tuzlin69 2 #1 Публикувано 24 Януари, 2021 Здравейте група. От два дена след като заключа колата след около един час алармата се включва сама. Каква може да е причината за това? Колата е хонда црв3 2.2. Благодаря предварително за споделената помощ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksi 75 #2 Отговорено 25 Януари, 2021 (Редактирано) Датчик-бутон на врата или капак (като начало). Редактирано 25 Януари, 2021 от niksi 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Искрен 16 #3 Отговорено 27 Януари, 2021 Един въпрос от мен. Тази кола има ли някаква фабрична аларма ? След като я заключа започва да мига на таблото една червена и на радиото "anti theft". При какво положение се активира и какво би следвало да стане? Предишната ми кола VAG пискаше от време на време но тази хонда никога не се е активирала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tuzlin69 2 #4 Отговорено 27 Януари, 2021 Тя е с фабрична аларма а при какви обстоятелства се включва незнам. Имам я от три години и половина не я бях чул да се активира до преди пет шест дена и завчера я диагностицирахме и никаква грешка не отчита най вероятно е от овлажняване защото като постоя два дена в гаража и спря но снощи се налага да пътувам и като я заключих пак след около десетина минути се активира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #5 Отговорено 27 Януари, 2021 Това е т.нар. "тиха аларма". Не се задейства ако ритнеш гумата, например, или ако мине някой рацер с гооуеммо никелирано гърне. Работи с обемни датчици вътре в купето и с бутоните за плафоните. Проверява се така: Оставяш прозореца на шоф.врата отворен. Излизаш и заключваш с дистанционното. Бъркаш през прозореца и отваряш вратата. Ако всичко е ОК започва да пищи. NB - заключването с дистанционното да стане с едно натискане на копчето. Двойното натискане активира т.нар. master lock, който забранява отварянето на врата отвътре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #6 Отговорено 27 Януари, 2021 Къде се намира датчика за отворен/затворен капак? И ако е в него проблема има ли начин да се шунтира за момента? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #7 Отговорено 1 Февруари, 2021 Може и някои датчик за движение да се бъзика,до плафона Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #8 Отговорено 1 Февруари, 2021 Краси, тя фабричната няма никакви датчици. Реагира само на взлом при отваряне на вратите - доколкото знам де. Затова винаги съм казвал, че е хубаво да се слага допълнителна, със звуков сигнал, шок и обемни датчици. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #9 Отговорено 8 Февруари, 2021 Реагира и на движение в купето ако е активирана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #10 Отговорено 8 Февруари, 2021 Истината е някъде там. Правило ми е впечатление, че където европейските имат поставка за очила: Англичанките имат обемни датчици (ако не греша, че това на снимката са такива): Т.е. всичко зависи от изпълнението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове