pp1349 8 #1 Публикувано 12 Октомври, 2020 Здравейте. Първо да кажа, че търсих инфо във форума, но не намерих, за това отварям тема. Колата е CR-V gen.3 Двигателя е N22A2, ск. кутия е РЪЧНА, номер не знам ;// Смятам да сменя маслото в скоростната кутия и събирам информация за цялата процедура. За разположението на отворите се ориентирах от това клипче. То е за 2-ра генерация дизел (при бензина не е така), но би трябвало и при трета генерация да е същото? Ако бъркам ме поправете. Кое е правилното масло? Какво количество е нужно? Какъв е размера на "квадрата" с който се развиват пробките? Налага ли се свалянето на кори или др.? Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1577 #2 Отговорено 12 Октомври, 2020 Хубава тема бях започнал и ръководството в нея е с картинки, всичко обяснено. Явно модовете сметнаха че е маловажни и не помага на никой . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #3 Отговорено 12 Октомври, 2020 Благодаря за насоките. Прегледах темата, но моите въпроси все още чакат отговор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1577 #4 Отговорено 12 Октомври, 2020 (Редактирано) След Поздрави двете снимки . Еднакви масла опаковани за различни пазари. Номер 1 е в кварти. За въпросите желаеш сам да го смениш ли,ако не тогава. Редактирано 12 Октомври, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #5 Отговорено 12 Октомври, 2020 Да, сам ще го направя. За това са тези въпроси. Маслото е ясно - 2,2 л. Остава ключа за пробките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2947 #6 Отговорено 12 Октомври, 2020 @pp1349 Има и такова: Освен ОЕМ Honda, може да ползваш всяко трансмисионно масло, с вискозитет 75W-80, което отговаря на една от следните Honda спецификации: 08798-9031 08267-99902 08261-99964 Capacities: Capacity: 2,5 litre (Service fill) | Capacity: 3,1 litre (Dry fill) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #7 Отговорено 12 Октомври, 2020 "Квадрата" не го пипай! Това не е пробка! Пробките са по-надолу и са с нормални глави като болтове. Ако пипнеш "квадрата" ще ти тече цял живот от там. Относно маслото мисля, че трябва да си вземеш от Бултрако. Никакви "хубави" масла от бидони, цистерни и варели на изтъкнати маслари. Много е специфично това масло и не случйно го водят MTF. Такова не бях виждал- като вода. За разлика от 5-6 лв. си спестяваш проблемите със скоростите и писането на теми:"Не влизат скоростите на топло....на студено и т.н." 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #8 Отговорено 12 Октомври, 2020 Поръчал съм оригинално масло, но колко си сигурен за "Ако пипнеш "квадрата" ще ти тече цял живот от там." Нали от там се източва маслото? Пък и от "квадрат" се налива??? Този квадрат имам в предвид: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1577 #9 Отговорено 12 Октомври, 2020 Наистина го дават долу квадрат, https://omanual.ru/Honda/CR-V/3/ru/html/000000000001940.html И го дават 2.2л при смяна а 2.5 при ремонт на кутията. Може за дизеловите да е друго. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 199 #10 Отговорено 12 Октомври, 2020 (Редактирано) Що пишете глупости бе,точно квадрат са пробките и на скоростната кутия и на диференциала,аман от разбирачи.Колега за горната пробка е добре да свалиш поне акумулатора и стойката му и с удължено гедоре се достига,за долната разкачи кората поне на половина от шофьорската страна.Квадрата не помня точно,но ми се върти нещо 9мм. утре ще го измеря,че е в гаража.Маслото 2л. и малко,аз взех 2 л. и ми се наложи да долея стотина грама(долях от старото).Един съвет от мен, купи оригинално масло не заместител.Аз бързах и в началото сипах някакъв Равенол уж същите спецификации,нооо не става.Втора скорост започна трудно да излиза,не да влиза,а с голям зор да излиза.После при смяната видях,че оригиналното е доста по-гъсто,но повече проблеми нямам.Купих го от варненска фирма соларей мисля,че беше,от там купуваме консумативи за лодката,точни са. Разбирача с квадратите и маслото,като вода моля да си ръси тъпотиите в тъпанарския форум за да не бърка хората тук. Редактирано 12 Октомври, 2020 от zograffa 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #11 Отговорено 12 Октомври, 2020 Това вече звучи логично. Слага се нова мека дифтунга и няма причина да протече. Квадрата най-вероятно ще е 3/8 " Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 199 #12 Отговорено 12 Октомври, 2020 Дихтунгите са доста дебели и спокойно може да не я сменяш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1577 #13 Отговорено 12 Октомври, 2020 Ако е с квадрати болтовете и за скоростната, ето такъв е за отзад на диференциала. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1884 #14 Отговорено 13 Октомври, 2020 При смяна на маслото, се налива - 2,5 литра ! За по-удобно, махаш кутията на въздушния филтър и акумулатора със стойката му . Така ще можеш лесно да видиш и отвиеш пробката от която се налива маслото и за да можеш да сложиш фуния там, за да наливаш спокойно. Има и друг начин за наливане (ако не ти се свалят горните неща), за целта, на фунията надяваш маркуч и този маркуч го вкараш в отвора за наливане. Не търси пробка за нивото, а само източи старото от долната пробка, завиваш я и от горната наливаш - пак ти казвам 2,5 литра и приключваш. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 199 #15 Отговорено 13 Октомври, 2020 Квадрата е 9,5 мм.Продават такива за гедоре 1/2. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #16 Отговорено 13 Октомври, 2020 преди 5 минути, zograffa написа: Квадрата е 9,5 мм.Продават такива за гедоре 1/2. 👍 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #17 Отговорено 13 Октомври, 2020 Братушките са описали процедурата тук - само двигатели N22A Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2986 #18 Отговорено 13 Октомври, 2020 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #19 Отговорено 13 Октомври, 2020 1/4 " = ??? см. 🥂 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2986 #20 Отговорено 13 Октомври, 2020 Преди 2 часа, pp1349 написа: Преди 2 часа, pp1349 написа: 🥂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 199 #21 Отговорено 13 Октомври, 2020 С това,ще е по-лесно за горната пробка според мен,с удължение естествено. https://kris06.bg/product/6922/vlozhka-1-2-kvadrat-9-5mm.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #22 Отговорено 13 Октомври, 2020 Да, разбира се. Имам тресчотка 1/2" с удължения и днес купих преходник към 3/8", като този който е показал CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #23 Отговорено 14 Октомври, 2020 На 12.10.2020 г. at 17:55, pp1349 написа: Поръчал съм оригинално масло, но колко си сигурен за "Ако пипнеш "квадрата" ще ти тече цял живот от там." Нали от там се източва маслото? Пък и от "квадрат" се налива??? Този квадрат имам в предвид: Аз съм в грешка! Извинявам се, защото на RD1 има една голяма винтова шайба или капачка с четириграм. Там като я "пипнеш" си тече цял живот. Често се бърка и страда. Не сам знаел, че тези пробки са четириграмни-гадно! Поздрави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове