baju 3 #1 Публикувано понеделник в 18:12 (Редактирано) Привет! Тази вечер забелязах, че предна лява крушка за къси светлини е заминала. Лесно ли се подменят, нужен ли е компетентен майстор или може и сам човек? Също така препоръчайте марки крушки, от които сте доволни? Редактирано понеделник в 18:13 от baju Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1571 #2 Отговорено понеделник в 19:04 (Редактирано) С ксенон ли си колега че не се вижда добре крушката. Ако е ксенон е доста пипкава работа за пръв път ми отне 50мин. Редактирано понеделник в 19:13 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baju 3 #3 Отговорено преди 22 часа Преди 10 часа, CARPERA написа: С ксенон ли си колега че не се вижда добре крушката. Ако е ксенон е доста пипкава работа за пръв път ми отне 50мин. Предполагам, че е със стоковите, откакто съм я взел не съм сменял крушки по фаровете. Как мога да разбера типа какъв е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #4 Отговорено преди 21 часа Не ти трябва майстор. Елементарно е. Сваляш (с завътране) черната капачка от вътрешната страна на фара,разкачаш една телена скоба,която държи неподвижно самата крушка и си ти. В ръководството на автомобила пише в зависимост от модела на колата каква точно е крушката (зависи дали е дизел или бензин). Разбира се като свлалиш самата крушка пак може да се ориентираш. Щом е изгоряла едната, значи чакай в скоро време да изгори същата крушка от другата страна, така че по принцип най-добре ги смени и двете заедно. Така ще си сигурен ,че няма да те предаде по път и че двете крушки ще светят еднакво (е един и същи интензитет). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 25 #5 Отговорено преди 16 часа (Редактирано) Изгоряла ти е крушката на габарита, а не на късите светлини. Тя се сменя най-лесно. Отвиваш буксата обратно на часовника и сменяш. Тя е ниско долу на фара. Редактирано преди 16 часа от gecata1059 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1571 #6 Отговорено преди 15 часа (Редактирано) Ако това е изгорялата крушка е габарит и колегата е показал как се сменя,лесно е. Редактирано преди 15 часа от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1541 #7 Отговорено преди 14 часа Преди 18 часа, CARPERA написа: С ксенон ли си колега че не се вижда добре крушката. @CARPERA И се вижда, че е с ксенон и завиващи фарове колата (от което следва, че щом е със завиващи фарове е ОЕМ ксенона), И се вижда, че на човека му е изгоряла крушката на габарит още от самото начало. Спазваш уж правилата, искаш да помогнеш все, ама стига писа на килограм - никому не е от полза това. За да не съм извън темата, @baju, купи си една W5W крушка и си ти. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baju 3 #8 Отговорено преди 10 часа Благодаря ви пичове, габарит е верно, подменена е и току що си сипвам едно по повода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове