Jump to content
Vasil_OB

Разход на Акорд 7

Recommended Posts

Здравейте, имам едно запитване: имам колата от около 2 месеца, върви си супер и не ми е правила проблеми, но ми се струва че разхода на гориво е твърде висок. Колата не я зареждам до пълен резервоар, а до към 20 литра и забелязах че ги изгаря за около 120км. Някой знае ли на какво може да се дължи този висок разход(мотора е k20a6 2.0 бензин 155кс)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това е само градско и е автомат е приемливо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Цитат

Колата не я зареждам до пълен резервоар, а до към 20 литра

Градски, така няма, какво да коментираме. Зареждаш до горе (ръба на гърловината) минаваш поне 400 км и тогава изчисляваш.

Редактирано от ruil4o
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хонда си дават разхода в различните условия и смея да твърдя, че са доста акуратни в прогнозите си, поне при мен е 1:1.

https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Honda/853/Honda-Accord-7-20.html

Но все пак като се пита, дали разходът е нормален е хубаво да се дават повече подробности, едно е 20 на 120 в най-лошия градски трафик, друго е магистрално със 120 и съвсем друго с 200.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам главно градско в София (не всеки ден) и средният разход ми е 9/100. Като съм карал по магистралата доста, е спадал до 8/100, а в много редки случаи е стигал до почти 10 градско. Но средно си е 9/100, което за колата ми звучи нормално (като съм чувал познати с BMW-та как им харчи..).

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както е писал колегата ако е градско и автомат е нормално. За минати 40 000 км средния ми разход е 9,5. 60/40 % градско/извънградско. Точно пък най-икономична ми е била като съм обикалял Добруджанската равнина. За около 250км 6.3/100. Градско (Варна) зимата 12/100. Миналата година 2 последователни отивания от Варна до Пловдив през Айтоския проход и през най-големите горещини 36 градуса, 4 човека, пълен багажник (без въздух), климатика на макс, круизконтрола на 130км/ч по магистрала Тракия и аз бях изненадан, че съм на 7,9/100. Извода ми е, че акорда си е за дълъг път и лично мен изминати 1000км въобще не ме уморяват, даже на магистралата е баси скуката :)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
1 hour ago, ceco_accord said:

Ако това е само градско и е автомат е приемливо.

Ц, не е нормално според мен(особено за 2.0)! Освен, ако я кара не метла тая кола из града:D Моята, за 3 години, след като я купих, си вървеше с около 15/100 градско из баИрите на Търново. Сега гоня 20! Неща които съм сменил/проверил и биха могли да са проблемни при @Vasil_OB : ламбда сонди, сензор за детонации, бобини, свещи, PCV клапан и каналите след него, вакуум(още не съм тествал, но визално и тактилно:blink: няма проблем), верига, клапани и....изчерпАх са или ми са дигнА кръвното!  

Но както вече се спомена, така не се мери разход и липсват някои подробности относно автомобила, и при какви условия се е движил. При всички положения, препоръчвам една подробна диагностика.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То в Търново и пеш да си, пак харчиш доста енергия, а с кола е напрАо прибиванье с тОа трафик.

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първо четене 20л за 120км са 16.66/100, но на второ става дума за приблизителни данни. В град като Добрич е много вероятно колата да не изминава повече от 10км след палене т.е тия 120км се изминават за около седмица. При такъв режим разходът не е шокиращ.

Преди да се търси проблем по колата, е препоръчително да се направят поне 3 цикъла пълно-пълно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Както и поне 1 в извънградски режим.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...