moondevil 4 #1 Публикувано 2 Юни, 2020 Здравейте колеги има питане относно поставяне на мултимедия. Вмомента нямам и много ми омръзна вече панела искам малко промяна. Та в момента съм със копчета бих желал да сложа някаква мултимедия/навигация. Моля ако някой е монтирал са ме упъти за модел/от къде/ как работи? И Crv 4 2014 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
heaT 4 #2 Отговорено 3 Юни, 2020 (Редактирано) Здравей, По принцип всички мултимедии са pnp (plug and play), тоест закачаш фабричния кабел за радиото на колата към кабела на мултимедията и всичко си тръгва без много разправии. Китайските мултимедии идват и с 2-3 usb-та, които можеш да оставиш в жабката или ако има кухина, през която да прекараш кабелите - в панела по средата, този зад поставките за чаши. А GPS антената можеш да я залепиш на таблото над борд компютъра или като го отваряш ако има къде да я залепиш отвътре директно на пластмасата, но трябва да не е върху метал, в противен случай ще прави смущения на сигнала. Ако желаеш можеш да си сложиш и камера за задно виждане, обикновено ток за нея се взима от крушката за заден вход, за да се включва автоматично и прекарваш един видео кабел покрай панелите на пода на колата, за да скриеш кабела. Понеже виждам, че не си писал дали искаш изрично фабрична мултимедия на първо гледане намерих тази в алито. Бутоните на волана можеш да ги обучиш с приложението за волан, което ти е инсталирано фабрично на мултимедията. Редактирано 3 Юни, 2020 от heaT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #3 Отговорено 3 Юни, 2020 В раздела за трета генерация си имаме много хубава тема по въпроса, може да ти е полезна. Откъде да купиш: Китайска мултимедия Double Din с Андроид можеш да купиш от AliExpress или от България - OLX или фирми като Авал. В първия вариант според мен имаш по-голям избор и можеш да вземеш по-нов модел с по-добри характеристики за платената цена. Разбира се, можеш да купиш и някаква маркова или оригинална мултимедия...😀 Избор на марка (от китайските): Първо, в Али търси продавач и модел с доставка от Европа - Англия, Германия и т.н. Второ - и там марката и цената имат значение. Миналата година, когато купувах, под 250 долара не можеше да се намери читава мултимедия за трета ген. Търсиш бърз процесор, да не прегрява - примерно RockChip. Стой далече от процесор MediaTek, поставян в евтините мултимедии. Не е надежден. Още - поне 8 ГБ РАМ, с горе-долу читав дисплей, добро радио, с DPS (аудио еквалайзер). Версията на Андроид не може да ти е ориентир, там китайците си пишат каквото си искат. Прегледай този форум. При руснаците има много информация. Обикновено имаш избор между универсална мултимедия 2din и такава, пригодена от китаеца за конкретния модел. Първият вариант е по-евтин, като си купуваш допълнително кабели и панел за таблото (fascia), които също са евтини. При втория вариант обикновено имаш по-висока цена за по-слаби характеристики, но може да изглежда малко по-добре. Приятно пазаруване! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
moondevil 4 #4 Отговорено 4 Юни, 2020 Благодаря колеги за изчерпателни те отговори! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
moondevil 4 #5 Отговорено 2 Юли, 2020 Колеги дайте мнение за тази https://2din.bg/product/honda/ Или тази https://aval-bg.com/product/4415-android-navigatsiya-za-honda-crv-2012-2014 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #6 Отговорено 2 Юли, 2020 (Редактирано) Второто е по-добро като екран, процесор и RAM. На първото даже не е дадена информация за всички компоненти, но е някакво дърво. И двете са китайски. Според мен второто можеш да го намериш малко по-изгодно в Ali Express, ако ти се занимава. Примерно, на мен със същите параметри като по-скъпото ми излезе под 600 лв. - универсално, с рамка за конкретния модел, всички кабели + камера за задно виждане. Редактирано 2 Юли, 2020 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #7 Отговорено 2 Юли, 2020 Ето примерно как изглежда една рамка. Вътре слагаш универсално устройство по твой избор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
moondevil 4 #8 Отговорено 2 Юли, 2020 Досега не съм правил поръчки в алитоо. Има ли вероятност да не дойде? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #9 Отговорено 2 Юли, 2020 В смисъл, заради пандемията ли? Някои търговци доставят от Европа, например Dasaita, от които и аз си взех. Така излиза и доста по-евтино, тъй като не се облага. Иначе в Али-то всеки търговец си има рейтинг - колко е истински, никой не знае. А за всеки продукт има отзиви и колко пъти е поръчван. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #10 Отговорено 3 Юли, 2020 Вчера ми дойде клавиатура за лаптопа, която поръчах преди 3 седмици.А и още няколко неща чакам. Така,че нормално си доставят. Рейтингите за мен са истински, понеже все ми се молят ако нещо не дойде да не отварям диспут и да не им слагам ниска оценка, а да решим въпроса по друг начин. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #11 Отговорено 30 Юли, 2020 На 2.07.2020 г. at 17:08, moondevil написа: Досега не съм правил поръчки в алитоо. Има ли вероятност да не дойде? Има вероятност и ще ти върнат парите. В това отношение са много точни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #12 Отговорено 31 Юли, 2020 Aliexpress са посредник между клиента и търговците. Те задържат парите докато стоката дойде или мине срока в който клиента е защитен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #13 Отговорено 13 Февруари, 2021 Здравейте, имам питане, от година карам ЦР-В 2013г. преди фейса. В момента съм с оригиналното СД. Намерил съм това https://www.olx.bg/d/ad/honda-cr-v-multimediya-navigatsiya-za-honda-CID360-ID8l6q2.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1 . Според вас plug and play ще се получи ли и какво няма да мога да ползвам. Изобщо всякакви отзиви и мнения. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenev 27 #14 Отговорено 14 Февруари, 2021 Внимавай с дисплеите особено на тези които са 10''.Аз имам доста лош опит с тях. Поръчах две от Алито и една от БГ. И трите ги върнах.Двете от Алито бяха почти най-скъпите които се продаваха преди година. Дисплеите всички пишат че са IPS ама няма нищо вярно. И трите които поръчах бяха различни марки. Но и на трите дисплеите бяха отврат. От шофьорското място що годе се вижда нещо.Но от пасажерското място или от задните седалки просто нямаш шанс да видиш абсолютно нищо. Ъгъла на виждане е ужасен.Имам чувството че са 'завъртели' матрицата на 90 градуса. От към звук двете бяха супер.Аз съм с оригинална навигация но китайчетата свиреха по-добре от нея. В крайна сметка върнах оригиналната основно заради кофтите дисплеи на китайските и защото нито една от тях не можеше по показва ъгъла на завиване на гумите на заден ход (доста удобна финкция ) Успех с избора и сподели след това какво си избрал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #15 Отговорено 15 Февруари, 2021 Има доста отзиви ,че не е точно PLUG and PLAY .Появяват се проблеми с използване на копчетата на волана и отделно отзивите за качеството на дисплея не са добри.Дори някой тук беше писал,че му се появават черти при студено време. Аз се чудя пък относно интернета.Чрез хотспот през телефона за 0 време ми дръпна 150МБ използвайки "AHA" вграденото приложение.И то само звук без видео. Как са нещата при вас? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #16 Отговорено 15 Февруари, 2021 Здравейте, В такъв случай минавам на втори вариант, примерно този: https://www.olx.bg/d/ad/honda-cr-v-crv-2012-2016-navigatsiya-android-wifi-bluetooth-CID360-ID8nSHg.html Какво ще кажете? От приятел знам за китайчетата, че имат проблем с охлаждането. Този пич предлага мултимедията с 24м. гаранция и мисля да пробвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenev 27 #17 Отговорено 15 Февруари, 2021 Имайте в предвид, че ако колата фабрично е с навигация има голяма вероятност не всички куплунги да съвпаднат. По специално този който управлява горния дисплей. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #18 Отговорено 17 Февруари, 2021 Здравейте, поставиха ми китайската навигация вчера : https://www.olx.bg/d/ad/honda-cr-v-crv-2012-2016-navigatsiya-android-wifi-bluetooth-CID360-ID8nSHg.html. За сега съм много доволен! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rbogo 0 #19 Отговорено 25 Април, 2021 Някой може ли даде фирма или човек да ми монтира правилно мултимедия 10 инча на хонда срв 4 генерация за София . Сложиха ми я но човека който я постави уж разбира но се бълтави цял ден и резултата е ,че бутоните на волана не работят както и горният компютър не този на километража частично след монтажа не работи . Предложих му да изгледа от ютюб множество руски клипове за монтаж обяснени и снимани отблизо като монтажа е за около 20-25 минути ама човека не ще да гледа щото разбирал и загуби цял ден с почти нулев резултат с изключение ,че работи мултимедията и задната камера но без връзка с бутоните .Питах китаеца и ми прати кратко клипче за размяна на две кабелчета което трябва да се направи но все пак искам да го направя където разбират. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #20 Отговорено 25 Април, 2021 Знам, че колегата от форума stekkata монтира, лично не съм ползвал услугите му. Моята е монтирана професионално в Авал, заедно с камерата за задно виждане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rumencanev 2 #21 Отговорено 2 Ноември Здравейте. Аз смених фабричната мултимедия Митцубиши на канадска Хонда Црв 4, 2,4 бензин, с андроидска европейска Фуджитсу. Почти всичко тръгва, но не вади звук. Има някакво разминаване в пиновете на двете 24 пинови букси. Дали може да ми помогнете с някакви схеми. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #22 Отговорено понеделник в 06:22 Здравей, Имам същия проблем със звука. Фабрично моята е с навигация. Сложих Андроидска, като ми остана една букса не свързана, качвам снимка. Управлението от волана работи, има връзка с горния дисплей, но звука не тръгва, пише на горния дисплей "audio off" След консултанции стигам до извода, че трябва да се стартира Усилвателя, но не намирам къде е монтиран в колата за да проследя кой кабел е за него. При някой проблем се решевал с свързване на AMP con свободния кабел с кабел за усилвателя. AMP con кабеле при мен е свободно стоящ. Ако познавате майстор в района Хасково - Пловдив моля за контак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rumencanev 2 #23 Отговорено понеделник в 06:57 Здравей. И при мен тази букса остава несвързана. На новата оригинална андроидска навигация буксата е същата, но от старата канадска са две по-малки букси за този слот. Не зная на нея кои кабели са важни, особено този АМР какъв цвят е и къде да се свърже на навигацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове