Nikito82 61 #1 Публикувано 10 Октомври, 2021 Здравейте, някой знае ли как се решава проблема с предната дръжка на врата? Самата пластмаса към ламарината си играе доста, а на последък почна да излиза навън при опит за отваряне на врата. Миналата година си спомням, че разглобявах вратата, но не видях начин да я затегна. Даже май исках да я сваля цялата да я огледам, но единият болт беше превъртян и не можах да я демонтирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #2 Отговорено 11 Октомври, 2021 Здравей, счупила се е задната пластмасова втулка, в която се завива винта за закрепване на дръжката. Прикачвам един файл от сервизното упътване, дано да ти е полезен. Аз съм свалял само веднъж тази дръжка и си спомням, че беше голямо "мамосване" докато успея да разглобя всичко. Успех! Outer handle.pdf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1671 #3 Отговорено 11 Октомври, 2021 (Редактирано) За придобиване на представа: А ето и как се маха панела: Редактирано 11 Октомври, 2021 от emod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #4 Отговорено 11 Октомври, 2021 Така или иначе се счупила вече, както и моята и на повечето сивици 8-ма генерация, може да я залепиш с поксипол или някакво друго двукомпонентно лепило. Без да разглобявам нищо, защото е страшно приключение, дръпнах я леко, колкото да сложа от лепилото отзад, фиксирах с тиксо докато втвърди, и вече може би повече от година си е добре. Като се счупи пак, тогава ще го мисля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #5 Отговорено 12 Октомври, 2021 Аз си мислех, че само Civic 6 и CR-V 1, го имат тоя проблем с ръкохватките, но като гледам и Civic 8 го е наследил... Чукне ли 15 годинки колата и ръкохватките стават като вафли. Ако се подлага палец при отваряне, риска да се счупи е по-малък, обаче ходи го обяснявай това на всеки, който отваря вратата... Сменял съм над 5 пъти ръкохватки на моя Сивик, с второупотребни обаче, щото си представям Бултрако колко биха поискали за такова нещо. Слагал съм даже здрава и допълнително съм подсилвал около втулките с двукомпонентно лепило. Тази пластмаса става особено чуплива и при отрицателни градуси. След поредното счупване дори залепих и цялата ръкохватка по ръба където ляга на ламарината със силикон (прозрачен за аквариуми - CS23). А най-отвратителното нещо при разглобяване на вратата е лепилото на този найлон. След поредното разглобяване откачих, разкарах стария и от двете предни врати, изрязах нов от обикновен PE и го залепих с топъл силикон. Преди това старото вечно лепкаво лепило едвам го изчистих с чистител (ацетон) за пистолети за PU пяна, от ламарината... Ако някой ще го прави, да не прекалява с търкането на едно място, че почва да пада и боята. Този в клипа добре го изряза, но по този начин си маха звукоизолацията от вратите... После ще има "Вратата ми дрънчи, стърже и чегърта като на жигули". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #6 Отговорено 12 Октомври, 2021 (Редактирано) Относно първото ти изречение, няма нищо общо едното с другото. Сивикът за който смоменаваш е с Роувърски дръжки и за това е в това положение. При истинските 6-ци не е така. Пластмасата която ползват Японците е просто такава. Трошлива става след време от опичането. Немците примерно ползват друг вид пластмаса която е много по издържлива. Листовата е най яка, ама.... Японеца си знае неговата. Само за пример: След време ще се сблъскаш с проблемът задна дръжка за RD8..... Дани знае. 😉 Лепилото за което говориш е нещо подобно на едно-времешният болкит. Разтваря се и се чисти с WD-40. Редактирано 12 Октомври, 2021 от docev 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #7 Отговорено 13 Октомври, 2021 Това, което се чупи при сивик 8 е крепежа на декоративната сребриста капачка, не самата дръжка. Това е първата и последната Хонда с такива декоративни капачки, и явно не са го измислили добре. Сякаш не са очаквали, че ще има напрежение върху нея, а докато се дърпа дръжката, и капачката попада в захвата на ръката. При мен се беше откачил единият крепеж на перманентно гаражна кола, без да е видяла кой знае какво слънце или студ. Просто са такива. Решението, което бях намислил, но така и не успях да го реализирам беше да си взема капачка за дръжка от предна лява врата на кола с десен волан. Шансът да е здраво е много по-голям. Единствено се губи дупката за ключа, но предвид колко крадени бяха почнали да стават 8-ците, това можеше да бъде разгледано и като позитив. Ако падне акумулатора (което не ми се е случвало никога), капачката се разпробива, за да се направи отвор за ключа и така. После пак за капачка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay_dim 19 #8 Отговорено 15 Октомври, 2021 На 10.10.2021 г. at 12:46, Nikito82 написа: .....Миналата година си спомням, че разглобявах вратата... Най-вероятно си пренатегнал болтовете ( също като мен) и са превъртели гайките вътре в пластмасата поправя се с нова ( от морга де). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #9 Отговорено 19 Октомври, 2021 Нищо не съм пренатягал. Птодъо исках да я разглобя да я видя, но единия болт беше замазан и не успях да я демонтирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #10 Отговорено 5 Юни, 2023 На 11.10.2021 г. at 13:17, rusen4e написа: Здравей, счупила се е задната пластмасова втулка, в която се завива винта за закрепване на дръжката. Прикачвам един файл от сервизното упътване, дано да ти е полезен. Аз съм свалял само веднъж тази дръжка и си спомням, че беше голямо "мамосване" докато успея да разглобя всичко. Успех! Outer handle.pdf 174 kB · 18 downloads А успяхте ли да я ремонтирате? Продават се нови на някаква Маркс Blick, но е знам дали са надежни и дали може да се прехвърли патрона? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
advokata 7 #11 Отговорено 29 Юни, 2023 @Nikito82 - Преди няколко месеца изгубих някъде тази капачка за дръжката. Купих цяла нова брава махнах това сивото и си го залепих на моята брава с Полиуретанов силикон. От тогава до сега нямам проблеми. Търсих само това сивото в интернет, което явно е болната част но не намерих нищо като цяло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове