dindin 1259 #1 Posted September 6, 2019 Здравейте колеги, Вчера 2-3 пъти дръжката на багажника ми направи номера да "изпусне" и накрая тотално се откачи от механизма за отваряне. Проблемът е, че вратата е затворена, не заключена. Иначе за аварийно отключване от вътре има отворче, през което се напипва механизма. Има ли някаква резервна врътка за отваряне отвътре? А мога ли да разглобя вратата докато е затворена? В момента успях да махна само пластмасите около прозорчето. Благодаря предварително и весел празник! Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1182 #2 Posted September 6, 2019 Имам опит със Сивик-а. Бяха адски мъки докато махнем пластмасите. Имаше 1 която нямаше как да се махне при затворена врата. При мен беше счупен механизма на моторчето и аварийното отваряне не помогна. Пробвай с аварийното отваряне първо, няма ли информация в manual-a? Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #3 Posted September 6, 2019 Благодаря ти. Има аварийно отключване през дупката на втората снимка. Нямам проблем с отключване/заключване/актуатор. Като сложа пръста и прещракам с дистанционното си се заключва и отключва. Просто самата дръжка просто се е откачила, а Хонда са решили да спестят лостчето за отваряне на вратата отвътре, както при други модели. Оставили са само копче до шофьора за прозорчето. Някъде между 10,11 и 12 нещо се е откачило, ма не мога да видя. Двете ръководства мълчат. В нета само 1 човек с моя случай и му казаха да се опита отгоре да отпори пласмасата колкото да успее да набара телчето за отваряне и да го издърпа. Май ще се чупят пластмаси. Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #4 Posted September 6, 2019 (edited) Кората успях да я сваля при затворена врата. Ето това изпадна, баси нелепата пластмаса... Нямаше да мога да бутна лоста през оная дупка. Иначе кората може да се отпори само в тая част, за да се стигне лоста и да се натисне нагоре. В крайна сметка, дръжката се е счупила във вътрешната си част. Edited September 6, 2019 by dindin 2 Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #5 Posted September 6, 2019 (edited) Само, че при мене е с ключалка, май като гледам фейсовите са такива само. Edited September 6, 2019 by dindin Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1182 #6 Posted September 6, 2019 При мен игра ножовката за пластмасата. Нямаше как да се свали. Добре, че при CRV-то поне може да я измъкнеш без да се налага да я режеш. Няма толкова калпави дръжки, актуатори и всичко останало по системата при по-новите модели Хонда. Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1182 #7 Posted September 6, 2019 Ето я ръчката при 8-ма Сивик. То хубаво са я сложили ама като се счупи механизмът и все тая, че има аварийна дръжка. Тя по-скоро е направена ако откаже централното. Това беше максималният ход като искам да отворя багажната врата. Прибирах се тогава с пълен багажник точно като трябваше да разтоварваме Тук с бормашината и се отвори. Много е неприятен проблемът и те съветвам да си купиш нова дръжка/механизъм. Просто старите и те са същите износени и не се знае кога ще им е следващият път по този начин. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #8 Posted September 6, 2019 А, аз се разминах с една счупена пластмаса в средата на кората около една щипка и разбира се с щипки. Заклевам се в тая кола са най-трудно вадещите се щипки на света! Та както казваш за дръжката - поръчвам НОВА НЕОРИГИНАЛНА дръжка, точно щото не знам на кво дередже ще са от морга, а и за фейс не се намират много (с дупка за ключалка). https://www.ebay.co.uk/itm/CAR-DOOR-HANDLE-BLIC-6010-12-046417P/254205410632 Ако стане някой фал с нея вече тук таме се намират и оригинални втора ръка - по морги и в eBay. Та ще съм понабутан леко с тая черната, ама нова оригинална е 90 долара без доставката. @docev каза хубави неща за материала на черните дръжки, сигурно ОЕМ е имал предвид, ама не намерих такива. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
docev 454 #9 Posted September 7, 2019 Даммм средната щипка е най големият зор. И при мен се счупи държача на щипката , но не е проблем. Една по малко не е страшно. Някой на части с черни , не намери ли? 1 Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #10 Posted September 7, 2019 Намерих дръжка при едни пловдивчани, които се занимават с едрогабаритни части, преди бях взимал едни oldtimer фарове от там. https://www.avtosklad.bg/дръжка-за-багажник-с-дупка-за-ключалка-за-honda-cr-v-2002-1-2006-10 25 лева и 5 доставка. Иначе пише 34 ама като се логнеш дава друго. Ако по някаква причина не стане ще търся по моргите. 1 Share this post Link to post Share on other sites
diezz 133 #11 Posted September 7, 2019 22 hours ago, dindin said: А, аз се разминах с една счупена пластмаса в средата на кората около една щипка и разбира се с щипки. Ето тука може да провериш за въпросната пластмаса, цените са им добри. https://www.megaparts.bg/products/avtochasti/kori-uplutneniya-i-plastmasi?pa_dvigatel=&pa_poziciy-31749495969=&pa_broi-vrati=&pa_marka-avtomobil=13&pa_model-avtomobil=951&productFilterSubmitted=1&viewType=grid&resultsPerPage=40&resultsOrderBy=id-desc&page=1 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #12 Posted September 8, 2019 Благодаря, гледал съм ги, ама тя е част от кората. Тая кора в Megaparts е сцепена. Като дойде дръжката ще пиша. 1 Share this post Link to post Share on other sites
diezz 133 #13 Posted September 20, 2019 dindin какво става, дръжката дойде ли? Най-интересното е, че преди да прочета тази тема въобще не се бях заглеждал в моята дръжка отзад. Вчера я загледах и какво да видя, ми че тя е сменявана с такава от предното црв, т.е. не фейслифтова, липсва патрона 😁 Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #14 Posted September 20, 2019 (edited) Айде честита ми нова дръжка. Я да разтегна малко локуми... По принцип е проста операция и в ръководството си пише 1во, 2ро, 3то. Да, ама в един момента трябва да се извади телчето, което държи патрона за дръжката, а нямах на момента точния инструмент (кука), за да го издърпам, че малко е тегаво. За да видя къде бъркам реших да сваля бялата пластмаса пред патрона, та махнах зегерката, която я държи, после и нея и оттам работатата отиде по дяволите... Без да искам изскочи пружинката, вкарах ключа в патрона да видя как точно трябва да легне, завъртях 1-2 пъти и... в тоя момент изскочи сърцевината и се разсипаха палчета, пружини... направо ми прималя. Разбира се веднага след това успях да сваля проклетото телче. Намерих почти всички частички, но се озовах с това: Реших да се направя И на ключар и разбрах горе-долу за какво става въпрос, нооо тук е моментът да кажа голямо БЛАГОДАРЯ и в темата на @docev, който е професионалист и ми нареди ключалката по ключа, за да си е всичко "фабрично". Сега да кажа и за дръжката: 1. Черното ходи на сребристото 2. Оригиналната е идеално гладка, тази има лек ръб отгоре и отдолу от производствения процес, усеща се като се хване, ама изобщо не ми дреме 3. Използвах едното гумено уплътнение от оригиналната, че новата нямаше. За сметка на това имаше 2 пръстена за втулките на болтовете, ама май единият беше резервен 4. Телчето на новата нещо не ми хареса, та използвах това от оригиналната И ето го финалният резултат: За 30 лева с доставката мисля, че е екстра! И пак добре, че беше @docev да ме светне, че телчето се слага предварително на дръжката. Преди 2 часа, diezz написа: тя е сменявана с такава от предното црв, т.е. не фейслифтова, липсва патрона 😁 Сега видях, че си писал точно докато си пишех фермана! Ами ако патронът ти е налице можеш да си вземеш като моята. Иначе ако си я оставиш така поне няма да могат да ти влязат през багажника хаха. Edited September 20, 2019 by dindin 5 Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1997 #15 Posted December 4, 2019 (edited) На 6.09.2019 г. at 10:36, dindin написа: Здравейте колеги.... Дани, днес и аз си счупих задната дръжка - обаче не от страната на патрона, а от другата страна. Ако не намеря като оригиналната, ще се опитам да ремонтирам някак си моята, но черна няма да сложа. В тоя ред на мисли, можеш ли да ми снимаш твоята счупена дръжка (ако я пазиш) от вътрешната страна, но без гуменото уплътнение? Искам да я видя по-отбизо и ако мога да преценя как евентуално мога да я отремонтирам, че на това време, не ми се разглобява. П.п. Ако не те затруднява, две, три, снимки от различни ъгли. Edited December 4, 2019 by Emicha Share this post Link to post Share on other sites
zmiata29 183 #16 Posted December 4, 2019 (edited) Днес, по светло ако я намеря в кашоните, ще ти наснимам здрава. Гледам си от София, даже мога да ти я дам да си дерзаеш и после да ми я върнеш. Edited December 4, 2019 by zmiata29 1 Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1997 #17 Posted December 4, 2019 (edited) Така...след клипчето което ми прати Дани, реших да взема втора употреба, но такава без дупка за патрона. Ще използвам часта с патрона от моята,а от новата самата ръчка. Новата вече я разглобих, като разнитих един пластмасов палец, който пречеше на дръжката да излезне (този белия, или втората снимка от #-4 на Дани, със счупеното парче) Тези дни да се затопли и ще разглобявам задната врата, да я сменявам. Имам питане - патрона може ли да остане в самата дръжка при свалянето и от вратата, или неможе? И има ли някоя тънкост, при демонтажа и монтажа? Edited December 4, 2019 by Emicha Share this post Link to post Share on other sites
docev 454 #18 Posted December 5, 2019 Има да . Патрона първо се вади назад и после се сваля дръжката , като има две ламарини които първо се махат в предната и задната част на дръжката , хванати с болтове. За да извадиш патрона ти трябва стоманена тел сгъната на Г , за да извадиш една зегерка (също от стоманена тел)която го държи . Ще я видиш отдолу под патрона леко скрита . Първо я вадиш и после парона излиза назад. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1997 #19 Posted December 5, 2019 docev мерси. А трябва ли, първо да сваля патрона, (за да сваля дръжката от вратата), или може после да го извадя, (след като е свалена) - за да не се разпарчетоса като при Дани? Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #20 Posted December 5, 2019 Емич, не можеш да извадиш дръжката докато патронът е вътре. Има една пластина от вътрешния край, която го играе стопер. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1997 #21 Posted December 5, 2019 Видях . А между другото, дръжката вече е оправена . Тези дни ще оправя и счупената, да стои за резерва. Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #22 Posted December 5, 2019 (edited) Супер. Ама трябваше да ти кажа да не се притесняваш за патрона. Аз го прецаках, щото съм глупав. Значи си разнитил и занитил после, екстра.👍 М/у другото това е въпросното клипче: https://photos.app.goo.gl/7KaVNZo7zhHCeLin8 Edited December 5, 2019 by dindin 1 Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1997 #23 Posted December 5, 2019 Ето снимки на счупеното при мен: Ще навия и залепя шпилка в двете части и ще стане по-здраво от заводско изпълнение. Иначе предполагам се е зачупила преди време, а досчупила оня ден, защото беше тотално блокирала черната метална планка (на счупеното парче) и едвам успях да я раздвижа. 2 Share this post Link to post Share on other sites
docev 454 #24 Posted December 5, 2019 Мммммм даааа . Това с тея ръжди , ми мирише на Австро-Германо-Северна Италия. Ще стане със шпилка но все пак трябва и добре да раздвижиш оная ръждясалата част. Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1997 #25 Posted December 5, 2019 Ааа.... не - от тук си е колата. Даже сега оправих и моята и вече си имам резервна . 6 Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #26 Posted September 15, 2024 5 години по-късно ще повтаряме упражнението. Не цялото, разбира се, само ключовите моменти. "Новата" дръжка на същото място, явно им е слабо. Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1997 #27 Posted September 15, 2024 Направи го по моя модел и може да изкара повече. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1659 #28 Posted September 15, 2024 (edited) Пет дена по-рано не можа ли да се сетиш?! Преди 5 дни правих почти същото упражнение, ама с дръжката на шофьорската врата. Питах търсачката, но не ми показа тази тема. Сигурно защото е за багажник. Е, научих се по трудния начин, как се сваля дръжка. Дръжката я свалях понеже се хванах да "обезкостя" вратата, която ми остана за резервни части. Механизъма за стъклото и моторчето за дистанционното откл/закл ще ги прехвърля на старото ми CR-V. Ама т'ва в дългосрочен план. На дневен ред в момента са ключове и дистанционни. При закупуването на "новото" CR-V и резервната врата резко се сдобих с 4 патронника, и 3 ключа с чипове, от които няма един с един да съвпадат. Имам и 4 дистанционни - 3 фейсови, т.е. вградени в ключа, и едно прифейс, отделно от ключа. Междувременно реших да разглобя един от патронниците, е така, да видя, какво има вътре, и как работи. Е видях, ама не успях да го пренаредя, защото нямам необходимите пинове. Даже не знам, кои са необходимите, защото трябва да разглобя патрона на контактния ключ, за да разбера. Но пък си имам кода за нарязване на контактния ключ. Edited September 15, 2024 by Krasi-mir Share this post Link to post Share on other sites
docev 454 #29 Posted September 16, 2024 Преди 17 часа, Emicha написа: Направи го по моя модел и може да изкара повече. Емич. При тази ситуация, твоят модел не става. Share this post Link to post Share on other sites
dindin 1259 #30 Posted September 16, 2024 Точно тая е ситуацията. Чакам си дръжката. М/у другото тази дръжка изкара поне седмица от началото на първите симптоми преди да се предаде окончателно. 1 Share this post Link to post Share on other sites
videvid 14 #31 Posted September 27, 2024 Моята я купих така,има въженце с което се отваря аварийно. 1 Share this post Link to post Share on other sites