vdon 19 #1 Публикувано преди 10 часа Здравейте, от скоро заглеждам хондите от 3то и 4то поколение за следващ семеен автомобил. В момента съм съм црв 99 автомат 128кс - карам го от над 10 години Въпросите, които ми изникват за моделите от 3то поколение са няколко - ще се помъча да ги формулирам ясно и кратко 1. Какви са разликите в дизеловите модели от 2007 и след 2010г . По стария мотор има ли ДПФ или е чист дизел 2. Какви са разликите в бензиновите мотори от 2007 и след 2010г - кои мотори са по надеждни и подходящи за ГАЗ 3. Понеже държа и следващата ми хонда да е автоматик - там има ли разлика в трансмисията между първите модели и след 2010г Кой модел е най-лесен за подръжка - както финансово, така и времево. Не искам аз да робувам на колата, а тя на мен. 4. Ако случа на калпава кола, както дизел - така и бензин, кое е най-лошото което може да ме очаква. / като ремонти и разходи / Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 402 #2 Отговорено преди 8 часа Преди 1 час, vdon написа: 1. Какви са разликите в дизеловите модели от 2007 и след 2010г . По стария мотор има ли ДПФ или е чист дизел От 2007 г. дизела е i-ctdi с 140 к.с. - само ръчна кутия. По принцип са с ДПФ, но се срещат и екземпляри без. Фейслифта след 2010 г. е i-dtec с 150 к.с. - има ръчна и автомат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1568 #3 Отговорено преди 7 часа Автоматикът на бензиновите е като твоя, само че 5-степенен. Автоматик на дизел се появява след 2009. Същият 5-степенен автомат е (или със минимални разлики). Най-съществената разлика при дизеловия автомат е, че раздатъчната кутия вече е с отделно масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 619 #4 Отговорено преди 6 часа преди 56 минути, Krasi-mir написа: Най-съществената разлика при дизеловия автомат е, че раздатъчната кутия вече е с отделно масло. И при бензиновите с автоматична кутия е с отделно масло в раздатъчната кутия - 0,5 л. HGO. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1542 #5 Отговорено преди 2 часа (Редактирано) @Plamen-CRV При бензиновите CRV 3 автомат няма отделна раздатъчна 0.5л HGO Редактирано преди 2 часа от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 619 #6 Отговорено преди 1 час Човека пита и за црв4 евентуално Преди 8 часа, vdon написа: 3то и 4то поколение за следващ семеен автомобил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1542 #7 Отговорено преди 35 минути Spoiler И 3 CRV и CRV4 бензин автомат нямат отделна раздатъчна 0.5л HGO Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове