Jump to content
stanislav velichkov

покупка на honda cr-v 2017 2.0 бензин

Recommended Posts

Здравейте на всички,

нов съм във форума. От години си мечтая да се сдобия с Хонда CR-V, и след като старите дръгели започнаха да ме нервират, реших да се поразтърся.

Вчера ходих да огледам една, току що внесена кола с бензиов мотор. Хареса ми много, с тюв прегледи и документи от хонда. Реших да й пусна един доклад от carvertical, интересно километрите, които са странно малки за кола на 8 години под 70к, графиката с километража излезе същия, но показа регистрирани две щети. Въпреки, че много съм харесал колата, започна едно съмнение да ме гложди. Направих снимка под капака и ми направи впечатление, че няма кора под двигателя. В автокъщата имат други crv- та, и огледах още една, пак нямаше кора под двигателя. От прегледа на място ми се видяха много от компонентите, скоби и други метални поцинковани, че е стартирала корозията, колата е внесена от Германия. Левия тампон на двигателя (като съм застанал ппред колата)ми се стори омаслен и под него на снимката, която ще прикача има нещо написано, дали има вероятност колата да е удряна. Казаха ми от къщата, че няма удари и гарантират за това, но репорта от carvertical породи съмнения. Бихте ли дали своето мнение. Наистина ли тия хонди нямат кора под двигателя, това ми е странно и почти невъзможно което ми твърдят...потърсих в нета и видях че имат предпазна кора под мотора. Интересно беше, че колата е с нови предни дискове това също ми направи впечатление кола на 70 000км с нови предни дискове.

Благодаря Ви предварително и пожелавам безаварийно шофиране и здраве на Всички. 

viber_image_2025-12-17_07-47-54-295.jpg

viber_image_2025-12-17_07-47-54-575.jpg

viber_image_2025-12-17_07-47-54-648.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да страно е няма как за 70хил сменени оригинални дискове.

Бобините са ти сменяни  отгоре има капачки ,авно сложени афтърмаркет евтини.

987850362_Screenshot_20251217_105224_SamsungInternet.thumb.jpg.6b41dbf8a1466ef9b6100317fce67446.jpg

421052692_Screenshot_20251217_105908_SamsungInternet.thumb.jpg.01253d55e7135806de3765a105056f90.jpg

Тампона не трябва да е омаслен само този големия  нов  оригиналет друг не става ,е над 1000лв.

Доста страни неща за кола на 70хил км.

Огледай я отдолу хубаво за ръжда.

Редактирано от CARPERA
  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 9 часа, CARPERA написа:

Да страно е няма как за 70хил сменени оригинални дискове.

Бобините са ти сменяни  отгоре има капачки ,авно сложени афтърмаркет евтини.

Тампона не трябва да е омаслен само този големия  нов  оригиналет друг не става ,е над 1000лв.

Доста страни неща за кола на 70хил км.

Огледай я отдолу хубаво за ръжда.

Бобините така си изглеждат, потърси снимки.

Смяна на дискове на подобен автомобил е нормално в диапазона 50-70к., в зависимост от стила и условията на шофиране.

Нищо необичайно не виждам.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне бензиновите CRV4 нямат оригинална кора. Котките влизат да спят на топло зимата :)

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
14 hours ago, Rakeem said:

Бобините така си изглеждат, потърси снимки.

Смяна на дискове на подобен автомобил е нормално в диапазона 50-70к., в зависимост от стила и условията на шофиране.

Нищо необичайно не виждам.

Ето как изглездат

С капачкатаScreenshot_20251217_113034_Gallery.thumb.jpg.8ad14b2cbf8c6f66cc16351559eb3ae4.jpg

и тук която липсва

838246293_Screenshot_20251217_105921_SamsungInternet.thumb.jpg.67f7a6e0f9bd3d69c496fd281a151154.jpg

• Благодаря 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://paultan.org/2017/07/12/2017-honda-cr-v-launched-in-malaysia-four-variants/honda-crv-2-0-2wd_ext-34/

Явно ползват различни бобини на различните модификации, тук са същите.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравейте, спрях се на тази кола,

viber_image_2026-01-17_07-22-48-304.jpg

viber_image_2026-01-17_07-27-41-831.jpg

Редактирано от stanislav velichkov
  • Харесвам 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита придобивка и безаварийни километри! Много добре изглежда. :thumbs1:

Дай малко повече инфо. Година, двигател, к.с., скоростна кутия и др.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря и на вас безаварийно, от документите на колата първа регистрация 03.2017,  2.0 бензин, автоматична скоростна кутия, CR-V (2016)  executive 2. Купето е запазено отвътре и много ми хареса в сравнение с няколко други, на които се бях спрял. Вече минах едни 1700км преди да се прецакам да я закарам в Бултрако за обслужване...естествено късно писах и четох за маслата и т.н. След като ме наиграха да ми сложат масло 5w/40 въпреки, че поспорихме, че колата е била с 5w30. Писах за това в темата за маслата, та ме разкритикуваха там колегите...и аз как тъй тъпо им се доверих. Сега се чудя дали да се връщам за рекламация там. Но иначе нямам още крайни впечатления ...много ми харесва засега всичко в колата. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

@stanislav velichkov

Да я върнеш за рекламация,човек това първата кола ли ти е.

И какво ще им кажеш.

Вземи хубава синтетика 0w30  и смени , и не стъпвай повече в Бултрако,да ти го напиша още в друга тема.

Маслото автомат и външен филтър автомат сменипа  ли.

Външния филтър автомат го пропускат често.

Редактирано от CARPERA
  • Благодаря 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, stanislav velichkov написа:

Сега се чудя дали да се връщам за рекламация там.

Рекламация само веднага и на място. Имал си основание - не че щяха да ти се вържат и да пуснат тва масло в канала.

А да се върнеш можеш, ама само за да им кажеш че повече няма да се върнеш. ;)

Всички сме ходили там, даже има доволни, но %-а им е твърде малък.

Колата ти е нова за теб, та вероятно я ползваш всеки ден, с което няма да има драма. Просто това масло е по-скоро лятно, ама няма да е все суд. У нас той е рядкост, а жегите преобладават все повече. Лятоска усещането ще е по-друго и не само заради маслото, а и заради доста други температурни промени на материалите. Гъсто, или рядко маслото е друго когато е темперирано след 30-40 мин извънградско, което се отнася и за кутията. Тогава на място можеш да познаеш че моторът работи само по оборотомера. Поглеждай го преди да речеш да въртиш ключа - и това на всеки Хондажия се е случвало. :)

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Владо, идеята ми беше не да връщам колата (не съм я купувал от Бултрако, а да се върна в Бултрако за рекламация на обслужвнето. Но реших да не се нервирам.

Не са сменяли масло на кутия и филтър, диференциал това ми предстои, но едва ли ще се върна в Бултрако повече...

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@stanislav velichkov

Хубаво решение си взел за Бултрако.

И да беше отишъл до рекламираш маслото,няма какво да им кажеш.

Ако беше моя колата ,аз бих си купил това  масло ,и ще го сменя.

1Screenshot_20260119_130729_Gallery.thumb.jpg.a529064de63fec6be2a02e190448a090.jpg

Преди да тръгниш да сменяш следващите масла питай тук,информирай се какви са маслата и филтрите.

Колегите от София да ти кажат читав сервиз където да ги смениш.

Попълни профила си с данните на колата за да имаш и адекватни отговори.

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@stanislav velichkov

Хубаво решение си взел за Бултрако.

И да беше отишъл до рекламираш маслото,няма какво да им кажеш.

Ако беше моя колата ,аз бих си купил това  масло ,и ще го сменя.

1Screenshot_20260119_130729_Gallery.thumb.jpg.a529064de63fec6be2a02e190448a090.jpg

https://obshtiporachki.online/produkt/amsoil-xl-0w-20/

Преди да тръгниш да сменяш следващите масла питай тук,информирай се какви са маслата и филтрите.

Колегите от София да ти кажат читав сервиз където да ги смениш.

Попълни профила си с данните на колата за да имаш и адекватни отговори.

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влади, не плаши човека! 

Вярно че новите Хонди не са като старите - да даянят с всякакво масло (а за кратко дори без масло), ама все пак...

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Покарай го 2-3 хил км и си го смени с нещо читаво и като марка и като вискозитет 0w20, 0w30, 5w30. 

Т.е. ползвай го това като промивка, че ако е нов внос не се знае там как са сменяли, но смятай че поне 15 хил е минавала с едно масло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...