stranger in moscow 30 #1 Публикувано 26 Август, 2021 Здравейте как може да се диагностицира катализатора дали е запушен на бензинова кола за акорд става въпрос 2.4 бензин ръчна кутия? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 26 Август, 2021 Принципно, ако има сонда преди катализатора, можеш на нейно място да свържеш манометър за налягане. Ако е проходим катализатора няма да има налягане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #3 Отговорено 26 Август, 2021 Може и с инфраред термометър -мериш тръбата на входа и на изхода му с термометъра ,има данни в нета с колко макс трябва да има разлика . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #4 Отговорено 26 Август, 2021 А някой специализиран сервиз за катализатори ремонт или нещо регенерация чистене както при дпф-те ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #5 Отговорено 26 Август, 2021 Не знам някой да се занимава с такива работи -поне в Добрич .В нета има хора дето са си ги сваляли и ги киснат за няколко дена в някакви разтвори и имало ефект,ама колко -те си знаят .Ако ти гори мотора много масло -първо него оправи . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #6 Отговорено 26 Август, 2021 Даа харчи си масло от това ли се е скапал ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #7 Отговорено 26 Август, 2021 Има сонда след катализатора, чиято функция е това – да се прецени състоянието / ефективността на катализатора. Гледат се живи данни от сондата и може да се прецени колко добре си върши работа катализатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 26 Август, 2021 Напиши колко масло ти харчи мотора и да свършва сагата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #9 Отговорено 26 Август, 2021 (Редактирано) 1 литър /1000км дали е заминал катализатора? Редактирано 26 Август, 2021 от stranger in moscow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #10 Отговорено 26 Август, 2021 Ами възможно е, това е доста голям разход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #11 Отговорено 26 Август, 2021 Ако се махне катализатора ще покрива ли без катализатор евро 5 пак нормите или? и ще дават ли еко стикер най-висок или? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #12 Отговорено 27 Август, 2021 Не, няма да го покриваш изобщо. Ще ти трябва катализатор – заместител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #13 Отговорено 27 Август, 2021 Чукни в нета. Във Варна имаше фирма занимаваща се с чистенето на катализатори. Бях проверявал за мен. Но не стигнах до там и не знам колко е ефективно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #14 Отговорено 27 Август, 2021 Преди 9 часа, stranger in moscow написа: 1 литър /1000км дали е заминал катализатора? Да не си пропуснал една нула? Ако е литър на хилядарка, май е заминал не само катализатора, а и мотора, или поне са му се закоксили маслените сегменти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #15 Отговорено 27 Август, 2021 Не няма грешка не съм пропуснал нули. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #16 Отговорено 27 Август, 2021 Аз карах на ок. 40 000 км с разход на масло 1 л/1000 км. Катализатора ми е ок, според майстора-грънчар, който наскоро ремонтира фланците му. То и термощита му изхвърлихме, ама.... Не съм виждал друг катализатор, но през него прозираше светлина. За жалост не се усетих да снимам. Карам на пропан-бутан и може да се е изчистил, обаче!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #17 Отговорено 27 Август, 2021 В книжката на колата пише че тя може да харчи до 1 литър на 1000км и все пак се кара с 0в 20, Прилагам от ръководството снимка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
satacc 2 #18 Отговорено 29 Август, 2021 Харченето на масло зависи много и от начина на шофиране. В ръководството на автомобила пишеше някъде (нямам го сега пред мен), че когато караш във vtec режим е предвидено заводски да гори допълнително и масло. При мен по принцип гори някъде около 1л и нещо на 10000км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове