kkrasun 13 #1 Публикувано 26 Ноември, 2021 Здравейте отново,в друга теама писах че вратата на багажника се отвара от дистанионното но след 2,3 секунди се затваря сама Днес свалих всички кори и ооо чудо тя си се отваря стои си в отворено положение докато не я затворя аз. разгледах за прекъснати,скъсани и тн кабели всичко изглежда добре , а и нали си заработи норално ,направих няколко теста ,всичко си работи коректно. Върнах всичко по местата ,отваря я и ТЯ ОТНОВО СЕ ЗАТВОРИ СЛЕД 2-3 СЕКУНДИ ПАК СВАЛИХ ВСИЧКИ КОРИ -ОТВАРЯМ И ТЯ СИ СТОИ ДОКАТО НЕ Я ЗАТВОРЯ АЗ- дали е възожно от самата тежест на корите да иска да се затвори или нещо се претиска след монтирането им някакви идей ,БЛАГОДАРА, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #2 Отговорено 26 Ноември, 2021 (Редактирано) Пробвай леко да я побутваш, повтарям- леко, при отваряне с дистанционното, ако се отвори без проблеми виж си алортисьорите на багажника. При мен е същото свикнал съм леко да я побутвам, затваря се без пробеми сама, понякога спрямо наклона, под който съм спрял успява и сама да се отваря, просто и трябва адски малко усилие и успява. Редактирано 26 Ноември, 2021 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #3 Отговорено 28 Ноември, 2021 On 11/26/2021 at 10:42 PM, sashua said: Пробвай леко да я побутваш, повтарям- леко, при отваряне с дистанционното, ако се отвори без проблеми виж си алортисьорите на багажника. При мен е същото свикнал съм леко да я побутвам, затваря се без пробеми сама, понякога спрямо наклона, под който съм спрял успява и сама да се отваря, просто и трябва адски малко усилие и успява. пробвах не става. Направих този тест. притеглих свалените кори на багажника ,който тежът 3.200 кг. напълних две бутилки с вода със същото тегло и ги напъхах в отворите на вратата на багажника отворих го но той отново се затвори сам,махнах бутилките и той си стои отворен... МИСЛЯ ЧЕ АМОРТИСЬОРИТЕ НЕ УСПЯВАТ ДА ЗАДЪРЖАТ ТЕЖЕСТА. ДА ГИ СМЕНЯМ ЛИ ИЛИ МОЖЕ ДА ИМА ДРУГ НАЧИН. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #4 Отговорено 28 Ноември, 2021 А провери ли, дали не записва някакви грешки? Мисля, така най-добре би се ориентирал какво точно се случва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #5 Отговорено 28 Ноември, 2021 (Редактирано) Ако избипква като се самозатваря вратата, според мен няма да е от амортисьорите. Но ако се самозатваря без звук може да е от тях. Понеже, като я натиснеш да я затвориш без да ползваш бутон няма звук. Моята кола, като я купих се появи някакъв проблем с вратата. Отворих я с бутон. Вдигна се и след малко се самозатвори но издаде звук. После не се отваряше по никакъв начин освен отвътре през багажника, ръчно. Но имах и светещ чек на таблото. Закарах я на майстор и не си спомням какво беше - или прекъснат кабел или нещо с датчик но не се сещам. Редактирано 28 Ноември, 2021 от Г.Писаров 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #6 Отговорено 29 Ноември, 2021 16 hours ago, Terje said: А провери ли, дали не записва някакви грешки? Мисля, така най-добре би се ориентирал какво точно се случва. пуснахме цялостен тест на колата .не дава грешка по вратите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6029 #7 Отговорено 29 Ноември, 2021 Сработването на вратата чрез електрониката е съпроводено със звуков и светлинен сигнал. При ръчно затваряне такива липсват, а електрониката само придърпва вратата в бронята и фиксира ключалката. В този случай системата няма как да разпознае дали вратата се самозатваря или я затваря човек. Вероятно наистина амортесьора е изпуснал леко и от тежестта си вратата се самозатваря. Когато тръгва надолу, можеш ли да я спреш с ръка (в средата на хода и) и задържа ли се там, или после като я пуснеш продължава да се свлича? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #8 Отговорено 29 Ноември, 2021 18 hours ago, Г.Писаров said: Ако избипква като се самозатваря вратата, според мен няма да е от амортисьорите. Но ако се самозатваря без звук може да е от тях. Понеже, като я натиснеш да я затвориш без да ползваш бутон няма звук. Моята кола, като я купих се появи някакъв проблем с вратата. Отворих я с бутон. Вдигна се и след малко се самозатвори но издаде звук. После не се отваряше по никакъв начин освен отвътре през багажника, ръчно. Но имах и светещ чек на таблото. Закарах я на майстор и не си спомням какво беше - или прекъснат кабел или нещо с датчик но не се сещам. бипка си ,все едно аз я затварям Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 158 #9 Отговорено 29 Ноември, 2021 А датчиците за отворено/затворено положение проверихте ли? Писах в другата тема, ама не разбрах дали е правено нещо по въпроса . Свързани са паралелно и действат само при автоматично отваряне/затваряне на вратата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #10 Отговорено 30 Ноември, 2021 Преди 19 часа, kkrasun написа: бипка си ,все едно аз я затварям Предполагам, че няма да е от амортисьорите тогава. Пробвай и това, което е написал ceco_accord. Да провериш и те как са. Обаче каква е връзката със свалянето на корите и защо работи нормално тогава, като ги няма не мога да си го обясня. Провери да не да повлияват по някакъв начин на бутона, който е за затварянето на вратата, на самата врата 🤔 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #11 Отговорено 7 Декември, 2021 On 11/29/2021 at 8:28 PM, I_Yordanov said: А датчиците за отворено/затворено положение проверихте ли? Писах в другата тема, ама не разбрах дали е правено нещо по въпроса . Свързани са паралелно и действат само при автоматично отваряне/затваряне на вратата. датчиците би трябвало да работят ,щом вратата стои в отворено положение без наличието на кората.Аз така си мисля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #12 Отговорено 7 Декември, 2021 Айде утре в БУЛТРАКО ,ще пиша какво е станало... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #13 Отговорено 8 Декември, 2021 здравейтее,днес бях в БУЛТРАКО за диагностиса на петаТа врата... ПИЧОВЕТЕ ТАМ КАКТО ВИНАГИ СТРАХОТНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ОСВЕН ТОВА И ОТЗЕВЧИВИ ДО КРАЙНОСТ. след пускане на тест колата не дава никъкви грешки по датчици и тн. оказа се че АМОРТИСЬОРИТЕ не успяват да задържат тежеста и вратата се затваря от тежеста на кората, ,цената на аморт..... е разбира се беше непосилна за мен. някакви идеи от къде мога да намеря такива и дали двата са еднакви или има ляв и десен. благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 158 #14 Отговорено 8 Декември, 2021 (Редактирано) 04741-SED-900 04746-SED-900 Това са оригиналните номера на амортисьорите. С тях търсиш из нета най-изгодна цена и си пазаруваш. Не слагам линкове, за да не излезе като реклама. Те излизат само два сайта на български де, ама нейсе. Добре е и да пишеш в раздела - Обяви и пазар, тук във форума. На този адрес можеш да търсиш из схемите номера за всякакви части. Успех! Редактирано 8 Декември, 2021 от I_Yordanov 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6029 #15 Отговорено 8 Декември, 2021 Чувал съм и че има фирми които ремонтират такива. Слага се щуцер и се пълни, пътем ако се налага сменят семерингите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #16 Отговорено 8 Декември, 2021 2 hours ago, I_Yordanov said: 04741-SED-900 04746-SED-900 Това са оригиналните номера на амортисьорите. С тях търсиш из нета най-изгодна цена и си пазаруваш. Не слагам линкове, за да не излезе като реклама. Те излизат само два сайта на български де, ама нейсе. Добре е и да пишеш в раздела - Обяви и пазар, тук във форума. На този адрес можеш да търсиш из схемите номера за всякакви части. Успех! МНОГО БЛАГОДАРЯ,това ми беше полезно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #17 Отговорено 11 Декември, 2021 Защо не потърсиш от автоморга? Не са чак толкова често дефектиращи, че да те притеснява. И би ли казал все пак каква цена ти обявиха от Бултрако? On 11/30/2021 at 10:02 AM, Г.Писаров said: Предполагам, че няма да е от амортисьорите тогава. Ако е изпуснал амортисьорът, значи моторчето при отваряне в някакъв момент среща прекалено голямо съпротивление и електрониката (предполагам) решава, че вратата е срещнала препятствие и обръща ход. Логиката е, че това е еквивалентно на това при нормално работеща врата да я подпреш с ръка и да ѝ спреш хода на отваряне, при което тя избипква и започва да се затваря. Искам да кажа, че се очаква да има бипкане. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #18 Отговорено 14 Декември, 2021 On 12/11/2021 at 7:54 AM, Pavel_Pavlov said: Защо не потърсиш от автоморга? Не са чак толкова често дефектиращи, че да те притеснява. И би ли казал все пак каква цена ти обявиха от Бултрако? Ако е изпуснал амортисьорът, значи моторчето при отваряне в някакъв момент среща прекалено голямо съпротивление и електрониката (предполагам) решава, че вратата е срещнала препятствие и обръща ход. Логиката е, че това е еквивалентно на това при нормално работеща врата да я подпреш с ръка и да ѝ спреш хода на отваряне, при което тя избипква и започва да се затваря. Искам да кажа, че се очаква да има бипкане. цената беше нещо от рода на 245 лв. за един амортисьор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kkrasun 13 #19 Отговорено 11 Март, 2022 ПРОБЛЕМ РЕШЕН смених амортисьорите с нови,втора употреба също не работеха .вратата вече си работи както трябва дори в този кучи студ. 1во-амортисьори от 8ма генерация стават,цената е 49 лв .за един. 2ро -при свалянето на старите да се внивава с болтовете малко са по малки от 12ка ключ и се заоблят ръбовете. 3то-лявата страна на тавана се разкача чак до колоната на шьофьорската врата и когато влезете в багажника и се облегнете на левия калник ,когато дръпнете тавана надоло имате достъп до задната страна на левия амортисьор. 4то-сменят се двата ,ако смените само единя не работи ,пробвах. 5то -ако не се замажят болтовете при демонтажа цялата работа е за окол 1 час. ПОЗДРОВИ НА ВСИЧКИ 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове