Jump to content

pgenov

Фен
 • Мнения

  13
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

11 Neutral

Относно pgenov

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Germany
 1. Civic tourer 1.6

  Това не е ли Urban Titanium цвета? Обикновено при него срещат хората проблем с описването.
 2. Здравейте отново. В ето тези две ситуации ми се появява съобщението.
 3. Здравейте, няколко пъти ми се показва следното съобщение на екрана: Не мога никъде да намеря описание какво означава. Само в един сайт намерих това, ама то не ми е много от полза Ситуацията, при която ми се показва също е интересна. При по-агресивно паркиране срещу стена, до която има около 80см широка цветна алея с бордюр, висок около 10 см от земята. Обикновено спирам колата след като бронята е минала на около 10см над бордюра. Никога не съм го закачал. Първо ми се показва червения знак, че приближавам бързо автомобил пред мен, след това веднага този. Винаги и само на това място и в тази ситуация. Доколото знам, червените знаци са си аларми, докато белите са като уведомителни. Парктроник нямам.
 4. Honda Civic Hatchback 2015 Facelift Owner Manual

  По принцип, би трябвало в менюто Maintrance, да ти показва колко има до следващата смяна. Освен, ако за България нямат конкретни изисквания.
 5. 9-та генерация мнения

  Чува се плацикането доста добре при спиране. За двигателя - понятието "колко върви" за всеки е различно. Мен ме устройва как набира, ако се наложи да се изнеса бързо. Но това ми е първия дизел и както съм посочил, карам на Eco. Проблемът, като я настъпя при тръгване е, че трябва доста чевръсто да сменя 1-2-3 предавка, че нещо къси идват след като мине 2000 оборота.
 6. 9-та генерация мнения

  Аз съм направил вече почти 50к км. Карам Civic Tourer 1.6 i-DTEC, в Германия, винаги с Еко, за никъде не бързам. Почти винаги оставям колата да ускорява с темпомата, освен ако не съм на зор. Когато е на равно и включено Еко ускорява с макс 6л моментен. Ако го изключа, веднага подминава 10л. Доколкото съм се интересувал Еко-то освен темпомата, контролира динамиката на ускорение и при педал, не само темпомат, както и работата на климатика. Моите разходи са следните (при топло време без климатик, активна Старт/Стоп система ): Равен път, 80км/ч - 3.5л/100 Магистрала, равна,130км/ч - 4.7л/100 Градско, равно, спокойно каране, без задръствания - 4-4.3л/100 Градско, планинско, спокойно каране, без задръствания - 4.7л/100 Пътуване от Германия до България, скорост спрямо ограниченията, с максимална 130км/ч (с всичките препятствия, които предоставя маршрута) 5л/100 За 50к км за година и половина не съм имал никакви проблеми, като изключим нагризани от невестулка кабели. Водя си я редовно на обслужване и само наливам дизел. Но и аз си имам моменти, в които ми се кара малко по-така и тогава колата си харчи. Колкото я настъпиш, толкова ще изгори. Също така и над 160км/ч разходът скача доста. Явно двигателя е оптимален до към 130км/ч. След това и разходът и шума скачат.
 7. Update: Монтираха ми електрозащита с няколко контактни плочи. После установих, че системата имала и вградена ултразвукова защита. Това никой не ми го спомена. Рутината на придвижване ми е абсолютно същата и към момента нямам проблеми. Надявам се и да не се появят. Все пак си имам и "ароматен спрей" за гостувания по чужди места, никога не се знае. Иначе видях приложен номера с металните мрежи, разстлани под колата. Но е все при коли, които се движат рядко.
 8. Трябва ми някакво по-генерално решение, което да си върви с колата. Това тук е голям проблем. Една нощ само да си на ново място и може да си останеш там. Някои предлагат спрейове, казват че с тях не са ги нападали. Ама то малко като "пясък против крокодили". С ултразвук също има хора, които са ги нагризали. Разбира се има и такива които са спрели да имат проблем. Може да попаднеш я на глуха белка, я със синозит. Може би ако гада те е набелязал, никакви миризми или звуци няма да го спрат.
 9. Здравейте, колеги. От година и половина карам Honda Civic Tourer в Германия и нямам никакви грижи, ако изключим набезите на малките проклети гризачи. За втори път ми нагризват колата. Първия път кабела за ламбда сондата. Тъкмо се преместихме в друго жилище. Явно си имаме около паркинга, и не се кефи на чужди коли. Не го беше прекъснала, да успях да мина през доверен сервиз и да ми мине по застраховка. Монтираха ми нова сонда, оригинална. Ама докато се наканя да сложа някаква защита и ме нападнали пак. Явно проблемът сега е, че през седмицата колата стои другаде и като се прибера уикенда тъпия гризач отново смята колата за чужда. В Неделя паля аз колата да пътувам и се хванах за главата. Много лампи, много грешки, много нещо. Можете да видите на видеото в линка, от сутринта, преди да тръгна към сервиза. Да отбележа, че макар и да запали трудно колата (все едно е паднал акумулатора), и да не функционираха почти всички елентронни глезотии, колата си вървеше нормално. https://youtu.be/2B-4bMIKYKs Отивам аз в сервиза в 7 сутринта (надявайки се да не ме отсвирят, че нямам уговорен час) и очаквам я проблем с акумулатор или някоя друга грешка, да го оправят и да си бягам на работа. И като ме извикаха да погледна какво е сътворила малката гад - към 3 снопа кабели прекъснати напълно. Единствения начин да използвам колата беше да възстановят кабелите. Олекнах със значителна сума и си заминах. Разбрах се с момчетата след 2 седмици да ми монтират "електрошок" против невестулки. Някой може ли да сподели начини за защита в такива ситуации?
 10. Civic комби май се завръща!

  Да дам актуални сведения за разхода: с 90 извънградско - 3.7л с 150 по магистралата + климатик - 4.8л с 140 натварена (ама със всичките 1640 литра) + климатик - 5.5л Градско, спойно каране - 4.2л
 11. Civic комби май се завръща!

  За разхода ще мога да кажа като изгоря някой друг резервоар, но като го гледам ако съм на равен път и поддържам еднаква скорост разхода наистина е малък. Динамиката - ако съм щедър към педала е доста пъргава. Аз обаче съм мързелив и карам доста спокойно.
 12. Civic комби май се завръща!

  Благодаря. Аз успях да уцеля точния момент, имаха я налична, в съседния град, направиха ми страхотна отстъпка. Погрижиха се и за регистрацията. Първия път отидох за попълня документите, след няколко дни отидох да се кача в нея.
 13. Civic комби май се завръща!

  Здравейте, тези дни се сдобих с въпросното комби, дизел, версия Sport, с пакет Drivers Assistance I, цвят Urban Titanium. То най-добре отговори на изискванията ми при избора на кола. Дизайна също ме грабна, както казаха колегите това е строго индивидуално.Не съм наблягал толкова на марката, но честно казано се радвам, че точно Honda изкараха такава кола, предвид реномето откъм надеждност. Багажникът е уникален с обема си, отделенията и Magic Seats. Инструментите по таблото ме устройват напълно, а това, че скоростомера и i-MID дисплея са толкова восоко ми помага да следя и пътя и показателите. Пък и като сложа телефона с навигацията до i-MID и трите ми се нареждат идеално. Ако бях над 1.90 можеше да ми е малко нисък тавана, но за мен става. Веднъж обаче жената ми пусна сенника без да очаквам, остави го във вертикална позиция, както беше свикнала от предишната кола, и той ми се падна малко над линията на носа. За секунда се видях в чудо, просто не виждах какво става пред мен. Пакета за Assistance е голямо улеснение : Активна система за спиране в градски условия (CTBA) - това не съм го тествал още, дано не ми се налага Система за предупреждение относно насрещен удар (FCW) - и това още не е Система за разпознаване на пътните знаци (TSR) - успява да прецени кои се отнасят за мен и кои не (за момента няма пропуск) Система подпомагаща поддържане на движението в избраната лента (при маркировки на пътното платно) - LKAS (Lane Keeping Assist System) - удобно е, не се включва когато се подаде мигач. Система за следене на мъртва зона при изпреварване (BSI), включваща и следене на страничния трафик (CTM) - всетлинни индикатори в огледалата Контролира късите и дългите светлини, уведомява ме когато имам кола в мъртвата зона - но това не съм сигурен в този пакет ли беше или е към Sport. За сега си направих 2 разходки общо към 500км, и съм доволен как вози. Ама не съм попадал и на разбити пътища до момента. Но не съм карал други Хонди, така че не мога да кажа спрямо тях. Остава ми да си намеря една патерица и крик, че не ми се пътува из Европа без резервна гума. Ще си взема и пакет за удължаване на гаранцията до 5 год, струва около 350 евро. Ето две снимки как стои цвета: http://s3.postimg.org/uwjrhz5ya/Civic_Front.jpg http://s3.postimg.org/p73ixnzs2/Civic_Rear.jpg
×