obscureman 0 #1 Posted September 15 Здравейте! След предишната моя тема се оказа, че охладителната система надува, след което напълно се реиновира цялата глава и смених сегменти. Автомобилът работи равномерно, гори и върви добре. 2 неща в момента правят впечатление и искам да се допитам до Вас: 1. Температурата на таблото се качва малко над долния маркер (макс 5 милиметра от него) и стои константно там. Преди стрелката стоеше бетонирана малко под средата, а сега е много по-ниско. Така минах 2000 км. Направих теста за термостата на място - запалих студена, изчаках леко загряване, входния маркуч към радиатора се стопли, а изходният маркуч от радиатора стоеше доста по-хладен т.е. би трябвало термостатът да работи нормално. Пак около това място на стрелката на таблото перките включват за 10-15 секунди и си изключват - оставих я така да работи 20-25 минути на място. Постепенно и двата маркуча към и от радиатора се стоплиха, но след 15-20 минути работа смятам е съвсем нормално. Предполагам датчика за температура, но разчитам на Вашето мнение. 2. Чувам откъслечно въздушно съскане някъде около дросела. Не знам дали е нормално или дърпа въздух някъде, нормално ли е? Просто досега не съм се заслушвал и нямам спомен да съм чувал това съскане. Предварително благодаря за мненията Ви и желая прекрасен и усмихнат ден Share this post Link to post Share on other sites
kvd74 583 #2 Posted September 15 Вероятно е от датчика за температура, имах такъв случай с друга кола. Показваше 120 градуса, а реално си работеше нормално на 90, които показа след смяната на датчика. Може да е повреден при свалянето на главата, или в буксата да е проблема. 1 Share this post Link to post Share on other sites
obscureman 0 #3 Posted September 15 преди 3 минути, kvd74 написа: Вероятно е от датчика за температура, имах такъв случай с друга кола. Показваше 120 градуса, а реално си работеше нормално на 90, които показа след смяната на датчика. Може да е повреден при свалянето на главата, или в буксата да е проблема. Преди ремонта сълзеше малко масло на буксата му и затова и аз залагам на датчика. Преди малко поръчах оригинален датчик за 10 евро и мисля да зачистя буксата и да го сменя. Лесно ли се сменя? Ако не греша, като отворя капака е от лявата страна на блока, под капачката на бобината за свещите, близо до дебелия маркуч за радиатора или бъркам? Share this post Link to post Share on other sites
_pileto_ 42 #5 Posted September 16 Там са два датчика. Единия е за компютъра , а другия за таблото. Това за F20B6 мотора. Колегата като гледам е с купето, който май се води F20B7. Не съм сигурен. Но май е същото. Така че , важно е кой датчик ще се смени. Share this post Link to post Share on other sites
Тъмнозелен самурай G86-P 232 #6 Posted September 18 On 9/16/2023 at 3:35 PM, _pileto_ said: Там са два датчика. Единия е за компютъра , а другия за таблото. Това за F20B6 мотора. Колегата като гледам е с купето, който май се води F20B7. Не съм сигурен. Но май е същото. Така че , важно е кой датчик ще се смени. и май е дясна дирекция...ако има значение де... Share this post Link to post Share on other sites
_pileto_ 42 #7 Posted September 19 По снимката на таблото на колегата не можем да съдим за дирекцията. Другата снимка е от друг колега, и предполагам е примерна. Share this post Link to post Share on other sites
obscureman 0 #8 Posted September 19 Хайде сега, че и два сензора... Не знам кой от двата съм купил, още не е пристигнал На сензор за температура ми излиза само един модел, не ми излиза друг. По спомен също моторът ми е B5, но трябва да погледна пак... Share this post Link to post Share on other sites
_pileto_ 42 #9 Posted September 21 https://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=7208&nplgrp=1&cmodnamepc=ACCORD&xcardr=4&dmodyr=1999&carea=KG&ctrsmtyp=5MT&xgrade=2.0ILS&nplblk=E__1501 Позиции 14 и 17 . Share this post Link to post Share on other sites
Тъмнозелен самурай G86-P 232 #10 Posted September 21 On 9/19/2023 at 8:58 PM, _pileto_ said: По снимката на таблото на колегата не можем да съдим за дирекцията. Другата снимка е от друг колега, и предполагам е примерна. аз за примерната , другата е ясна Share this post Link to post Share on other sites
obscureman 0 #11 Posted September 23 За късмет се оказа, че съм взел правилния сензор за таблото, смених го лесно и отчита супер вече. Нормален ли е звукът от откъслечно съскане около дросела? Принципно той пуска въздух и вероятно е нормално, но досега не съм се заслушвал точно в това съскане... Share this post Link to post Share on other sites
_pileto_ 42 #12 Posted September 23 (edited) Няма съскане при мойта. На празен ход дросела не пуска въздух. Има клапан за регулиране на празния ход (така нареченото моторче за празния ход), и оттам минава въздуха. Огледай внимателно да нямаш пробив някъде там. Edited September 23 by _pileto_ Share this post Link to post Share on other sites