dimkaraganchev 61 #1 Публикувано 27 Декември, 2023 Честита ви Коледа. От вчера ми се появи проблем с мигачите. Не работят нито левите, нито десните. Аварийните светлини работят. Доколкото разбрах, релето за мигачите и аварийните е едно също. Може ли то да е проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #2 Отговорено 27 Декември, 2023 А, стига, бре. 21 прегладили темата и никой не взе отношение. Тия црв-та са голЕма работа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #3 Отговорено 28 Декември, 2023 Някой поне да ме посъветва да си проверя клапаните... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #4 Отговорено 28 Декември, 2023 Хубаво е да си регулираш клапаните ако не си го правил. Иначе там в тези релета е явно проблема 12 и 13. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #5 Отговорено 28 Декември, 2023 Клапаните скоро ги регулирах. Останаха само мигачите... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #6 Отговорено 28 Декември, 2023 (Редактирано) Off Topic Преди 10 часа, dimkaraganchev написа: 21 прегладили темата и никой не взе отношение Това резко ме подсети за лафа "Не съм гинеколог, ама мога да погледна" Та и аз така, погледнах, нищо, че не съм ел.техник. п.п. Една от добрите черти на @CARPERA е, че не е тънкообиден. Владо направи това, което щях да направя и аз. Щях да кажа да започнеш с предпазителите. Да видиш, дали има отделни предпазители за мигачи и за аварийни. Явно да. Ако тези предпазители са здрави, продължаваш по веригата - ключ мигачи, бутон аварийни, реле, кабели. Нямам представа, дали релето е едно и, къде се събират двете вериги, тази за мигачи, и тази за аварийни. Някъде бях чел, че сигналът за мигачи минава през бутона за аварийни, т.е. релето може и да е едно. Не съм гинеколог и не мога да твърдя, че е така. Ако и ти не си, май ще ти трябва кабелджия. Редактирано 28 Декември, 2023 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #7 Отговорено 28 Декември, 2023 Кабелджията: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #8 Отговорено 28 Декември, 2023 И аз не съм кабелджия, ама благодарение на Владо и клапаните са проверени и мигачите вече работят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #9 Отговорено 29 Декември, 2023 Само за протокола, и за идните поколения некабелджии - едно ли е релето, какъв беше проблема, и как го отстрани? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #10 Отговорено 29 Декември, 2023 Не знам. Барнах там, дето Владо беше казал и всичко се оправи. Нямам си на идея какъв е бил проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #11 Отговорено 30 Декември, 2023 Явно просто лош контакт. Понякога намеснването на букса / клема / бушон оправя нещата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #12 Отговорено 31 Декември, 2023 On 12/29/2023 at 10:37 PM, dimkaraganchev said: Не знам. Барнах там, дето Владо беше казал и всичко се оправи. Нямам си на идея какъв е бил проблема. Ако е релето извади почисти,ако имаш контактен спрей напръскай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #13 Отговорено 1 Януари А къде е релето? Не е там в 12 и 13. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #14 Отговорено 1 Януари (Редактирано) Преди 2 часа, dimkaraganchev написа: А къде е релето? А ти, къде барнА?! Преди 2 часа, dimkaraganchev написа: Не е там в 12 и 13. Аааа там е, там е! Е, не точно в, а около 12 и 13. Редактирано 1 Януари от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #15 Отговорено 13 Януари Здравейте, Извинявам се, че използвам темата на колегата, но става въпрос също за мигачи. Та въпроса е сления. Някой дали е решил да смени обикновенните крушки за мигачи с такива, но LED и ако да как го е направил? Аз направих проба само със задните крушки, но при включване на леви или десни мигачи релето цъка много бързо все едно има изгоряла лампа. Ако някой е правил нещо по-въпроса нека сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #16 Отговорено 13 Януари (Редактирано) Съпротивлението е по-малко. Байпас със съпротивление колкото една нормална крушка между плюса и масата точно преди фасунгата. За да не ръчкаш по платката на релето... Редактирано 13 Януари от s.s.d.d. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Недьо 4 #17 Отговорено 18 Януари (Редактирано) > Виж пример за лесен монтаж < На 13.01.2024 г. at 16:00, Hanchko написа: Здравейте, Извинявам се, че използвам темата на колегата, но става въпрос също за мигачи. Та въпроса е сления. Някой дали е решил да смени обикновенните крушки за мигачи с такива, но LED и ако да как го е направил? Аз направих проба само със задните крушки, но при включване на леви или десни мигачи релето цъка много бързо все едно има изгоряла лампа. Ако някой е правил нещо по-въпроса нека сподели. Ако искаш да светят със нормална честота трябва да слижиш съпротивление за LED крушки . Редактирано 18 Януари от Недьо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове