Ivan Nalbanski 0 #1 Публикувано 25 Ноември, 2020 (Редактирано) Здравейте колеги. Предстои ми малък ремонт на фаровете на моя Акорд защото светят слабо. Ако някой знае и каже колко инча са лупите във фара на Акорд7 фейслифт защото мисля да ги сменям с нови ще съм му много благодарен. Редактирано 25 Ноември, 2020 от Ivan Nalbanski Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #2 Отговорено 25 Ноември, 2020 Здравей колега. На фейса фаровете би следвало да са от светещите. Прочети тези постове и може би ще се ориентираш с въпроса ти. https://m.facebook.com/groups/accordteambulgaria/permalink/2119777758154600/?ref=bookmarks Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pascualle 30 #3 Отговорено 25 Ноември, 2020 Дори проблема да е в покритието на рефлекторите, никога не сменяй оригиналните лупи с други. Свали лупите и прати рефлекторите да им нанесат ново покритие. Дори не предполагаш, колко доволен ще си от резултата 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 25 Ноември, 2020 Преди 1 час, Ivan Nalbanski написа: Здравейте колеги. Предстои ми малък ремонт на фаровете на моя Акорд защото светят слабо. Ако някой знае и каже колко инча са лупите във фара на Акорд7 фейслифт защото мисля да ги сменям с нови ще съм му много благодарен. И двата Акорда ми бяха фейслфт и не светеха добре... Смяна на лупи не е добра идея, но ако ще ги разглобяваш, почисти лупите и рефлекторите, а ако последните са зле, сложи ново покритие както предложиха и ще видиш разликата. Някои естествено ще скочат да ти предложат да смениш крушките с нам си к'ви страхотни марки...и да има разлика, не е голяма. Аз не съм разглобявал фаровете но ги почистих на място и е ОК. На дървена пръчица навих меко парцалче с тампонче от памук вътре, цялото това напоено със спирт или някакъв алкохол и бръкнах и изчистих лупите. Само трябва да се внимава да държиш другия край на парцалчето, да не падне вътре... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stosto 17 #5 Отговорено 28 Ноември, 2020 (Редактирано) Фаровете за съжаление са хроничен проблем при нашите Хонди.(не говоря за ксенон, а за обикновените). Освен, че крушките горят доста често, с времето фаровете започват да светят слабо. Разглобяването и почистването им, смяна на лупи и т.н. води до сравнително краткотраен ефект. Минавал съм по същия път, след разглобяването на моите фарове, направо се бяха разпаднали от вътре. Моят съвет към колегата е да не се занимава с ремонти, само губене на време и главоболия е, по добре да си купи едни чисто нови, не са някаква цифра, и нещата ще заспят. Редактирано 28 Ноември, 2020 от stosto Правописна грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #6 Отговорено 28 Ноември, 2020 Преди 9 часа, stosto написа: Фаровете за съжаление са хроничен проблем при нашите Хонди.(не говоря за ксенон, а за обикновените). Освен, че крушките горят доста често, с времето фаровете започват да светят слабо. Разглобяването и почистването им, смяна на лупи и т.н. води до сравнително краткотраен ефект. Минавал съм по същия път, след разглобяването на моите фарове, направо се бяха разпаднали от вътре. Моят съвет към колегата е да не се занимава с ремонти, само губене на време и главоболия е, по добре да си купи едни чисто нови, не са някаква цифра, и нещата ще заспят. Аз съм един от тези с "обикновените". Имах зацапване и износване от греещите H1 крушки. След рециклиране (разлепяне, почистване отвътре, полиране, фолио), вече 2 години подред няма и грам разлика спрямо първия ден, а именно светят перфектно и изглеждат кристално чисти. Фаровете съответно са с китайски ксенон от тогава и са запечатани добре. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mir0 1 #7 Отговорено 4 Декември, 2020 Здр, аз също имам проблем с фаровете и мисля да ги заменя с би-ксенонови лупи поръчал съм си чакам да дойдат.Ще приложа снимки след монтажа.Поздрави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Атанас Данчев 4 #8 Отговорено 28 Декември, 2020 Когато купих моя акорд преди 2 години фаровете бяха адски зле.Когато ги свалих от колата направо във фурната.Да във фурната да омекне лепилото и разглобяваш.След като го разглобих вътре имаше торбички,бяха се скъсали и бяха зацапали всичко.Махат се почистваш всичко със сух памучен парцал,сглобих полирах с помощ на приятел и вече 2 години нямам проблем.Рефлекторите бяха добре виж твоите как са. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове