JunkieXL 25 #1 Публикувано 22 Октомври, 2019 Здравейте имам пръскалки на фаровете и при натискане на бутона долу в ляво на таблото се включват пръскалките. но забелязах тази вечер и като пръскам с пръскалките на стъклото отново пръскат и тези на фаровете. Незнам дали заради това че бяха включени светлините или фабрично си е така. Но до момента не бях забелязал да се включват тези на фаровете при пръскане на предното стъкло. при Вас по същия начин ли е или съм включил/изключил нещо без да разбера? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #2 Отговорено 22 Октомври, 2019 Ако си на фарове се включват,ако не си не се включват. В Manual май срещнах някъде,че на всяко двайсто или трийсто пръскане на стъклото,пръска и на фаровете. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #3 Отговорено 23 Октомври, 2019 Така и така си има отделен бутон за пръскалките та все си мисля,че най добре е да се изключи възможноста от лоста да пръска.Буксата на пръскалките трябва да е с три кабела.Единият трябва просто да се резне и изолира,Така ще може всеки един водач да си прецени кога да си пръска на фаровете и кога не. Ако някой колега го е правил нека да сподели дали буксата е с три кабела,според мен няма как да е с два щом се управлява от две места. Другата опция е да се дръпне буксата и фаровете да не се мият изобщо,колеги споделят,че и с бушона става който си е отделен само за тях.Варианти има но първият за мен е най добър и функционален. Сподели ако предприемеш някакво действие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #4 Отговорено 24 Октомври, 2019 Сигналите от лоста и от бутона отиват в контролер/реле и от него се захранват помпите на пръскалките по 1 кабел за всяка. На самата букса на помпите има още един - маса. Ако има директен кабел от лоста към помпата, тогава ще пръска на всяко пръскане. Само че от лоста има само една двойка кабели (един входен и един изходен), които отговарят за пръскането и ако има такава функция - да пръска веднъж на 20 или 30 пръскания - някой трябва да ги брои, а това е въпросният контролер/реле. Явно има такава функция, защото доста колеги са споменавали за нея. С 99 % сигурност твърдя, че не може нищо да се направи по въпроса, освен ако има някакъв начин да се препрограмира контролерът със софтуера за диагностика и настройки на Хонда. Горе-долу ето така е изградено: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #5 Отговорено 24 Октомври, 2019 (Редактирано) Направо им махнат предпазителя на тези "пръскалки". Ансолютно безполезни са,само ми клепят предния капак и зимно време замръзват и излизат сами навън. Зимата сипвам спирт в течността за стъклото зада не замръзва,че ме дразнят супер мното стърчащите пръскалки. Също като стърчат миже да им изпаднат капачките..ходи ги намри после... Редактирано 24 Октомври, 2019 от BOKLUK_CHOVEK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #6 Отговорено 24 Октомври, 2019 Ама спирт е доста кофти за лака на колата. По-добре повече концентрат с по-малко вода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #7 Отговорено 25 Октомври, 2019 Когато изключиш безполезните пръскалки за фаровете,течността за чистачки си ходи където трябва - по предното стъкло и няма да ти навреди на лака на боята. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #8 Отговорено 25 Октомври, 2019 Преди 19 часа, Pavel_Pavlov написа: Ама спирт е доста кофти за лака на колата. По-добре повече концентрат с по-малко вода. Концентратът е спирт. Значи хем е кофти, хем е добре да е повече? Има противоречие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #9 Отговорено 25 Октомври, 2019 Мислех, че не е спирт, а друго. Може би съм в грешка тогава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogibo 3 #10 Отговорено 27 Октомври, 2019 Моята е без пръскалки и си мислех да монтирам някакви. Сега да попитам в какво се състои безполезността? Ако крушката на фара е обикновена, през зимата не трупа сняг и наистина фада йок от пръскалките. На старата кола имах монтиран ксенон и понеже не грее на фара, при снеговалеж трупаше и трябва да се спира и чисти снегът от фара. Тогава мислех за монтаж на пръскалки, но така си и остана без тях. Сега съм с лед светлини и се чудя дали пръскалките ще могат да почистват снега по време на движение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #11 Отговорено 27 Октомври, 2019 Карал съм коли с обикновени крушки и с ксенон и за 17г шофьорски стаж никога не се е натрупвал сняг или мръсотия в движение на фаровете Вие къде шофирате , офроуд в Сибир ли?! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogibo 3 #12 Отговорено 27 Октомври, 2019 В Сибир, доколкото ми е известно, снегът е сух и не лепне. В Свиленград ако случайно завали, е мокър и се лепи на фаровете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #13 Отговорено 27 Октомври, 2019 (Редактирано) Преди 3 часа, ogibo написа: В Сибир, доколкото ми е известно, снегът е сух и не лепне. В Свиленград ако случайно завали, е мокър и се лепи на фаровете. Да колега.Темата за пръскалките е бистрена тук в друга тема.пръскалките са неразделна част на ксенона.Не грее фара и се обледява при дъжд и сняг когато температурата е около и под нулата.Лично на мен на няколко пъти ми се е налагало да мия фаровете зимата на Хемус.На другата кола са си обикновени крушки и никога не се е налагало да ги чистя нощно време при дъжд зимата.Даже сутрин когато излизам зимата за работа и запаля колата пускам фаровете и леда/снега първо на фаровете пада и после на стъклото.При ксенона това е не възможно. При хондата слава богу има пръскалки,проблема тук е,че аз искам да преценя кога да пръска на фаровете а не колата. Редактирано 27 Октомври, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #14 Отговорено 27 Октомври, 2019 „Безполезността“, която си виждал да се споменава, е точно това, че доста рядко се налага да ги използваш, но въпреки това си пръскат когато ползваш пръскалката на стъклото и опръскват целия преден капак. Очевидно в ситуация като тази на колегата отгоре, си е важно да ги имаш. Аз съм махнал бушона, да не работят, и си го държа в колата, в случай, че ми потрябва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogibo 3 #15 Отговорено 27 Октомври, 2019 Ясно. Благодаря и на двама ви. Ако някой е монтирал допълнително пръскалки, нека сподели какви и от къде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 49 #16 Отговорено 30 Октомври, 2019 „Безполезността“, която си виждал да се споменава, е точно това, че доста рядко се налага да ги използваш, но въпреки това си пръскат когато ползваш пръскалката на стъклото и опръскват целия преден капак. Очевидно в ситуация като тази на колегата отгоре, си е важно да ги имаш. Аз съм махнал бушона, да не работят, и си го държа в колата, в случай, че ми потрябва.Не знам как е при Вас, но на моят Акорд при всяко 40-то пръскане на стъклото пръска и на фаровете. Пише го и в менюала който е даден при закупуване на автомобила нов. Отделно имам бутон и мога да пръскам само фаровете.Sent from my iPhone using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #17 Отговорено 31 Октомври, 2019 И аз съм като колегата Мишо - с отделен бутон, пръскащ само на фаровете. Но и като останалите колеги - пръска на фаровете и при всяко първо пръскане на стъклото. Досадна работа е това 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 49 #18 Отговорено 31 Октомври, 2019 Не знам защо, но при мен не пръска всеки път с пръскане на стъклото и на фаровете. Вероятно след фейса са променили нещо. То иначе като пръсне на фаровете и предно стъкло ,освен предният капак понякога ми измива и калници и огледала, че и стъкла на вратите, чат пат и до тавана стига :-))))))))))) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #19 Отговорено 31 Октомври, 2019 То всички имаме отделен бутон.Чудя се на японците как може да направят два отделни бутона за едно и също нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
radoslav_bukov 0 #20 Отговорено 11 Септември, 2020 На 27.10.2019 г. at 19:06, Pavel_Pavlov написа: „Безполезността“, която си виждал да се споменава, е точно това, че доста рядко се налага да ги използваш, но въпреки това си пръскат когато ползваш пръскалката на стъклото и опръскват целия преден капак. Очевидно в ситуация като тази на колегата отгоре, си е важно да ги имаш. Аз съм махнал бушона, да не работят, и си го държа в колата, в случай, че ми потрябва. Може ли информация, кой точно е бушона за пръскалките на фаровете, понеже не виждам да има отделен такъв. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #21 Отговорено 11 Септември, 2020 При мен е този 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове