baju 4 #1 Публикувано 17 Март (Редактирано) Привет! Тази вечер забелязах, че предна лява крушка за къси светлини е заминала. Лесно ли се подменят, нужен ли е компетентен майстор или може и сам човек? Също така препоръчайте марки крушки, от които сте доволни? Редактирано 17 Март от baju Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1574 #2 Отговорено 17 Март (Редактирано) С ксенон ли си колега че не се вижда добре крушката. Ако е ксенон е доста пипкава работа за пръв път ми отне 50мин. Редактирано 17 Март от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baju 4 #3 Отговорено 18 Март Преди 10 часа, CARPERA написа: С ксенон ли си колега че не се вижда добре крушката. Ако е ксенон е доста пипкава работа за пръв път ми отне 50мин. Предполагам, че е със стоковите, откакто съм я взел не съм сменял крушки по фаровете. Как мога да разбера типа какъв е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 24 #4 Отговорено 18 Март Не ти трябва майстор. Елементарно е. Сваляш (с завътране) черната капачка от вътрешната страна на фара,разкачаш една телена скоба,която държи неподвижно самата крушка и си ти. В ръководството на автомобила пише в зависимост от модела на колата каква точно е крушката (зависи дали е дизел или бензин). Разбира се като свлалиш самата крушка пак може да се ориентираш. Щом е изгоряла едната, значи чакай в скоро време да изгори същата крушка от другата страна, така че по принцип най-добре ги смени и двете заедно. Така ще си сигурен ,че няма да те предаде по път и че двете крушки ще светят еднакво (е един и същи интензитет). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 25 #5 Отговорено 18 Март (Редактирано) Изгоряла ти е крушката на габарита, а не на късите светлини. Тя се сменя най-лесно. Отвиваш буксата обратно на часовника и сменяш. Тя е ниско долу на фара. Редактирано 18 Март от gecata1059 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1574 #6 Отговорено 18 Март (Редактирано) Ако това е изгорялата крушка е габарит и колегата е показал как се сменя,лесно е. Редактирано 18 Март от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1552 #7 Отговорено 18 Март Преди 18 часа, CARPERA написа: С ксенон ли си колега че не се вижда добре крушката. @CARPERA И се вижда, че е с ксенон и завиващи фарове колата (от което следва, че щом е със завиващи фарове е ОЕМ ксенона), И се вижда, че на човека му е изгоряла крушката на габарит още от самото начало. Спазваш уж правилата, искаш да помогнеш все, ама стига писа на килограм - никому не е от полза това. За да не съм извън темата, @baju, купи си една W5W крушка и си ти. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baju 4 #8 Отговорено 18 Март Благодаря ви пичове, габарит е верно, подменена е и току що си сипвам едно по повода. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1574 #9 Отговорено 19 Март (Редактирано) On 3/18/2025 at 3:18 PM, Honda_Z said: @CARPERA И се вижда, че е с ксенон и завиващи фарове колата (от което следва, че щом е със завиващи фарове е ОЕМ ксенона), И се вижда, че на човека му е изгоряла крушката на габарит още от самото начало. Спазваш уж правилата, искаш да помогнеш все, ама стига писа на килограм - никому не е от полза това. За да не съм извън темата, @baju, купи си една W5W крушка и си ти. @Honda_Z Не вярвам питането да е против правилата.Може да има нови,значи съм за бан пак от теб. Както предния път ти точно мe банна за правило което няма. Ако има сега си ти за банн,ще те оставя да си намериш грешката която е некоректна информация .Но вярвам че правилата важат за мен за други може да се подминат. По темата габаритите са W5W имах с жичка сложих ЛЕД Osram свети в пъти по-добре. Редактирано 19 Март от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 610 #10 Отговорено 19 Март На 18.03.2025 г. at 15:18, Honda_Z написа: е с ксенон и завиващи фарове колата (от което следва, че щом е със завиващи фарове е ОЕМ ксенона) CRV III има ли завиващи фарове? За ОЕМ ксенона съм съгласен, разбира се по пръскалките на фаровете. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1552 #11 Отговорено 19 Март Преди 1 час, DAN_DAN написа: CRV III има ли завиващи фарове? Да, има - за Executive plus изпълнението, което пък се разпознава се още и по наличието на дистроник в емблемата. Фаровете са видимо различни около пръстена на лупата, която е отделена в периметъра около нея, за да може да се движи. AFS се казва системата. Повече инфо: цък. Редакция: Понеже файлът с обяснянието е пример от Ледженд, ето тема за проблем с AFS на CR-V 3, за да няма съмнения. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 610 #12 Отговорено 19 Март @Honda_Z Не знаех, благодаря за информацията. Акорда уж е по, по, най, а пък няма такава екстра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове