xfls 21 #1 Публикувано преди 8 часа (Редактирано) До преди 2 дни не съм имал никакви проблми със запалването. Последно колата е карана преди 3 дни в слаб дъжд. Акумулатора е на един месец. Като постои 10-15 минути се чува, че успява да запали 1-2 оборота и до там. При следващи опити стартера върти, но няма абсолютно никакви признаци, че има шанс да запали. Дръжи се по един и същ начин на бензин и при аварийно запалване директно на газ. При тест с изваден кабел от свещ и мушната резерна свещ на кабела допряна до двигателя се вижда искра. Проверих за грешки в компютъра на колата, но няма никакви. Смних капачка, палец, бобина и кабели към свещите, защото имах резервни. Направих този тест и пробната лампа мига като на видеото т.е. очаквам, че няма проблем с комутатора. Някой имал ли е такъв проблем? Редактирано преди 8 часа от xfls Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1543 #2 Отговорено преди 7 часа Quote При тест с изваден кабел от свещ и мушната резерна свещ на кабела допряна до двигателя се вижда искра. Точно този тест прави толкова бели че,хора това е тест за москвичи защо правите такива простотии писано е много за този въпрос. НЕ СЕ ВАДИ СВЕЩ и да се гледа искра,точно тогава изгарят комутатори и бобини. Според теб няма мощ акумулатора да завърти стартера или какво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xfls 21 #3 Отговорено преди 7 часа (Редактирано) Стартера върти, но не пали, както съм написал и в първия коментар. Не твърдя, че разбирам, но по клипчетата в интернет има уреди, които работят на същия принцип на това, което направих аз при теста. Би ли разяснил защо би се повредила бобината или комутатора при въпросния тест, след като единвената разлика е, че свещта е извън двигателя? Редактирано преди 7 часа от xfls Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2845 #4 Отговорено преди 4 часа Провери т.н. "Shock" бутон. Да не би да си го бутнал докато си чистил колата с прахосмукачка, например. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове