benitoburgas 0 #1 Публикувано 23 Октомври, 2023 Здравейте колеги предстои ми смяна на съединител,автомобила е Акорд 2.2 дизел 2012год, бихте ли ме посъветвали каква марка да е комплекта и евентуално добър майстор в Бургас Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #2 Отговорено 26 Октомври, 2023 На марка ОЕМ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 170 #3 Отговорено 26 Октомври, 2023 (Редактирано) Както колегата те е посъветвал слагай оригинал, на бензинките мисля беше LUK, иначе колеги залагат и на Exedy, тук трябва да е по-скъпо, но не знам дали е основателно. Редактирано 26 Октомври, 2023 от galin_k Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benitoburgas 0 #4 Отговорено 26 Октомври, 2023 Благодаря колеги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zemnovodno 12 #5 Отговорено 29 Октомври, 2023 Като сменях маховика и лагера беше на LUK, съединител успях само ОЕМ да намеря който вътре беше Valeo ако не се лъжа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Влади 39 8 #6 Отговорено 2 Ноември, 2023 Слагай само оригинал колега,за да не се вкарваш във филми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 974 #7 Отговорено 2 Ноември, 2023 @galin_k, на бензините е Exedy. Иначе е добре да е от стандартните марки маховик и съединител за дизела - Luk, Sachs. Важен е и монтажа съответно, че после майсторите обвиняват и частите, че били ментета. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Влади 39 8 #8 Отговорено 2 Ноември, 2023 Аз така се вкарах в приключение след смяна на съединител. Сложих оригинален съединител и маховик Luk, навъртях 5000км и си беше всичко ок. Сега ми приплъзва при рязко подаване на газ,само между 2000-3000оборота на 3,4,5,6. Майстора който ми го смени сега ми казва че това приплъзване може да е от някоя от помпите,горна или долна. А двете струват 1000лв оригинал,не стават други. А и ако не се оправи пак се връщаме към съединителя. Това приключение може да ми излезне доста солено Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #9 Отговорено 2 Ноември, 2023 Със смяна на хидравличната течност в системата евентуално може да даде някаква насока дали са помпите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #10 Отговорено 4 Ноември, 2023 On 11/2/2023 at 12:55 PM, Влади 39 said: Аз така се вкарах в приключение след смяна на съединител. Сложих оригинален съединител и маховик Luk, навъртях 5000км и си беше всичко ок. Сега ми приплъзва при рязко подаване на газ,само между 2000-3000оборота на 3,4,5,6. Майстора който ми го смени сега ми казва че това приплъзване може да е от някоя от помпите,горна или долна. А двете струват 1000лв оригинал,не стават други. А и ако не се оправи пак се връщаме към съединителя. Това приключение може да ми излезне доста солено 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Влади 39 8 #11 Отговорено 4 Ноември, 2023 Как се казва сайта. Тук в който и магазин да отида по VIN ми дават само оригинални. А и двете заедно са си скъпи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 85 #12 Отговорено 4 Ноември, 2023 AUTODOC е сайта, изтегли си приложението. Звънни на намалени авточасти за тая горна помпа, и Аутофикс може да пробваш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Влади 39 8 #13 Отговорено 4 Ноември, 2023 Ок. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko75 66 #14 Отговорено 16 Ноември, 2023 (Редактирано) Редактирано 16 Ноември, 2023 от niko75 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Влади 39 8 #15 Отговорено 5 Февруари Мисля че откриха проблема при мен колеги. До колкото го разбрах майстора май е объркан съединителя. Маховика е с дълбочина 10мм и притискателя не може да притисне добре феродовия, и от там се получава това приплъзване и леко твърдия педал. Сега издирваме или по плитък маховик 0,8мм или друг съединител,защото не знаем кое е объркано (маховика или съединителя) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 974 #16 Отговорено 5 Февруари Мисля, че майстора е обърканият в случая. Търси компетентен човек да не купуваш всичко 2-ри път. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Влади 39 8 #17 Отговорено 5 Февруари Да тук си прав. Това е друг майстор,не първият който ми го смени и за съжаление ще трябва да си платя за втори път Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #18 Отговорено 11 Февруари Бях се вкарал в същия филм. В магазините за авточасти, по ВИН номер им излиза съединител за Акорд 7 и ти го дават за Акорд 8. Отиваш, слагаш и започват проблемите. За това съединител задължително се взима оригинал, за да ти е мирна главата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове