pp1349 8 #1 Публикувано 14 Декември, 2019 Здравейте. Забелязвам, че светлините за заден ход не ми светят. Може ли пояснение за това как се сменят на крушките и евентуално ако проблема не е от тях как се стига до датчика на скоростната кутия, който ги управлява. Достъпен ли е без канал? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksi 75 #2 Отговорено 14 Декември, 2019 Най-вероятно е крука. Датчика трудно би се прецакал, но разбира се не е невъзможно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #3 Отговорено 15 Декември, 2019 (Редактирано) Ако това (посоченото със стрелка) е задната светлина, то крушката е здрава. Остава датчика или може би бушон? ПП: Благодаря за включването! Редактирано 15 Декември, 2019 от pp1349 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #4 Отговорено 15 Декември, 2019 (Редактирано) Проверих бушона за задни светлини в двигателния отсек - здрав е. Редактирано 15 Декември, 2019 от pp1349 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 119 #5 Отговорено 15 Декември, 2019 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #6 Отговорено 15 Декември, 2019 Това го гледах и както вече писах крушките са здрави. Сега издирвам датчика/ключа на скоростната кутия (ако е там де). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #7 Отговорено 15 Декември, 2019 Напръскай задния джам с вода и включи задна ако тръгне чистачката значи не е от включватела. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #8 Отговорено 15 Декември, 2019 Това е добро хрумване за тест на датчика, но да поясня че трябва да са включени чистачките на предното стъкло, а вече при вкл. на задна, трябва сама да сработи и чистачката на задното стъкло. За да ти е по-лесно (ако си сам) даваш контакт, местиш лостчето на чистачките 2 позиции надолу от нулевата (да е на бавната постоянна скорост) и включваш задна. Ако тръгне и чистачката на задното стъкло, значи датчика си дава сигнал, и проблемът е другаде, (щом и 2-те крушки на задните светлини са проверени и здрави). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #9 Отговорено 16 Декември, 2019 Днес взех втори човек с мен. Намокрих задното стъкло, запалих, включих предната чистачка, потеглих назад и задната чистачка се включи. Белите светлини също са се включили (помагащия ги е видял)?!? Защо обаче според мен не осветяват, когато е тъмно предстои да разбера. Благодаря на ВСИЧКИ, които писаха в темата! Поздрави! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #10 Отговорено 16 Декември, 2019 Копирам първото изречение (от първият пост) на автора на темата: "Забелязвам, че светлините за заден ход не ми светят." А бре човече!!! Как се изразяваш? Ние как да разберем че под "не ми светят" имаш предвид "не ми осветяват достатъчно", а не "не светят"? Моля те - езикът ни е достатъчно богат и обстоятелствен - използвай предимствата му! Виж колко души са ти погледнали темата и са си чоплили мозъка, как да ти помогнат, а ти, с последния си пост (№9) ни изправи пред стената и ни разстреля! Отделна критика заслужава и крайно непрозорливото ти нехайство, с което си подминал 1 от основните "пожелателни" правила при регистрация - да попълниш в профила си модела на возилото което караш. Така трябваше да гадаем дали си уцелил правилния раздел и питаш за колата, която си качил в пост №3, а снимката на твоята кола ли е и т. н.? Редно е и да те похваля че все пак търсиш решение на проблема си (поне за твоето зрение), но той явно не е технически, а конструктивен или нещо по средата (зацапани рефлекторчета или изгоряла и матирана от времето лицева пластмаса). Ако си от центъра на Пловдив и където паркираш вечер е осветено, не очаквай чудеса. Тези светлини няма да направят ден зад теб, понеже 2 мижави крушки не могат да надделеят общата явно добра осветеност, а и функцията им е просто да сигнализират на околните че ще се движиш назад. Решения има - по-ярки крушки, или допълнително монтирана под бронята светлина - в случай че задните ти блок светлини са чисти отвън и вътре. Да не забравяме и че е дъждовно и ако колата ти не е мита скоро, напразно си разкарвал човечеца дето ти е помагал. Какви драми само стават заради някоя буква! Ако беше кръстил темата си "по-мощни задни светлини", а не както сега - дискусията щеше да тръгне в съвсем друга посока. :) Айде - поживо, поздраво и дано ти "просветне"! 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #11 Отговорено 16 Декември, 2019 Нека поясня, защото виждам, че си останал с грешно впечатление за мен. Аз наистина мислех, че задните светлини не светят. От какъв зор иначе щях да проверявам бушоните?? И сега след като знаем, че светят през деня ти, като по-стар член на форума ми кажи защо не ги виждам по тъмно :Д (тук се шегувам разбира се) И последно: След като отварям темата в раздел "CR-V 3та ген. (2008 - 2012)", мисля, че е ясно, че колата е CR-V 3та ген. Поздрави! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #12 Отговорено 16 Декември, 2019 Аз не знам колегата pp1349 колко коли до сега е сменил но трябва да е наясно,че светлините за заден ход на са фарове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #13 Отговорено 17 Декември, 2019 Преди 12 часа, pp1349 написа: Нека поясня, защото виждам, че си останал с грешно впечатление за мен. Аз наистина мислех, че задните светлини не светят. От какъв зор иначе щях да проверявам бушоните?? И сега след като знаем, че светят през деня ти, като по-стар член на форума ми кажи защо не ги виждам по тъмно :Д (тук се шегувам разбира се) И последно: След като отварям темата в раздел "CR-V 3та ген. (2008 - 2012)", мисля, че е ясно, че колата е CR-V 3та ген. Поздрави! Впечатленията са нещо субективно и плаващо. Не съм си и мислел да те бъзикам или подценявам, и се радвам че приемаш градивна критика, вместо да я категоризираш като лична нападка. Просто е можело да си допопълниш профила, но не си само ти така. Защо не ги виждаш по тъмно и как да си решиш въпроса, също съм предположил в поста си (№10). Колегите също могат да изскочат с още нещо - вече знаейки каква всъщност е ситуацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #14 Отговорено 17 Декември, 2019 Виж крушките в какво състояние са. Потъмнели стъкла, стари, слаби... Евентуално може да ги замениш с нови или да сложиш лед. Крушките са BA15S (1156). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #15 Отговорено 20 Декември, 2019 Провери и напръскай със спрей фасунгата, че на тоя нашия модел са много зле. Лед не бих сложил светят дооста по-слабо. Ако не ти се вижда си сложи допълнителни задни светлини. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #16 Отговорено 20 Декември, 2019 Не бих обобщил така, че лед крушките светят доста по-слабо. Зависи много каква е крушката. Ако се сложи лед от 1.50 вероятно няма да свети, да. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #17 Отговорено 20 Декември, 2019 Преди 5 часа, krasimir_01 написа: Провери и напръскай със спрей фасунгата, че на тоя нашия модел са много зле. ... Имаш предвид, че се окисляват и не контактуват добре или нещо друго? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #18 Отговорено 21 Декември, 2019 Не знам какво се случва точно но не правят хубав контакт и има нагар. А за слабо светещите лед крушки едните са ми 18долара и светят по-слабо от крушките с нажежаема жичка. Имам лед бар за 40долара и той свети по-слабо от прожектор с нормална крушка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове