jeksana 2 #1 Публикувано 3 Декември, 2022 Здравейте колеги.От скоро карам Хонда акорд 2.0 155 кс автомат.Колата е супер върви що годе прилично,но и си хапва доста.В момента е на 18ки джанти и до колкото успях да я засека ми дава разход 11-12 в града Пловдив.Чудя се дали да не и сложа газ.Четох че след газифициране трябва да се регулират клапаните.Това като цяло ми е първата Хонда и като цяло първата бензинова кола.Моля за мнения от хора с такъв мотор на газ,как се държи колата някакви проблеми и какъв разход дава на газ.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #2 Отговорено 3 Декември, 2022 (Редактирано) преди 10 минути, jeksana написа: Чудя се дали да не и сложа газ. Задължително...🙂! Няма от какво да се притесняваш,дори и с по чест реглаж,сметките са в твоя полза. Аа..и като слезнеш на 16-ки, тези 12/100 бензин в Пловдив ще станат 10-11/100 ГАЗ!! Няма да друса,а и динамиката на колата,ще бъде една идея по добра,от колкото с 18". Не са за тази кола..! 130к.съм с BRC,поставена в официалния сервиз в Пловдив.Реглаж на 20к.,филтри и подмяна на мембраните на изпарителя на 120к. км. Редактирано 3 Декември, 2022 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #3 Отговорено 3 Декември, 2022 Докато го умуваш 25 -те стинки ще отпаднат, но газта пак ще си остане доста по-евтина от бензина. И други са питали и вече са на газ из форума - поразрови се! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #4 Отговорено 3 Декември, 2022 Брей 10-12л на 100км... Само на мен ли ми гори 17л/100км 2.4 автомат. Иначе подкрепям за газифицирането. Икономията си заслужава. Дори и с разход като моя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #5 Отговорено 3 Декември, 2022 Джантите за момента не мисля да ги махам тъй като са чисто нови и са с чисто нови гуми..относно друсането друса много тъй като е и със спортни пружини.Относно газта какво ще кажете за Ланди ренцо? Тези клапани какви са симптомите че искат реглаж? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #6 Отговорено 3 Декември, 2022 Принципно се регулират с монтажа на газовата, за да е сигурна работата. Проверяват се периодично и превантивно. Стигне ли се до симптоми от тях ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #7 Отговорено 3 Декември, 2022 На мястото където поставят газта там ли ги регулират или трябва да потърся специализиран сервиз? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #8 Отговорено 3 Декември, 2022 Ами, зависи от газаджията. На някои не им се занимава и разчитат да са си добре. Не рядко са си ОК. Щом скоро си взел колата, със сигурност е добре да се проверят, дори да не и сложиш газ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #9 Отговорено 3 Декември, 2022 Скоро я взех да само съм я обслужвал масла и филтри до сега.Говорих тука в Пловдив със сервиза на Ланди Ренцо и мисля там да поставя газовия инжекцион. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #10 Отговорено 3 Декември, 2022 Аз съм си патил много от официалния сервиз на Ланди Ренцо в Пловдив. Съветвам те да се ориентираш към по "гаражен" тип сервиз, а не фирмен. Много по-лесно ще получиш подкрепа впоследствие ако ти е нужна. Това е моето мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #11 Отговорено 3 Декември, 2022 Какъв е проблема там едни приятели ми ги похвалиха били доволни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #12 Отговорено 3 Декември, 2022 Лично при мен проблема се състоеше в това, че когато трябваше да се влиза в сервиза за някои дреболии се сблъсквах с тромавата им система с приемна, трудни предварителни уговорки и т.н. Изтърпях го за няколко посещения като последния път от влизане за смяна на филтър ми развалиха автоматичното превключване на газ и за да се случи трябваше ръчно да си обърна на газ след това на бензин и след това пак на газ в противен случай ако го оставя само да си обръща колата гаснеше. Карах 2 години така понеже те отричаха да са пипали нещо и не можеха да го оправят. Накрая продадох колата така. Казваш си е какво толкова ще ида при някой друг - и ето тук за мен дойде най-големия проблем. Никой не може да им пипа по системите. Софтуер, филтри, части всичко си е тяхно и единствено те могат да обслужват газовата. Ако трябваше сега да слагам газова от тази гледна точка бих сложих система, която да знам, че всеки газаджия ще може да си прочете и да смени нещо по нея ако се налага. А то ще се налага, няма как... Успех. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #13 Отговорено 3 Декември, 2022 (Редактирано) 1 hour ago, jeksana said: На мястото където поставят газта там ли ги регулират или трябва да потърся специализиран сервиз? Намери къде да ти регулират клапаните преди газта,след поставянето на 25 хил км прабег проверка и регулиране клапани ако е нужно. Редактирано 3 Декември, 2022 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #14 Отговорено 3 Декември, 2022 CARPERA Какво ще стане ,ако не си регулирал клапаните, точно преди поставянето на газов инжекцион? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #15 Отговорено 3 Декември, 2022 Точно преди или точно след поставяне на ГИ нищо няма какво да стане на колата.Колегата не знае кога последно са регулирани и е препоръчително да го направи профилактично,а след като после е на газ-на 20-25к е добре да се проверяват и регулират при нужда, 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jeksana 2 #16 Отговорено 3 Декември, 2022 Аха ами ще ги проверя преди да сложа газ.Някой колега от Пловдив да препоръча сервиз от който е доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #17 Отговорено 4 Декември, 2022 А, той бензина бил паднал. Отдавна не бях, но днес сипах 10 литра, че светеше ламбата. На колонка А 95 бе 2.80 лв - тоест, без отстъпките. Към авторът на темата - направи си сметката колко караш и кога ще почнеш да печелиш от инвестицията си. Да не се окаже че караш по 5000 км на година и след 2 г. когато си я "избил" тая АГУ, колата вече ще ти е омръзнала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #18 Отговорено 4 Декември, 2022 18 hours ago, JHM said: CARPERA Какво ще стане ,ако не си регулирал клапаните, точно преди поставянето на газов инжекцион? Нищо просто ще знае кога да ги провери,вече на газ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #19 Отговорено 4 Декември, 2022 (Редактирано) И понеже не се спомена – и на бензин се проверяват и регулират периодично. И то превантивно, не се чакат симптоми. За Европа ръководствата препоръчват на 40хил км. Редактирано 4 Декември, 2022 от Pavel_Pavlov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 42 #20 Отговорено 4 Декември, 2022 Моята газова я слагаха преди повече от 4 години в BRC - Пловдив. След 30-35хил. км имаше само 2 изпускателни клапана, които беше пожелателно да се пипнат - пластината влизаше една идея по-стегнато. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове