borko 30 465 #1 Публикувано 10 Януари, 2020 През 2004 година ,едни циганори ми разбиха колата и обраха новата ми музика -плеър ,големи двунамоткови говорители и т.н .Обаче обирали и други коли и ги хванаха ,на делото ми присъдиха 250лв да ми платят -смешна цена за всичко ,смятало се овехтяване на апаратурата ,която беше на няколко месеца .Хубаво ама те нямали нищо на тяхно име и досега нищо не ми е изплатено.Нещо ми сетна тая година и реших да ги гоня тея до край ,те какво си мислят че като са минали 15 години и им се опрощава ли ,няма такова нещо ,някой може ли да ме посъветва как да процедирам правно и законово ?Нещо съдия изпълнител ли трябва или какво ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 11 Януари, 2020 Щом има решение една консултация при съдия-изпълнител ще ти даде яснота за възможностите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #3 Отговорено 11 Януари, 2020 В България единствено в момента само АК-47... Както за масата средни и дребни, така и за мръсната шайка,, отгоре"- без изключение! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
6gen115hp 306 #4 Отговорено 11 Януари, 2020 (Редактирано) Пробвай с машината на времето да се върнеш и да си прибереш колата в гараж . След колко часа не трябваше да ти обръщаме внимание на написаното ? Редактирано 11 Януари, 2020 от 6gen115hp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #5 Отговорено 11 Януари, 2020 Колата ми беше в гараж под наем ,който разбиха ,счупени джамове на колата и разбити ключалки -присъдената сума е само за липсващите неща ,потрошените работи не ги брояли .Моите неща бяха много добри и бързо ги продали ,на други които са им разбили колите ,каквото не са продали им го върнаха . Питам по-запознатите къде да се обърна за съдействие ,понеже ако разни консултации и беседи със адвокати да не ми излезнат повече пари . Не може да няма начин да се накарат принудително да си платят-съдебно решение има ,за какво беше това дело тогава? За всичко ли сам трябва да се оправя човек -защо има съд тогава ? Аз като забавя някоя сметка с няколко дена и почват тормоз по телефона ,пък тея понеже нямали нищо тогава -сега може и да имат ,и не плащат ,да ги бяха застреляли полицаите на място ,че да не ги мисля сега . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #6 Отговорено 11 Януари, 2020 Колега, давността е изтекла много отдавна, нищо не можеш да им вземеш, обсъдих го с прокурор, за да съм сигурен, макар че си беше ясно, 15г. са цяла вечност за казуси от този род, забрави за случая! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #7 Отговорено 11 Януари, 2020 Еми така е ,през годините все бях зает с работа и нямах време да обърна внимание на случая -много им бях насъбрал тогава ,изключително долни типове и се държаха арогантно в съда , разчитах на правосъдието да си гледа работата -съдиите си взеха от държавата разноските по делото ,ние потърпевшите -нищо .Осъдиха ги на пробация и да ни платят за окрадените неща .Значи имало давност ,обереш някой -имаш присъда да платиш ,пък като нямаш пари ,няма да плащаш ,само дето ме мотаха толкова време да давам показания и да отсъствам от работа сумати пъти ,за нищо .Rakeem ,благодаря ти за информацията човек ,спести ми излишни разходи по адвокати и темподобни . Значи по официален път няма да стане ,ще изискам документите по делото от съда ,да ги видя тези хора накъде са що са сега ,по моите правила -давност няма ,длъжника си е длъжник до край ,ще си платят по един или друг начин . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #8 Отговорено 11 Януари, 2020 И ето така се оправяме в нашата държава. И така я дърпаме надолу. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #9 Отговорено 11 Януари, 2020 добрите не,но лошите да те за какво избягаха повечето включително и аз навън...ама то само това да беше пак добре щеше да е,а то за всяко нещо.Някой сега може и да каже,че съм страхливец предате и какво ли още не ккт ои на всички други които си заминаха.Еми не всеки има право на избор във живота кое как и защо някои търпят други не.То си личи кое колко функционира за 13г в ЕС България видя само асфалт и нищо друго,неща които са се изисквали а УЖ са спазени доколко само те си знаят така,че това е положението.Крадци е имало и винаги ще има,въпросът е как да се предпази човек и дали ги има тези възможности.Човек в Бг винаги трябва да е нащрек,а това понякога покрай другите проблеми от живота просто измаря.Те и затова повечето правят глупости и пречат на нормалните да живеят спокойно.Няма смисъл да ги търсиш той онзи от горе си знае работата,так че всяко нещо с времето си гледай си живота и му се радвай защото не сме вечни и незнаеш какво следва утре и като цяло за в бъдеще 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #10 Отговорено 12 Януари, 2020 Не виждам причина да се намесва "държавата". Човекът е чакал 16 години, за да си потърси правата, но него никой няма да седи и да го чака. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #11 Отговорено 12 Януари, 2020 Чаках толкова години ,трябва да са работили нещо вече тези типове ,да имат нещо ,но явно никой след делото не се интересува дали ще плащат -съда нали си прибра парите за делото ,боли ги гъза за мен и другите потърпевши. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #12 Отговорено 12 Януари, 2020 Не я ли виждаш в чужбина за кражба на парфюм,присъдиха на един българин 6месеца обществено полезен труд и не си мисли че е циганин защото не е ,наркоман беше просто и си даваше всичките пари за глупости на 21г беше айде сега ми кажи как да не намесвам държавата? Тя като цяло долу горе си я е свършила ама тия като нямат нищо поне могат да работят в полза на държавата и обществото,щом могат да крадът могат и да работят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #13 Отговорено 12 Януари, 2020 преди 7 минути, borko 30 написа: Не 250лева ми 1г труд в полза на държавата да бяха работили че да ти се оправдае откраднатото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #14 Отговорено 12 Януари, 2020 преди 9 минути, borko 30 написа: Шапка на тояга вече,няма смисъл и да ги намериш нищо неможеш да направиш,само дето ще влизаш наново във разправии без резултат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #15 Отговорено 12 Януари, 2020 А,точно така ,поне на общественополезен труд да ги бяха накарали ,че барем ,да има и от тях някаква полза по земята ,ама нямаааа. Аз лично ,не мисля да се срещам с тях -има си хора за тая работа ,скоро ще задвижа нещата . Поздрави на всички ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове