JoroHondata 188 #1 Публикувано 20 Декември, 2021 Здравейте От днес съм собственик на Honda Legend 2006, автомобила е страхотен- и това ми беше мечтата от години да си купя такъв. За въпроси ще пиша на колегите, които имат... а въпроси ще има Поздрави и безаварийни километри на всички 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 20 Декември, 2021 Честито и много безаварийни километри. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #3 Отговорено 20 Декември, 2021 Бравос и 4х4естито! Дълго и далеч да те вози, другото е песен - а какъв саунд има в тишината. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #4 Отговорено 20 Декември, 2021 Честито колега. Много безаварийни километри. Аз също от около месец съм собственик на Ледженд 2007г. Уникална кола. Имам въпрос към колегите на такива автомобили. Колата ми забива на около 4500-5000 оборота при ускорение. Все едно ограничителя е преместен. Така се усеща. Всичко по колата работи изрядно. Няма грешки. Моля за вашите предположения и насоки.Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sl3000 24 #5 Отговорено 20 Декември, 2021 Провери си нивото на маслото. Нека колегите кажат кога се включва Vteк-а, но ме съмнява, че не ти се включва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #6 Отговорено 20 Декември, 2021 Провери си нивото на маслото. Нека колегите кажат кога се включва Vteк-а, но ме съмнява, че не ти се включва.Маслото е на два дена Castrol Edge 5w 30 точно колкото е необходимо, всички консумативи са сменени с оригинални. Нещо друго е . А как се оправя това включване?Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #7 Отговорено 20 Декември, 2021 Да не слагаш скоростния лост на най долната позиция? Че тогава няма как да вдигнеш повече от трета и ще удряш ограничителя! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #8 Отговорено 20 Декември, 2021 Благодаря за забележката но некарам за първи път автоматик.Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #9 Отговорено 20 Декември, 2021 Витека се вкл. на около 5000 об/мин. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #10 Отговорено 20 Декември, 2021 Ясно. Трябва да се търси проблема в тази насока. Някакви идеи как да постъпя и кой може да отстрани този проблем?Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #11 Отговорено 20 Декември, 2021 Ако я форсираш на място (на P или N) е нормално, но в движение трябва да си "влиза в червеното". Търси някой спец, дето е "пипал" такава кола. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #12 Отговорено 20 Декември, 2021 (Редактирано) И аз се чудя защо на място не минава 5000 об/мин (сигурно е някаква защита), но при движение си влиза в червената зона (просто проверих). Нямам карта за България, но имам диск, в който има карта и за Източна Европа от 2006 година- как да я инсталирам тази карта в системата на навигацията ? Благодаря за пожеланията, много да ви слушат и вашите Хонделки. Поздрави Редактирано 20 Декември, 2021 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #13 Отговорено 20 Декември, 2021 С навито не съм се занимавал, вехто е, а на смартфоните нещата са доста по модерни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #14 Отговорено 20 Декември, 2021 Аз ще ти пратя номер на едно момче. За 20 лв имаш цяла европаИзпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #15 Отговорено 20 Декември, 2021 А коя година са картите? Сега и в БГ шосетата се прекрояват чат/пат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plevelcho 103 #16 Отговорено 20 Декември, 2021 последната карта която има тук е от 2018г. диска се слага в ДВД-то и навигацията се зарежда автоматично.Между другото е доста точна 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #17 Отговорено 20 Декември, 2021 Djack карай я в Бултрако да я прочетат,може някой някога да е човъркал нещо,не съм чувал досега за подобен проблем,а също така и за проблем с витека. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #18 Отговорено 20 Декември, 2021 Определено и аз не се бях сблъсквал с подобен проблем. Имал съм и други Хонди. Възможно ли е липса на достатъчно въздух или ангренаж неправилно сменен? Просто разсъждавам.Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 157 #19 Отговорено 20 Декември, 2021 (Редактирано) Честито и на двамата, със здраве да си ги карате!🍻 Благородно завиждам и се надявам някой ден, и аз да се похваля в тази тема😀 Редактирано 20 Декември, 2021 от I_Yordanov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #20 Отговорено 20 Декември, 2021 Кога и какво е правено последно по колата преди да се появи проблема?Имаш ли газ? Може и при Слави в Овча Купел да пробваш разбира ги Легендите ама там с месец напред работят.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pandeliev 19 #21 Отговорено 21 Декември, 2021 Аз мойта при Слави я карам, но те приключиха за тая година трябва Януари евентуално ако ти се чака. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #22 Отговорено 21 Декември, 2021 Колата си го е имала проблема. Просто аз разбрах в последствие. Обслужена е от до. Регулирани са и клапаните при обслужването от мен в Пловдив. Сервиза не съм сигурен за името на 100% е Рифто гараж. Основно се занимават с Хонда. Единия майстор го познавам повече от десет години и е уникален човек и специалист. Заел се е със задачата. Той казва, че не е във втек проблема. Понеже я е сервизирал цялата и е прегледал всичко. Днес пак ще съм при него. Дано скоро разгадаем тази задача.Иначе колата си работи перфектно. Няма никакви чекове и проблеми. И това още повече затруднява задачата.Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #23 Отговорено 21 Декември, 2021 @Djack_ Рифто имат добро реноме - дано открият проблемчето. Да добавя че колата има допълнителна система следяща скорост, натисната газ и ъгъл на волана, за да не поднася и тя също редуцира мощността на мотора, заради трансмисията и претоварване на задно външно на завоя колело. При старт от място се изстрелва, но ако веднага навиеш волана рязко (примерно при старт от кръстовище и 90 градусов завой), не чака VSA-то да редуцира мощността, а веднага я ограничава заради ъгъла на волана, но при теб едва ли е от това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #24 Отговорено 21 Декември, 2021 Днеска коментирахме отново този проблем. Утре най вероятно ще оставя отново колата. Дано разрешим тази загадка Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #25 Отговорено 22 Декември, 2021 Нещата отиват към запушени катализатори. Незнам какво да предприема. Някакви съвети и идеи, които биха ми дали правилната насока? Благодаря ви предварително.Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #26 Отговорено 22 Декември, 2021 Иска ми се да ти помогнем да я оправиш Легендата,не е лишена от логика идеята за катализатори между другото.Да провериш дали се рециклира нещо по тях или втора употреба да пробваш? Тегава работа.Цената на нови е неприятна ако не се окажат те проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #27 Отговорено 22 Декември, 2021 А и са 3 броя. Дано не е от тях, а и тук не съм срещал някой с катализаторни неволи по Ледженда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #28 Отговорено 22 Декември, 2021 (Редактирано) Малко извън темата,сега сметнах набързо без да се задълбочавам,че изпускателната система да се поръча нова струва горе долу 3к евра..хм мислех,че е по-скъпа😀 Редактирано 22 Декември, 2021 от mittaka7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plevelcho 103 #29 Отговорено 22 Декември, 2021 преди 2 години сменяхме на приятел катализатор с 2 сонди от америка и не беше много скъпо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #30 Отговорено 23 Декември, 2021 Легендата е оправена! Сега е като изтребител Благодаря на момчетата от Рифто. Проблема се оказа както Ви казах в катализаторите. Не мога да я позная в момента колата. Благодаря на всички за мненията и коментарите. Безаварийни километри ви желая. Весели коледни и новогодишни празници на всички Бъдете здрави, колеги!Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #31 Отговорено 23 Декември, 2021 Ако не са стопени, катализаторите се чистят. Първо се мият, после със специална добавка в горивото се "доизшлайват"! Стават като нови! Само да не си ги хвърлил, че си се "натаковал" жестоко! Ако няма механични повреди, катализатор не се маха! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #32 Отговорено 24 Декември, 2021 @Djack_ ако знаеш какво и как са правили - сподели? Иначе е чудесна новина и коледен подарък за Теб. Весели Ти празници! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djack_ 35 #33 Отговорено 24 Декември, 2021 Катализаторите бяха стопени и раздробени. Свалихме ги всички, изчистихме ги от всичко вътре. Просто колата е била буквално затапена от изпускателната си система. Сега е супер динамична и доставя пълно удоволствие. Имам и снимки какво беше вътре. Но ще ги кача на по- късен етап. Изпратено от моят motorola edge 20 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #34 Отговорено 24 Декември, 2021 А какво сложихте вътре вместо питите? Снимките ще са полезни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
323f-fan 4 #35 Отговорено 25 Декември, 2021 На 23.12.2021 г. at 23:38, dandilov написа: Ако няма механични повреди, катализатор не се маха! При всички положения катализатора е вреден за мотора и се явява вид тапа,колкото и да е здрав.Винаги е по-добре да го няма,освен за псевдоекологията. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #36 Отговорено 25 Декември, 2021 Не е така, а мотора е сметнат да работи култивирано именно с тая тапа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #37 Отговорено 2 Февруари, 2022 Вече стана традиция като има сняг да я катеря по върховете.. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #38 Отговорено 2 Февруари, 2022 Няма драма. Днес минах Петрохан. Красота, ама не спрях да снимам че бързах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #39 Отговорено 11 Февруари, 2022 Здравейте Ето я красавицата 10 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bekario 30 #40 Отговорено 13 Февруари, 2022 От къде я взе тази красaвица? Честита да ти е! п.п Благородно завиждам, аз продължавам да търся моята Легенда... 😔 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове