Vasil_OB 0 #1 Публикувано сряда в 15:22 Здравейте, имам едно запитване: имам колата от около 2 месеца, върви си супер и не ми е правила проблеми, но ми се струва че разхода на гориво е твърде висок. Колата не я зареждам до пълен резервоар, а до към 20 литра и забелязах че ги изгаря за около 120км. Някой знае ли на какво може да се дължи този висок разход(мотора е k20a6 2.0 бензин 155кс) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6557 #2 Отговорено сряда в 15:47 Ако това е само градско и е автомат е приемливо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 61 #3 Отговорено сряда в 15:47 (Редактирано) Цитат Колата не я зареждам до пълен резервоар, а до към 20 литра Градски, така няма, какво да коментираме. Зареждаш до горе (ръба на гърловината) минаваш поне 400 км и тогава изчисляваш. Редактирано сряда в 15:49 от ruil4o 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 862 #4 Отговорено сряда в 17:05 Хонда си дават разхода в различните условия и смея да твърдя, че са доста акуратни в прогнозите си, поне при мен е 1:1. https://www.ultimatespecs.com/car-specs/Honda/853/Honda-Accord-7-20.html Но все пак като се пита, дали разходът е нормален е хубаво да се дават повече подробности, едно е 20 на 120 в най-лошия градски трафик, друго е магистрално със 120 и съвсем друго с 200. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegasXLR 2 #5 Отговорено сряда в 17:22 Аз карам главно градско в София (не всеки ден) и средният разход ми е 9/100. Като съм карал по магистралата доста, е спадал до 8/100, а в много редки случаи е стигал до почти 10 градско. Но средно си е 9/100, което за колата ми звучи нормално (като съм чувал познати с BMW-та как им харчи..). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 68 #6 Отговорено сряда в 17:44 Както е писал колегата ако е градско и автомат е нормално. За минати 40 000 км средния ми разход е 9,5. 60/40 % градско/извънградско. Точно пък най-икономична ми е била като съм обикалял Добруджанската равнина. За около 250км 6.3/100. Градско (Варна) зимата 12/100. Миналата година 2 последователни отивания от Варна до Пловдив през Айтоския проход и през най-големите горещини 36 градуса, 4 човека, пълен багажник (без въздух), климатика на макс, круизконтрола на 130км/ч по магистрала Тракия и аз бях изненадан, че съм на 7,9/100. Извода ми е, че акорда си е за дълъг път и лично мен изминати 1000км въобще не ме уморяват, даже на магистралата е баси скуката :) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 167 #7 Отговорено сряда в 17:58 1 hour ago, ceco_accord said: Ако това е само градско и е автомат е приемливо. Ц, не е нормално според мен(особено за 2.0)! Освен, ако я кара не метла тая кола из града Моята, за 3 години, след като я купих, си вървеше с около 15/100 градско из баИрите на Търново. Сега гоня 20! Неща които съм сменил/проверил и биха могли да са проблемни при @Vasil_OB : ламбда сонди, сензор за детонации, бобини, свещи, PCV клапан и каналите след него, вакуум(още не съм тествал, но визално и тактилно няма проблем), верига, клапани и....изчерпАх са или ми са дигнА кръвното! Но както вече се спомена, така не се мери разход и липсват някои подробности относно автомобила, и при какви условия се е движил. При всички положения, препоръчвам една подробна диагностика. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6557 #8 Отговорено сряда в 20:17 То в Търново и пеш да си, пак харчиш доста енергия, а с кола е напрАо прибиванье с тОа трафик. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #9 Отговорено сряда в 21:18 На първо четене 20л за 120км са 16.66/100, но на второ става дума за приблизителни данни. В град като Добрич е много вероятно колата да не изминава повече от 10км след палене т.е тия 120км се изминават за около седмица. При такъв режим разходът не е шокиращ. Преди да се търси проблем по колата, е препоръчително да се направят поне 3 цикъла пълно-пълно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6557 #10 Отговорено сряда в 22:29 (Редактирано) Както и поне 1 в извънградски режим. Редактирано преди 14 часа от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове