vuryss 0 #1 Публикувано 17 Май, 2019 (Редактирано) Здравейте, от няколко седмици забелязвам следното поведение: при престой на място през няколко секунди започват леки, но осезаеми вибрации. Оборотите падат с около 50-100 (на око по обротомера). Така стои 2-3 секунди и после пак се вдигат до старото положение и няма никакви вибрации. Това се случва независимо дали съм на P (паркинг), D или N (неутрална). Като сякаш като съм на Drive - са малко по-силни вибрациите, но пак са така на интервали. Интервалите са горе доло следните: 10 секунди без вибрации, 2-3 секунди вибрации с леко падане на оборотите, пак около 10 секунди нищо и така. В движение няма никакви подобни проблеми, както и ако подам ръчно газ на място. Включването/изключването на консуматори (фарове/климатик/радио/чистачки и др.) няма никакъв ефект върху това. Чувал съм, че при включване на консуматори се вдигат оборотите, но при мен си стоят същите. Това се случва, разбира се, при по-загряла кола, когато оборотите са около 600-700, а не на студено палене когато стигат до 1200-1400. Колата е обслужена в предните 2-3 месеца с оригинално масло и филтри на скоростна кутия и двигател. Маслото е 0w30 на Хонда. Колата е 2009 Accord Tourer 8 2.0 автоматик. Имате ли идеи? Редактирано 17 Май, 2019 от vuryss Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #2 Отговорено 17 Май, 2019 Сигурен ли си че точно в този момент не се включват вентилаторите за охлаждане на радиатора. Клапаните регулирани ли са. Горивен филтър сменен ли е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #3 Отговорено 17 Май, 2019 И при мен го има понякога този проблем и се получава при включване на компресора на климатроника.Когато набере нужната температура и изключи компресора вибрациите стихват. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vuryss 0 #4 Отговорено 17 Май, 2019 3 hours ago, CARPERA said: Сигурен ли си че точно в този момент не се включват вентилаторите за охлаждане на радиатора. Клапаните регулирани ли са. Горивен филтър сменен ли е. За включване на вентилаторите - не зная. Странно ми е да се включват/изключват толкова периодично и това да афектира оборотите. От Бултрако при проверката преди 3 месеца ми казаха, че клапаните са ок и нямат нужда от реглаж. Горивния не съм го сменял за сега. 1 hour ago, katri71 said: И при мен го има понякога този проблем и се получава при включване на компресора на климатроника.Когато набере нужната температура и изключи компресора вибрациите стихват. Това става със и без включен климатик, от там изхождам, че не е от него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1231 #5 Отговорено 17 Май, 2019 Така е при мен ,явно е нормално.Не ръчкай. Те вибрациите са едвам доловими но така поднесено в тема човек би си помислил нещо сериозно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sparky79 3 #6 Отговорено 18 Май, 2019 И аз усещам понякога подобни вибрации. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MilenG 34 #7 Отговорено 26 Юни, 2019 При мен я има същата лека вибрация от компресора на климатика, усеща се само на място. Оборите не мърдат, но въпреки това ми изглежда странно за що-годе нов автомобил. Взех го преди 2 месеца. Интересно дали е "фабрично" така или да се пробавам да мрънкам в Бултрако? Колата има още 6 месеца гаранция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #8 Отговорено 26 Юни, 2019 Някаква специфика е,има го на всички които съм оглеждал със R20/Auto ,дори и при Црв(3то поколение) . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #9 Отговорено 26 Юни, 2019 Аз реших такъв проблем на сивик 5ген,като двигнах оборотите при пуснат климатик на 1000. Така като се включи климатика падат на 800 и всико е наред. Паднат ли под 800 се пяваваха въбрации.Сивика имаше 3 врътки за настройка на обороти,за студено за топло и за климатик. Възможно е акорда да е ма подобен принцип,ама някой технически запонзат да каже. Моя акорд също има леки въбрации като се включи компресора,но са поносими Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове