donci 1 #1 Публикувано 18 Април, 2020 здравейте колеги, при движение със скорот над 120 се появява звуков сигнал и не спира. Как може да се отстрани? Благодаря! Колата е хонда CR-V 2007, 2.4 бензин, арабка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #2 Отговорено 18 Април, 2020 (Редактирано) Колега с това обяснение на проблема скоро отговор няма да получиш! Мързи ви да опишете, но чакате отговор. Светят ли индикатори по таблото, светят ли плафоните (но да са включени да светят при отворена врата)? Виж провери затворен ли е предния капак! Весели празници! Редактирано 18 Април, 2020 от sttekata 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donci 1 #3 Отговорено 18 Април, 2020 звукът е като биипкане, като този, когато не си сложил колана. Като падне скоростта под 120 спира, като се качи пак над 120, започва. Сякаш е като предупреждение за ограничение за скоростта. По таблото всичко си е наред - не светят лампички, не светят плафоните... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donci 1 #4 Отговорено 18 Април, 2020 гледах в едни руски сайтове, че трябва да се свали таблото и да се махне някакъв зумер за скоростта, няма ли друг начин без разглобяване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #5 Отговорено 18 Април, 2020 (Редактирано) Такава... според мен не ти работи бутона на предния капак, не се натиска добре (например ако е крив след удар или лош ремонт) или е отворен капака ти! Провери го! Възможно е проблем с буксата/кабела му. Редактирано 18 Април, 2020 от sttekata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #6 Отговорено 18 Април, 2020 Малко е стара колата (2007), но може да имаш такава екстра за скоростта. Аз имам, колата е (2011) и от менюто се включва тази екстра, от там се задават стойностите, а и се деактивира -ако те дразни. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #7 Отговорено 18 Април, 2020 Аз пък не знаех, че имат аларма за предния капак. Добре е да се знае да не се чудиш някой път какво става. За такава екстра за скоростта на тази кола съшо не съм чувал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #8 Отговорено 18 Април, 2020 (Редактирано) Еми отвори си книжката (ако имаш такава) на 133 страница и ще прочетеш за тази "екстра" . п.п. Допълвам , че това го имам на 3 ген. 2011г. фейс , а за по-старите включително и бензиновите , не съм наясно дали го имат. Редактирано 18 Април, 2020 от Emicha Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #9 Отговорено 19 Април, 2020 За всеки случай, ако на някой му потрябва: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #10 Отговорено 19 Април, 2020 Не е от алармата за скоростта, защото ако е включена за 120 км/ч ще даде звуков сигнал само при достигане на зададената скорост и ще покаже за кратко индикацията на таблото. Звуковия сигнал е кратък, т.е. не пищи постоянно след 120 км/ч! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donci 1 #11 Отговорено 19 Април, 2020 Христос Воскресе! Снощи се свързах с предишния собственик - либиец, живеещ в Германия, от там купих колата преди 2 месеца. Та той ми каза, че колата я е вкарал от Либия в Германия и била производство за арабския свят, затова има това ограничение за над 120км/ч. Тъй като били с предназначение да се карат по пясъци, дюни и неравности, затова е бил този сигнал, за да предупреждава, че е опасно карането с такава скорост. Не можело да се махне от менюто. Нямам такъв бутон "Инхормация". Явно ще се кара така, а ако намеря време ще разглобя таблото и ще махна зумера за скоростта. Весели празници! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #12 Отговорено 19 Април, 2020 И за какво ще разглобяваш.С програма на Хонда се опитай да го деактивираш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #13 Отговорено 19 Април, 2020 Предполагам може да се смени региона и ще се оправи! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donci 1 #14 Отговорено 19 Април, 2020 за товане съм се сетил, като вляза в менюто има избор на някакви зони, ще пробвам да сменя зоната 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #15 Отговорено 19 Април, 2020 Преди 4 часа, donci написа: ....Тъй като били с предназначение да се карат по пясъци, дюни и неравности, затова е бил този сигнал, за да предупреждава, че е опасно карането с такава скорост..... Хонда, И: - пясъци, дюни, неравности и т.н..... Е смешно и не съвместмо! Камо ли с до 120 км./ч. Това никога и никъде не го споменавай, че тук сме си свои (ще замълчим), но на друго място ще ти се смеят с глас. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #16 Отговорено 19 Април, 2020 (Редактирано) Колега @donci, много лесно и ясно щеше да е ако направиш кратък клип с проблема. Така веднага ще е ясно какво виждаш и чуваш, и да не се чудим бипкане ли е, постоянно ли е, зумер ли е, сирена ли е... Ако картинките в пост #9 не помагат за справяне с проблема, виж дали няма да ти е полезно това видео, в което съм обяснил как е при Акорд 2006-2008: При мен двете аларми са настроени на 140 и на 150 км/ч, та ако случайно се разсея и не чуя едната, поне втората евентуално да я чуя. Успех! Ред.: Да добавя, че зададените настройки се показват на дисплея при всяко даване на контакт. Редактирано 19 Април, 2020 от ogi28b Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donci 1 #17 Отговорено 19 Април, 2020 картинките ги бях гледал и преди да пусна темата, но при мен тези перца /бутонът "i" и другият/ липсват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #18 Отговорено 20 Април, 2020 (Редактирано) Извинявай, колега, изпуснал съм това мнение, в което си го написал. Продължавам да си мисля, че е добра идея да направиш клипче, за да видим и чуем за какво иде реч. Току виж някой може да забележи и смяна на оригиналния волан Редактирано 20 Април, 2020 от ogi28b Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове