Restless 203 #1 Публикувано 27 Август Поздрави от Гърция :) пристигайки, съседите с които пътуваме ми казаха че липсва индикация кога спирам... Сутринта при тръгването 100% поне 5ия стоп работеше, виждах му отражението в огледалото. След оглед, бушон изгорял няма. стоп машинката се движи нормално 5ия стоп, има много слаба реакция- част от светодиоди светят, слабо, доста по слабо от обикновено. Крешките в страничните стопове са ок, не светват изобщо.(обикновени с жичка са) и сега се чудя мога ли нещо да направя в полеви условия?! хрумва ми , ама дали има смисъл, да отворя 5ия стоп и да опитам да го изключа напълно(ако има куплунг? Не знам). Ако евентуално има утечка в неговата верига, така да "пусна" страничните? някаква друга идея? да търся сервиз за хонда в района (Офриниу), ми се струва като скок в тъмното :( Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #2 Отговорено 27 Август Ако Петия стоп ти е със диоди, той е разделен на три секции. При мен беше изгоряла средната секция, но другите си работеха. В темата "Всичко за СРВ-2",съм писал и снимал. Иначе ако се съмняваш, че проблема е от него, можеш да го изключиш. Разглобяват се малко корите и по спомен той самия и му изключваш буксата. Пак провери бушоните, а и самите крушки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 154 #3 Отговорено 27 Август 7 hours ago, Restless said: стоп машинката се движи нормално Това не означава, че работи коректно. Бушоните как ги проверявахте? Ако е само визуално, намерете един мултицет, за да се уверите в резултатите за бушоните и стоп машинката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #4 Отговорено 28 Август В нета имаше видео как се проверява бушона за стопа. И също че клаксонът е на същия бушон. Пък и 5ия стоп светват част от ледовете, просто светват много слабо, 10-15% да речем. Което е странно, но бушонът трябва да е в ред Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spase 73 #5 Отговорено 28 Август Според мен се дължи на лоша връзка, но не е в 5ия стоп. През тази "лоша връзка" успява да протече някакъв ток и ледовете все пак светят, макар и слабо. Тока обаче не е достатъчен за да захрани нажежаемите крушки. Дори да го изключиш вероятно пак няма да светнат другите или ще светят едва забележимо само нощем. Лошата връзка може да е още на предпазителя или стоп машинката или кой знае къде. При натиснат стоп, ако клаксона работи нормално, значи проблема не е в бушона (ако са на един бушон разбира се). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #6 Отговорено 28 Август Аха, мерси ще пробвам клаксона с натисната спирачка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #7 Отговорено 3 Септември Оказа се че все пак е стопа на вратата - изгорели/пробили диоди. ОТкачен от буксата и страничните стопове работят. Някой да помогне с парт номера на тази светлина?! близо час търся и не намирам парт номер... излизат ми само за до фейслифта ?! Или за 3та... Може би ей това ще свърши работа - https://www.avtochastionline24.bg/abakus/14123290 ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2795 #8 Отговорено 3 Септември 34272-S9A-G01 Тоя май е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #9 Отговорено 3 Септември Ако има разлика, между бензиновата и дизеловата, може и да е този. Иначе за дизеловата, това ми дойде преди години: 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #10 Отговорено 3 Септември Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #11 Отговорено 4 Септември Рискувам да стана досаден, ама никак не откривам стоп като текущия ?! Ето какво намирам в мегапартс, карко и къде ли не, когато потърся 3ти стоп за ЦРВ 2ра ген https://www.megaparts.bg/product/727914320 снимка от друго място, : а моя стоп прилича на ей това Разликата е драстична... чудя се като закрепване дали са съвместими - а и двете снимани коли са бензинки фейслифт ?! И навсякъде в нета намирам от първия тип само... иначе този в колата ми е оригинален, със специфичен куплунг, надпис Хонда S9A xxxx , частта е произведена 11-2005 (колата се води 2006)... то че ще ида до морга ще ида, просто съм много озадачен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #12 Отговорено 4 Септември Не стават. Ако не бъркам, по спомен и в стъклото май имаше разлика. Втора употреба - мисията невъзможна. Нов (когато го купувах) беше 200 лв. - сега сигурно ще е двойно. Питай момчетата тук във форума (Аутофикс май бяха), дали могат да ти поръчат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #13 Отговорено 4 Септември Преди 23 часа, Restless написа: Оказа се че все пак е стопа на вратата - изгорели/пробили диоди. А не може ли твоят да се отвори и да се сменят изгорелите диоди? Изглежда ми по-евтин вариант. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2795 #14 Отговорено 4 Септември (Редактирано) Значи твоят стоп е тесен и дълъг. Така ли? Ако е така, номерът му е като на Emicha - 34272-S9A-G11 Ето една оферта. https://careconord-pieces-occasion.fr/feux-stop-supplementaire/699138-feux-stop-supplementaire.html А сигурно ли е, че са изгорели диоди? Може писти на платката да са се окислили или повредили. Можеш ли да го свалиш? Редактирано 4 Септември от dandilov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #15 Отговорено 4 Септември @ceco_accord е прав. питай тези момчета дали няма да се навията да сменят диодите. http://uscarsperformance.com/?fbclid=IwY2xjawFFRxZleHRuA2FlbQIxMAABHRv7Uv7HzK44UYKsq7IUmnkIyQOZAfpGsyc9UiUz7iKD59RpPZs5n4AhPg_aem_4h6KANJ3c4ZZFGs0Xw_MRQ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #16 Отговорено 4 Септември да, ще се пробвам с ремонт, имам познат който разбира от жички и ледове. Просто като се разкачи буксата - страничните работят, не съм си играл да го сваля - предполагам се отвиват 2 болта които са в краищата, просто откакто се върнах непрекъснато тичам нагоре-надолу... В амаяма оригинален е 140долара + 20 доставка :O Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #17 Отговорено 4 Септември Пробвай се, но няма да намериш абсолютно същите диоди. Аз сложих много близки, но не изкараха и месец. Запояването им също е приключение, а уж разбиращ човек с добра техника ги прави, че с нормален поялник и другите стандартни неща не става. Успех. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове