ibo890908 6 #1 Публикувано 6 Юни, 2021 (Редактирано) Здр колеги имам civic 6 d14а3,от скоро имам проблем със колата,гасне в движение като загрее,това се случва даже когато съм на скорост.Съмняват се от датчика на разпределителен,вал но не могат да намерят местонахождението му,check engine не е светвал. Редактирано 6 Юни, 2021 от ibo890908 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #2 Отговорено 6 Юни, 2021 По скоро би трябвало да е датчика на коляновия вал.Доколкото помня този на разпределителния не я гаси,но от него не пали,а коляновия и гаси и не пали.Така поне е при ваг групата,хондата предполагам е същата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #3 Отговорено 6 Юни, 2021 Главно реле или бобина/комутатор правят същите номера. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #4 Отговорено 6 Юни, 2021 Аз бих почнал с датчика на коляновия,и после с другите.Сърбал съм една такава попара с една корса,караш гасне,чакаш половин час да поистине въртиш и пали. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #5 Отговорено 7 Юни, 2021 Имах същия проблем, гаснеше като загрее, чаках я да изстине и можех да я запаля за 1-2км докато стигна до сервиза. Смених делкото и се оправи, най-вероятно комутатора е причината. Излезе ми по-евтино да си сменя цялото делко с втора употреба, отколкото да сменям с нов комутатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #6 Отговорено 8 Юни, 2021 (Редактирано) Ако не се лъжа ако проблемът е датчика на коляновия вал, тогава се прекъсва тока към бензиновата помпа. Ако е от него при опит за запалване трябва да запалва за 1-2 секунди и да гасне. Така мисля аз де. Може и да се лъжа. Но според мен проблема е бобина или делко нещо такова. Редактирано 8 Юни, 2021 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 8 Юни, 2021 Айде сега всички да обяснят къде е датчика на колановия вал ? Че тая кола пали и работи с един единствен и е в делкото идруги няма . Моля Ви айде преди да пишете интересувайте се малко 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #8 Отговорено 9 Юни, 2021 (Редактирано) Ей затова е хубаво да се намеси специалист. Искаш да кажеш че няма датчик на коляновия вал ? Редактирано 9 Юни, 2021 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 9 Юни, 2021 Няма. Тоя в делкото не знам и какво следи. А компа е по тъп от Тамагочи. 1 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #10 Отговорено 9 Юни, 2021 (Редактирано) Простите неща са по-добри. Много сложните създават предпоставки за повреди. Въртят, сучат кой знае колко големи икономии не могат да направят. ibo890908, реши ли проблема ? Редактирано 9 Юни, 2021 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ibo890908 6 #11 Отговорено 11 Юни, 2021 Проблема е решен,със смяна на бобина и комутатор. 3 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jappower 0 #12 Отговорено 6 Юли, 2021 Имам същия проблем на D16y2 . Дали този мотор има датчик колянов вал , някой да е запознат ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове