Jump to content
barmag

Смяна антифриз Хонда 6-та ген. 1.4 75 к.с бензин (Англичанка)

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, предстои ми смяна на антифриз, и да помоля някой ако знае какво количество в литри събира цялата охладителна система на Хонда 6-та ген. 1.4 75 к.с бензин (Англичанка). Сменяли са ми го преди 2 години и нямам спомен какво количество е слагал майстора. Смятам този път да сложа - G13 Pemco 913 зелен, от както е купена се кара със зелен антифриз които е бил наливен този път искам да си гупя готов - Какво ще кажете за избора ми? Ок ли е или препоръчайте друг?

Редактирано от barmag

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3,8 литра

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Днес купих готово G13 Pemco 913 зелен което на -40, ок ли е или да го разреждам?

Редактирано от barmag

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Близа си да градуса на оригиналния хондов -37 градуса, така, че няма нужда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Май сам се прецаках с това Pemco 913, и тотално обърках антифриза, това което съм взел е със съдържание на силикати, а трябвало да е Honda Type 2 (син). Навсякъде пише, че водната помпа се прецаквала с този зелен антифриз.

Редактирано от kvd74
Не цитирайте предходно/последно мнение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не си го сложил все още - недей.

Купи си Honda Type 2, за да ти е мирна главата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да така направих вече поръчах Honda Type 2, смятам да промия охладителната система, да сложа нов термостат с новия антифриз. Яд ме е че, преди около 8500 километра преди точно 2 години сменях ангренаж+водна помпа и дадох на майсторите пак зелен антифриз, дано да не прецакало уплътнението на водната помпа за тези километри и време....ама така е НЕКА ДА МИ Е ЗА УРОК, чул съм недочул съм ВМЕСТО ДА ПОПИТАМ се правя на "разбирач".....заслужавам си определението от един приятел, че съм "празна глава"...

Редактирано от kvd74

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капе ли ти от помпата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не знам. Как да проверя?

Редактирано от kvd74

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 42 минути, barmag написа:

Не знам. Как да проверя?

dragob дай съвет какъв термостат да купя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

TAMA WV52BC-78

Японско производство с качество на ОЕМ.

https://samurai.bg/термостат-78°c-82°c-tama-wv52bc78-19300-pm3-003-19300pm3003-honda-cr-v.html

https://bazar.bg/obiava-48070692/termostat-za-honda-tsrv-1-tama-honda-cr-v-1-wv52bc-78-19301p08315-19301-p08-315-19301p08316-19301-p08

П.П. Системата я промивай винаги с дестилирана вода, не чешмяна!

Редактирано от dandilov
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Благодаря.

Редактирано от kvd74

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
19 hours ago, barmag said:

Май сам се прецаках с това Pemco 913, и тотално обърках антифриза, това което съм взел е със съдържание на силикати, а трябвало да е Honda Type 2 (син). Навсякъде пише, че водната помпа се прецаквала с този зелен антифриз.

@barmag

Какво те накара да сложиш най-евтиния антифриз на пазара, 5 л 21лв ,това нещо не ти ли говори.

Screenshot_20260303_184344_Chrome.thumb.jpg.a0a2ad96b7eaa5749efc7021c19b2b22.jpg

Това откакто е купена е карана с зелен антифриз как го разбра.

Това е ангифриза.

Screenshot_20260303_190555_Gallery.thumb.jpg.3f0d530d7e987a64d3b3fee763f06fd8.jpg

Редактирано от CARPERA
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Автомобила го закупих на 17.12.2017г. декември на 163521км. (по километраж), когато я закарах на майстор да я огледа ми каза, че всичко е ок и няма нужда нищо да се пипа освен смяна на масло и филтри. На 15.12.2018г. смених радиатора защото протече, съответно същия майстор сложи, и нов антифриз като ми каза, че на този модел му се слага само зелен антифриз (нямал съм си и на идея какво е имало преди това в радиатора). На 23.02.24г. на 181072км ми се наложи да сложа рециклирана рейка защото старата замина и реших да сменя ангренаж, водна помпа и др. неща включително антифриз, термостат защото от много време нищо друго не беше пипано, а имах притеснения най-вече за ангренажа. Колата беше при друг майстор който ми прави ремонтите, той ми каза да му дам антифриза, нямал време да поръчва, и аз взех от приятел G913+ Truck, и така до ден днешен карам с него. Смяната ми е продиктувана от това, че в този форум разбрах за антифриза че се сменя на всеки 2 години, а и искам да го съчетая със смяната на масло и смяна на хидравлична течност иначе не съм имал някакъв конкретен проблем с охладителната система. БЕЗ ДА СЕ ОПРАВДАВАМ - Просто ежедневието ми е много натоварено, и не мога да обърна внимание на тези ВАЖНИ детайли.......някой ако се чуди защо за толкова години навъртяните километри са толкова малко, просто повечето време шофирам служебни автомобили.

Редактирано от kvd74

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

@Barmag

Незнам къде си прочел че се сменя антифриза на 2 години,не е вярно.

Този антифриз е на Honda  е лонг лайф.

Спокойно може да се кара 100хил км.

Майстора ти те е излъгал за зеления антифриз ,но все пак да сложиш най-евтиния на пазара.

Това е антифриза.

Screenshot_20260303_190555_Gallery.thumb.jpg.0b5f8ccb606203c4da77b96bb32e5670.jpg

Това пише в ръководството

Screenshot_20260303_202006_Gallery.thumb.jpg.44e1ca1480d09d009337793358c77c6b.jpg

Редактирано от CARPERA
  • Харесвам 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ок, вече ще знам, надявам се да не съм прецакал нещо за тези 8500км които съм карал със зелен антифриз.

Благодаря, Поздрави, Бъдете здрави.

Редактирано от barmag

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 3.03.2026 г. at 14:00, barmag написа:

Не знам. Как да проверя?

Вижда се, като погледнеш отдолу където е. Има дренажен отвор от нея извън пвц капака на ангренажа.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При нов автомобил, смяна антифриз 200 000км или 10 години, после 100 000км или 5 години, при влошени условия на работа 2/3 години или 50 000км. Може да ползваш всичко що е с удобрението на Хонда, аз карах с Ravenol. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...