khaccbg 14 #1 Публикувано 29 Юни (Редактирано) Dvigatel2.mp4 Dvigatel1.mp4 Здравейте, днес ми се появи едно свиркане при работа на двигателя. Забелязах го при първоначално запалване на колата. Чува се постоянно и е нещо ново, което преди не съм чувал. Има ли някой идея какво може да е това и дали е притеснително? Може ли да е от топлото време? Също така инцидентно, не знам дали има връзка с това, ми светна и една от предупредителните лампи на таблото. Предполагам е за еърбега или колана, но доста странно. Редактирано 29 Юни от khaccbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mys7Ic 14 #2 Отговорено четвъртък в 07:08 Въздуховода след кутията на въздушния филтър като, че ли изглежда да е с навито тиксо около него и може да се губи въздух покрай него. Иначе пробвай да изчистиш и егр клапана, ако случайно не се движи добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3041 #3 Отговорено четвъртък в 08:48 Обърни внимание на алтернатора. По-специално на ролката му. Или на някоя от ролките, задвижвани от пистовия ремък - обтяжна, помощна и тази на компресора, на климатика. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobx3m 14 #4 Отговорено четвъртък в 09:03 Подобен звук имах на стария Accord 7. Имаше подобен свирещ звук, което се оказа от диодната плоча на алтернатора. Провери дали грее. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandalorian 50 #5 Отговорено четвъртък в 09:37 Аз също бих се насочил към алтернатора. Може да провериш ако го натовариш с всички консуматори дали се променя звукът. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 14 #6 Отговорено четвъртък в 19:01 (Редактирано) Благодаря за насоките! Тъкмо я взех днес от сервиза - основния шум от няква обтяжна ролка, алтернатора е бил пред загиване и него са сменили, и нов ремък. Редактирано четвъртък в 19:03 от khaccbg 2 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове