилата - просто повече разглобяване. Мерак да има и време. https://forums.hondabg.com/uploads/monthly_2024_06/VID_20240618_203630.mp4.d215a13459e2395d1c0afd50b4edbc28.mp4 Редактирано преди 13 часа от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 135 #13 Отговорено преди 12 часа (Редактирано) Check out this video, "review nissan nv200" https://share.google/nNv0vGSCq42HXGFbN Аз пък бях на косъм да се обзаведа с такова чудо. Основните ми критерии бяха - да е достатъчно компактно и за в града , ,функционално ( има много повече место от комби ), с поносима подръжка . Не стигнахме до консенсус с жена ми и заложихме но ЦРВ 😀 Редактирано преди 12 часа от pet71 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове