Todorov1914 4 #1 Публикувано 16 Януари, 2021 Колеги вие на вашите сивици правите ли реглаж на клапаните? Аз знам, че когато е на газ е задължително, но аз като карам само бензин? Понеже не разбирам много много защо е необходимо да се прави това, аз съм имал доста коли на бензин, но досега не съм правил реглаж и са били само бензин. Също така тоя реглаж скъп ли е на нашите хонди и трудно ли се прави, понеже във Велико Търново няма почти никакви читви майстори особено на японци. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #2 Отговорено 16 Януари, 2021 Прави се и на бензин,на по-голям пробег,но се прави. Да разбирам ли, че другите коли не са били Хинди? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1538 #3 Отговорено 16 Януари, 2021 (Редактирано) Необходимо е да се прави защото клапаните не са хидравлични. На другите коли които си карал са били такива но на Хонда бензин не са. Цената варира от 40до 60лв. В ръководстовое описано на какво стойности се прави,тъпкия момент е че се прави на студен двигател. https://omanual.ru/Honda/ При мен закарвам колата в сервиза остава там през ноща,на сутринта правят реглажа. Сменам комплект гарнитура за капака на клапаните,за да не протече от там ако старата е твърда и прегоряла. Редактирано 16 Януари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #4 Отговорено 16 Януари, 2021 Да, другите ми коли не бяха хонди и понеже четох за тоя реглаж ми стана чудни, защото аз не съм го правил. А ако не се направи тоя реглаж, какво следва за колата? И има ли някакви симптоми ако е за реглаж понеже не знам дали са бутани клапаните на моя сивик, аз го купих скоро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #5 Отговорено 16 Януари, 2021 Кажете читаво място в София (на разумна цена) където го правят тоя реглаж. Да не е Омбре, защото според тях такова нещо на тази кола не се прави. Същото така съм доста недоволен от тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
repo_ssv 4 #6 Отговорено 16 Януари, 2021 отскочи до fenabg. Ще получиш комплексно обслужване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #7 Отговорено 17 Януари, 2021 На 16.01.2021 г. at 17:17, repo_ssv написа: отскочи до fenabg. Ще получиш комплексно обслужване. Знам за него, но е Дупница. Трябва да си взема почивен ден, за да го хвана през седмицата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitakaailqka 1 #8 Отговорено 7 Март, 2021 (Редактирано) Здравейте, аз също съм собственик на 1.8 от 1 месец. Доколкото разбирам този реглаж се прави профилактично и сигурно ще е хубаво да се направи за кола нов внос. За Пловдив някой може ли да препоръча сервиз за реглаж на клапаните и да ме ориентира откъм цена? Редактирано 7 Март, 2021 от mitakaailqka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #9 Отговорено 19 Март, 2021 Извинявам се на колегата , че използвам темата , но питането ми е по същия въпрос,чух, че 1.4 мотора 73КВ е с маслени повдигачи и не е нужен реглаж на клапани, ако някой е отварял такъв двигател и знае може ли да сподели, аз не ги чувам да се обаждат сутрин при първо палене,но наистина не знам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stefan 1 11 #10 Отговорено 19 Март, 2021 Не е с масленни регулират се. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #11 Отговорено 19 Март, 2021 (Редактирано) Знаеш ли размерите на хлабините колега, за джаз ги имам , но тук съм нов.? Редактирано 19 Март, 2021 от emod Не цитирай предходния пост. Прочети правилата на Форума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay_dim 19 #12 Отговорено 19 Март, 2021 (Редактирано) Преди 6 часа, stivenj написа: Знаеш ли размерите на хлабините колега, за джаз ги имам , но тук съм нов.? https://omanual.ru/Honda/Civic-5D/8/R00/HTML/30/SMG6E30A14680200000MBRT00.HTML - мисля,че тук има инфо за хлабините. На точка 7. Редактирано 19 Март, 2021 от Nikolay_dim 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #13 Отговорено 20 Март, 2021 Благодаря колега, това е, от опит видях, че много майстори го карат на око и изобщо не се интересуват от тези цифри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #14 Отговорено 7 Май, 2021 Здравейте, интересувам се какви са допуските за реглажа на клапаните на Honda Civic 8 1.8 140к.с. (R18A)? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay_dim 19 #15 Отговорено 7 Май, 2021 Според братушките на студен двигател : Гидрокомпенсаторов здесь нет, регулировка клапанов на R18A проводится каждые 40 тыс. км, если в этом есть необходимость. Зазоры клапанов (холодный): впуск 0.18−0.22 мм, выпуск 0.23−0.27 мм. Ако е грешна информация да ме поправи някой 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #16 Отговорено 11 Май, 2021 И в аутодата това са стойностите! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове