Jump to content
Restless

Проблем със стоп светлини

Recommended Posts

Поздрави от Гърция :)

пристигайки, съседите с които пътуваме ми казаха че липсва индикация кога спирам...

Сутринта при тръгването 100% поне 5ия стоп работеше, виждах му отражението в огледалото.

След оглед, бушон изгорял няма.

стоп машинката се движи нормално

5ия стоп, има много слаба реакция- част от светодиоди светят, слабо, доста по слабо от обикновено. Крешките в страничните стопове са ок, не светват изобщо.(обикновени с жичка са)

и сега се чудя мога ли нещо да направя в полеви условия?!

хрумва ми , ама дали има смисъл, да отворя 5ия стоп и да опитам да го изключа напълно(ако има куплунг? Не знам). Ако евентуално има утечка в неговата верига, така да "пусна" страничните?

някаква друга идея?

да търся сервиз за хонда в района (Офриниу), ми се струва като скок в тъмното :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако Петия стоп ти е със диоди, той е разделен на три секции. При мен беше изгоряла средната секция, но другите си работеха. В темата "Всичко за СРВ-2",съм писал и снимал. 

Иначе ако се съмняваш, че проблема е от него, можеш да го изключиш. Разглобяват се малко корите и по спомен той самия и му изключваш буксата. 

Пак провери бушоните, а и самите крушки. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
7 hours ago, Restless said:

стоп машинката се движи нормално

Това не означава, че работи коректно. Бушоните как ги проверявахте? Ако е само визуално, намерете един мултицет, за да се уверите в резултатите за бушоните и стоп машинката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В нета имаше видео как се проверява бушона за стопа. И също че клаксонът е на същия бушон. Пък и 5ия стоп светват част от ледовете, просто светват много слабо, 10-15% да речем. Което е странно, но бушонът трябва да е в ред

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен се дължи на лоша връзка, но не е в 5ия стоп. През тази "лоша връзка" успява да протече някакъв ток и ледовете все пак светят, макар и слабо. Тока обаче не е достатъчен за да захрани нажежаемите крушки. Дори да го изключиш вероятно пак няма да светнат другите или ще светят едва забележимо само нощем.

Лошата връзка може да е още на предпазителя или стоп машинката или кой знае къде.

При натиснат стоп, ако клаксона работи нормално, значи проблема не е в бушона (ако са на един бушон разбира се).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, мерси ще пробвам клаксона с натисната спирачка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се че все пак е стопа на вратата - изгорели/пробили диоди. ОТкачен от буксата и страничните стопове работят.

Някой да помогне с парт номера на тази светлина?! близо час търся и не намирам парт номер... излизат ми само за до фейслифта ?! Или за 3та...

Може би ей това ще свърши работа - https://www.avtochastionline24.bg/abakus/14123290 ?

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

34272-S9A-G01

Тоя май е.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има разлика, между бензиновата и дизеловата, може и да е този. 

Иначе за дизеловата, това ми дойде преди години:

IMG_20240903_195036.thumb.jpg.812696cbccf74d1556d717032f52186c.jpg

• Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рискувам да стана досаден, ама никак не откривам стоп като текущия ?!

Ето какво намирам в мегапартс, карко и къде ли не, когато потърся 3ти стоп за ЦРВ 2ра ген

https://www.megaparts.bg/product/727914320

снимка от друго място, :
21724999829249819_Vn.webp

а моя стоп прилича на ей това 

21716870737741613_wl.jpg

Разликата е драстична... чудя се като закрепване дали са съвместими - а и двете снимани коли са бензинки фейслифт ?!
И навсякъде в нета намирам от първия тип само... иначе този в колата ми е оригинален, със специфичен куплунг, надпис Хонда S9A xxxx , частта е произведена 11-2005 (колата се води 2006)... то че ще ида до морга ще ида, просто съм много озадачен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не стават. Ако не бъркам, по спомен и в стъклото май имаше разлика. 

Втора употреба - мисията невъзможна. 

Нов (когато го купувах) беше 200 лв. - сега сигурно ще е двойно. 

Питай момчетата тук във форума (Аутофикс май бяха), дали могат да ти поръчат. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 23 часа, Restless написа:

Оказа се че все пак е стопа на вратата - изгорели/пробили диоди.

А не може ли твоят да се отвори и да се сменят изгорелите диоди?

Изглежда ми по-евтин вариант.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи твоят стоп е тесен и дълъг. Така ли?

Ако е така, номерът му е като на Emicha - 34272-S9A-G11

Ето една оферта.

https://careconord-pieces-occasion.fr/feux-stop-supplementaire/699138-feux-stop-supplementaire.html

А сигурно ли е, че са изгорели диоди? Може писти на платката да са се окислили или повредили. Можеш ли да го свалиш?

Редактирано от dandilov
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ceco_accord е прав.

питай тези момчета дали няма да се навията да сменят диодите.

http://uscarsperformance.com/?fbclid=IwY2xjawFFRxZleHRuA2FlbQIxMAABHRv7Uv7HzK44UYKsq7IUmnkIyQOZAfpGsyc9UiUz7iKD59RpPZs5n4AhPg_aem_4h6KANJ3c4ZZFGs0Xw_MRQ

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, ще се пробвам с ремонт, имам познат който разбира от жички и ледове. 
Просто като се разкачи буксата - страничните работят, не съм си играл да го сваля - предполагам се отвиват 2 болта които са в краищата, просто откакто се върнах непрекъснато тичам нагоре-надолу...
В амаяма оригинален е 140долара + 20 доставка :O

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай се, но няма да намериш абсолютно същите диоди. Аз сложих много близки, но не изкараха и месец. Запояването им също е приключение, а уж разбиращ човек с добра техника ги прави, че с нормален поялник и другите стандартни неща не става. 

Успех. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...