emonai 48 #1 Публикувано 19 Март, 2022 Здравейте, наумих се да си сложа теглич. Поразгледах различни марки и магазини и накрая взех оригинален втора ръка. Така като гледам, бронята долу, пред нея има една кора и тя долу, задното гърне също. Ако греша, някой с опит да ме поправи. Съответно нямам болтове за закрепване към гредите, но каква стъпка е резбата, че стандартна десятка не се навива, вижда ми се с по-ситна резба. И още, къде има удобна клема за захранване на буксата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #2 Отговорено 19 Март, 2022 Това може да ти бъди от полза. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ianis___ 2 #3 Отговорено 19 Март, 2022 Болтовете са 10х1,25, ситна резба. Ако си купил нов теглич, трябва да имаш схема за изрязване на кората. Ако не, слагаш теглича, после кората и режеш по малко. Успех. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #4 Отговорено 19 Март, 2022 Благодаря Ви! Харесвам, когато по темата взимат отношение информирани и компетентни колеги. Приятен ден! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #5 Отговорено 20 Март, 2022 Не е лошо да се подготвиш и с подходящия метчик и да го прекараш в отворите за болтовете. Задължително ще има много мръсотия вътре. Слагам съм 2 теглича на такова црв и двата пъти резбите в отворите не бяха в добро състояние. Црв-то идва оригинално без тапи на тези отвори. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #6 Отговорено 17 Април, 2023 Здравейте, монтирах теглич на колата, всичко механично пастна. От видиоклиповете бях останал с впечатление, че зад задната лява кора има нарочен куплунг за теглич със сигнал и за десния мигач. Да бе да, ама не. Свободният куплунг е само с две жици, а от куплунга за левият заден стоп имам 6 жила и като смятам: 1 габарит, 2 стоп, 3 мигач, 4 за мъгла, 5 маса, 6 задно скорост. Е не мислех да свалям и задната дясна кора да взема сигнал за десен мигач. А съм приготвил платка с релета, гледам има електронен модял за теглич, но са чудя за него от къде взимат сигнал за десен мигач? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #7 Отговорено 26 Април, 2023 (Редактирано) Колега, до къде стигна, че ми предстои същата процедура. Купих си един оригинален теглич с инсталацията. Има ли си изводи за всичко и двете кори отзад ли се махат? Ще се радвам да споделиш, че изобщо не обичам да правя неща, за които не съм се осведомил предварително, понеже съм малко лаик . Редактирано 26 Април, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #8 Отговорено 27 Април, 2023 (Редактирано) Има букси за светлините на теглича и от двете страни на багажника, зад пластмасите. Неприятното е, че подготовката за теглич е направена така, че да се ползва някакъв модул, които е част от оригиналния (или друг марков) пакет кабели. Доколкото разбрах от човека, които ми направи ел. свързването на теглича, е ползвал куплунгите и от двете страни. Относно модула (споменава се като C2 модул), доколкото успях да намеря инфо из нета, този модул e част от TSA (Trailer Stability Assist) система, която подпомагала контрола при теглене на голямо габаритен товар (чрез контрол на въртящия момент и прилагане на спирачно усилие към определено колело) - пътническа каравана, ремарке за превоз на коне или други такива. Твърде вероятно е и да изключва задния парктроник, при свързване на куплунга за светлините на теглича. Когато търсих вариант за свързване на светлините се бях спрял на един комплект на ECS, но така и не успях да се сдобия с такъв. Предлага се в България, но само ако се закупи и самия теглич от същата фирма. Аз тогава прецених, че нямам нужда от теглич на Thule примерно, а и по-евтин би ми свършил работа. Прилагам файла с инструкциите за свързването на въпросния комплект кабели. Ако се прецени, че този модул наистина трябва, може да се потърси и комплект окабеляване на Bosal. [HN292BB] - HN292BB.pdf Редактирано 27 Април, 2023 от tanas4o_ 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #9 Отговорено 15 Май, 2023 Здраейте, и аз да се включа - смятам да слагам и аз теглич. Нямам никаква представа обаче какъв и къде. Та няколко въпорса - оригинален втора употреба или някакъв "стандартен"? Ако е оригинален втора употреба има ли разлика между бензин и дизел? И последно - някой да знае подходящо място за монатж? Мисля си за пичовете в Овча Купел, ама докато се доредя до тях и ще мине лятото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #10 Отговорено 24 Август, 2023 (Редактирано) Аз и на двете хонди купувах оригинални с инсталациите, но от инсталациите ползвах само кабелите Оригиналните тежат по 32-33 кг. Вземиш ли си оригинален аз бих те посъветвал да не се мъчиш с оригиналната инсталация - модули и тем подобни. Ако ще го слагаш сам си купи предварително нови болтове и метчик, че резбата няма да е в добро състояние.. Редактирано 24 Август, 2023 от Петър Киров Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #11 Отговорено 28 Август, 2023 Зависи за какво смяташ да ползваш точно теглича. Аз закача малка платформа за 4 велосипеда и си избрах нов, но афтърмаркет теглич, GALIA мисля че беше марката. Тежичък е, но не е 30+ кола определено. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #12 Отговорено 3 Април На първо време ще го ползвам за багажник / платформа за колела. Синът започва да му отеснява в града и искам да пробваме и извън. Ремарке нямам, но не изклщчвам възможността да го ползвам някой ден. Нищо не разбирам и си го представям по следния начин :) купувам оригинален от морга или някакъв афтърмаркет. давам го за монтаж - някой да има препоръчки? взимам колата, слагам багажника за велосипеди и потегляме :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasimir_r_s 1 #13 Отговорено 16 Юни Май не е много популярна тема, ама не ми се ще да е проба/грешка, та да съживя малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 170 #14 Отговорено 17 Юни @Krasimir_r_s Ще ти трябват и кабелите и инсталацията, платформата за колелета е със стопове и мигачи. Аз бих се обадил първо в сервиза да ги питаш какво ще трябва, да няма изненади после. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове