Atanas_Atanasov73 2 #1 Публикувано 21 Януари Здравейте, дайте препоръки и мнения с какво моторно масло карате - Хонда сивик 2020 година, 2000см3. 160 коня. Колата е внос от Канада. Предварително благодаря!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #2 Отговорено 21 Януари (Редактирано) Аз карам същият мотор със 0W20 на Amsoil за двигателно. А за CVT кутията ползвам също на Amsoil. Редактирано 21 Януари от viktor11 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #3 Отговорено 25 Януари В момента съм с оригинално масло 0W20 на HONDA. За скоростната кутия също оригинално за CVT на HONDA, което се препоръчва за CIVIC X. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Inazuma 1 #4 Отговорено 22 Април Препоръчайте марка двигателно масло ilsac gf 6a различно от Pakelo. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #5 Отговорено 22 Април Освен препоръчаните от колегите ето още едно. https://ato24.de/en/ravenol-dfe-sae-0w-20.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #6 Отговорено 22 Април Аз ползвам Amsoil и на Хонда за двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Inazuma 1 #7 Отговорено 25 Април Amsoil го ползват много в Америка и Канада . За първи път карам мотор 1.5 на Хонда с директно впръскване ,четох за всички особености на мотора.Препоръчват масло по АРI SM и ACEA C2 .Всяко масло над тези спецификации е добре дошло. Препоръчват вискозитет 0w20,0w30,5w30,10w30, като акцентират на 0w20. Дали 0w20 е напълно подходящо за нашия климат ,предвид високите летни температури ,или това няма значение? Или 5w30 също е добър вариант ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PiToMeN 75 #8 Отговорено 25 Април 0w20 е за нашия климат. 5w30 НЕ Е добър избор. Като алтернатива може и 0w40 и смяна на 7-8К. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Inazuma 1 #9 Отговорено 25 Април Благодаря . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tonji 458 #10 Отговорено 4 Ноември (Редактирано) Ами колега то в книжката си пише: "Модели за Европа Оригинално двигателно масло Honda*1 ACEA A3/B3 ACEA A5/B5 *1: Ако използвате 0W-20, трябва да ползвате „Honda Engine Oil Type 2.0“. Използвайте оригинално масло Honda или друго предлагано масло с подходящ вискозитет за околната температура, както е показано. Ако „Honda Engine Oil Type 2.0“ не е налично, използвайте 5W-30 или 0W-30." Иначе Amsoil или Ravenol ми препоръчаха на мен, ако е афтърмаркет. Редактирано 4 Ноември от Tonji Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове