TheOldBookMan 0 #1 Публикувано преди 10 часа Здравейте колеги до сега не съм участвал активно във форума , но "звяра" реши , че е недоволен. Та по темата колата е Акорд 2006г фейс, К24 автомат, и последните 2 седмици често особено при студен старт започна да пали по тегаво и веднага след това светват Чека , ABS и VSA за около 15/20 секунди след което се изчистват сами! Колата е с газова уредно но това го прави на бензин , акумулатора е на 1 година и тази зима на 2пъти го зареждах превантивно за да не е от там проблема , уви на туко що зареден акумулатор пак така запали! Не го прави постоянно но започна по често да се случва някакви насоки какво може да е или някой който се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опит? Така или иначе колата ще се кара в сервиз , но там нещата стават малко бавно и ще се радвам някой да сподели опит ако има. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 232 #2 Отговорено преди 8 часа (Редактирано) Този проблем, който описваш е в следствие на кофти акумулатор. Като цяло, ако колата стои в тези студове на открито няколко дни, първото палене е "по - трудно". Тоест иска повече развъртания на двигателя. Ако акумулатора е слаб, светва АБС/ВСА и след малко изгасва. И аз съм така със същата кола, но моя акумулатор вече на 4 г. Дори и току-що свален от зарядното, пак го прави ако колата е стояла повече време в студовете без да е палена. В топло време го прави доста по - рядко. Сега често си зареждам акумулатора, ще гледам да го изкарам до следващата зима Само веднъж до сега ме е предавал - колата стоя доста време на аварийни и се наложи да ми дават ток. Имам едно на ум Последно като проверявах, при палене смъква до 9 волта акумулатора, с това май е малко. Редактирано преди 8 часа от Г.Писаров 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 779 #3 Отговорено преди 8 часа Мой колега смени акумулатор заради такъв пролем. Оказа се стартера. След ревизия проблема му се реши. И да колегата @Г.Писаров е прав за гешките. При слаб акумулатор компютъра изключва сисстемите. При мен освен АБС и ВСА ссветват за АВД и волан. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3239 #4 Отговорено преди 7 часа Точно така. Ако стартерът е за ревизия (затегнали втулки, запечена грес), тогава ще върти трудно и ще дърпа по-голям стартов ток. В следствие на това, ще пада, под определена граница, напрежението на акумулатора при стартиране. При което пък ще светват алармите на таблото. Ако акумулаторът, по някаква причина (нищо, че е нов), не може да отдаде необходимия стартов ток, тогава ще се наблюдава същата картина. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 54 #5 Отговорено преди 7 часа (Редактирано) Имах същия проблем, но без да ми светка чека. Въртеше мудно на студен двигател, дори през август - през зимата се молех да запали. Закарах я на приятел автомобилен ел.техник (и аз съм ел.техник, но не автомобилен и нямам време :-)), който смени четките с нови - стана една идея по-добре. Смених акумулатора и за известно време стана още по-добре, но не и нормално. Миналата година на есен обслужих стартера с ремонтен комплект от амаяма и всичко заспа. Разликата е, че четките са заварени, а не запоени - не е за вярване това колко променя нещата. Редактирано преди 7 часа от Niakoi 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TheOldBookMan 0 #6 Отговорено преди 6 часа Акумулатора е нов на 1 година ( Yuasa 50Ah/450A) отделно началото на всяка зима и пролет си зареждам акумулаторите винаги! Този след като започна да пали трудно пак го свалих и заредих! Стартера е рециклиран преди има няма 7 месеца , знам какви са симптомите защото умря в мен и чек не ми е светвал тогава! Като казвам пали трудно има предвид че върти повече докато запали , иначе сила и имат както акумулатора така и стартера! Пали така сякаш няма гориво в системата един два пъти докато палих все едно "придърпва" докато запали. Няколко пъти ми го направи същото когато палеше директно на газ при загрял мотор , все едно няма гориво или и аз не знам как точно да го опиша! В големите студове на няколко пъти ремъка просвирваше незнам дали това е от значение! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3239 #7 Отговорено преди 4 часа Ремъкът няма значение. Проверяваш: 1. Алтернаторът дали зарежда. 2. Проверяваш за утечка. След заключване на колата, токът в покой трябва да бъде около 20 mA (0.020 A). Ако е повече от 30 - 35 mA, търсиш консуматорът, който остава активен (bluetooth модул, нещо включено допълнително и така). 3. Бензинова горивна помпа. 4. Проверка на газовата уредба. Толкова жокери мога да дам на "виртуално" четене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове