JapCar 331 #1 Публикувано преди 7 часа В инструкцията за експлоатация пише за тая система: Следи оборотите на гумата, когато се движите със скорост над 25 км/ч. Когато има промяна в оборотите на гумата, системата открива намаляване в налягането. Демек, спадналата гума се върти по-бързо заради намаления диаметър... В инструкцията, тази система е със звездичка, т.е. не се монтира на всички коли. Не съм сигурен дали я имам, но ми е светвала индикацията (разрез на гума с удивителен), което може да значи, че имам... Смятам, че системата е доста примитивна/несъвършена, заради два случая: - Игличката на една от зимните ми гуми е изпускала и забелязах чак, когато беше спаднала почти докрай и колата забавяше повече от нормално по инерция. Индикацията не светна, а е трябвало. - При смяна на летни/зимни гуми и обратно, след някой ден тази индикация светна. Вярно, едните са 17", другите са 16", но според калкулатора, разликата в диаметрите е няколко милиметра, което е съизмеримо с нова/износена гума... От менюто правя инициализация и изгасва... Стигам до извода, че системата при инициализиране от менюто, записва инфо за оборотите, следи ги и при разлика, светва... Да, но изглежда системата е много инертна, дълго събира/сравнява данните и след доста време дава индикация...Така си обяснявам поведението за двата случая. (в по-новите модели, на вентилите на гумите има датчици и показва коя гума е спаднала) Някой има ли опит с тези неща? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6560 #2 Отговорено преди 7 часа Това че гумата е по-мека, не намалява периметърът на протектора и. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове