Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги до сега не съм участвал активно във форума , но "звяра" реши , че е недоволен:D. Та по темата колата  е Акорд 2006г фейс, К24 автомат, и последните 2 седмици често особено при студен старт започна да пали по тегаво и веднага след това светват Чека , ABS и VSA за около 15/20 секунди след което се изчистват сами! Колата е с газова уредно но това го прави на бензин , акумулатора е на 1 година и тази зима на 2пъти го зареждах превантивно за да не е от там проблема , уви на туко що зареден акумулатор пак така запали! Не го прави постоянно но започна по често да се случва някакви насоки какво може да е или някой който се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опит? Така или иначе колата ще се кара в сервиз , но там нещата стават малко бавно и ще се радвам някой да сподели опит ако има. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този проблем, който описваш е в следствие на кофти акумулатор. Като цяло, ако колата стои в тези студове на открито няколко дни, първото палене е "по - трудно". Тоест иска повече развъртания на двигателя. Ако акумулатора е слаб, светва АБС/ВСА и след малко изгасва. И аз съм така със същата кола, но моя акумулатор вече на 4 г. Дори и току-що свален от зарядното, пак го прави ако колата е стояла повече време в студовете без да е палена. В топло време го прави доста по - рядко. Сега често си зареждам акумулатора, ще гледам да го изкарам до следващата зима :)

Само веднъж до сега ме е предавал - колата стоя доста време на аварийни и се наложи да ми дават ток. Имам едно на ум :)

Последно като проверявах, при палене смъква до 9 волта акумулатора, с това май е малко.

Редактирано от Г.Писаров
  • Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой колега смени акумулатор заради такъв пролем. Оказа се стартера. След ревизия проблема му се реши. И да колегата @Г.Писаров е прав за гешките. При слаб акумулатор компютъра изключва сисстемите. При мен освен АБС и ВСА ссветват за АВД и волан.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така. Ако стартерът е за ревизия (затегнали втулки, запечена грес), тогава ще върти трудно и ще дърпа по-голям стартов ток. В следствие на това, ще пада, под определена граница, напрежението на акумулатора при стартиране. При което пък ще светват алармите на таблото.

Ако акумулаторът, по някаква причина (нищо, че е нов), не може да отдаде необходимия стартов ток, тогава ще се наблюдава същата картина.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем, но без да ми светка чека. Въртеше мудно на студен двигател, дори през август - през зимата се молех да запали. Закарах я на приятел автомобилен ел.техник (и аз съм ел.техник, но не автомобилен и нямам време :-)), който смени четките с нови -  стана една идея по-добре. Смених акумулатора и за известно време стана още по-добре, но не и нормално. Миналата година на есен обслужих стартера с ремонтен комплект от амаяма и всичко заспа. Разликата е, че четките са заварени, а не запоени - не е за вярване това колко променя нещата. 

Редактирано от Niakoi
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акумулатора е нов на 1 година  ( Yuasa 50Ah/450A) отделно началото на всяка зима и пролет си зареждам акумулаторите винаги! Този след като започна да пали трудно пак го свалих и заредих! Стартера е рециклиран преди има няма 7 месеца , знам какви са симптомите защото умря в мен и чек не ми е светвал тогава!  Като казвам пали трудно има предвид че върти повече докато запали , иначе сила и имат както акумулатора така и стартера! Пали така сякаш няма гориво в системата един два пъти докато палих все едно "придърпва" докато запали.  Няколко пъти ми го направи същото когато палеше директно на газ при загрял мотор , все едно няма гориво или и аз не знам как точно да го опиша! В големите студове на няколко пъти ремъка просвирваше  незнам дали това е от значение!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ремъкът няма значение.

Проверяваш:

1. Алтернаторът дали зарежда. 

2. Проверяваш за утечка. След заключване на колата, токът в покой трябва да бъде около 20 mA (0.020 A). Ако е повече от 30 - 35 mA, търсиш консуматорът, който остава активен (bluetooth модул, нещо включено допълнително и така).

3. Бензинова горивна помпа.

4. Проверка на газовата уредба.

Толкова жокери мога да дам на "виртуално" четене.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...