max_3d_3 29 #1 Публикувано 28 Април, 2019 Здравейте, имам следния проблем с климатика, когато колата работи на място компресора не работи и не духа студено, като е в движение работи, но ми се струва, че не е достатъчно студен въздуха. Въпросът ми е дали е само за допълване на фреон или е заминал компресора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #2 Отговорено 28 Април, 2019 Пробвай първо да провериш фреона. При мен беше проблем с релето на климатика в двигателния отсег (7ма ген). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
max_3d_3 29 #3 Отговорено 28 Април, 2019 Преди 1 час, Pavel_Pavlov написа: Пробвай първо да провериш фреона. При мен беше проблем с релето на климатика в двигателния отсег (7ма ген). Благодаря колега, ще го проверя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #4 Отговорено 28 Април, 2019 Преди 2 часа, Pavel_Pavlov написа: Пробвай първо да провериш фреона. При мен беше проблем с релето на климатика в двигателния отсег (7ма ген). Как точно се държеше климатикът ти? При мен като махна предпазителя за климатика (този при двигателя) и го върна обратно тръгва за 1ч и постепенно спира. Странна работа хаха,ще го "водя" на разбирач скоро време,ама да пиам все пак. Взел съм ново реле и ще го монтирам след една седмица,не се ли оправи отивам в сервиз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #5 Отговорено 28 Април, 2019 (Редактирано) При мен понякога тръгваше компресорът, понякога не, но повечето случаи не работеше. Когато хубаво го поразмърдах и натиснех (релето) и зацепваше. Смених го с някво бошовско и забравих за проблема. Иначе самото реле се чуваше да цъка при включване/изключване на климатика, дори когато компресорът не въртеше. Редактирано 28 Април, 2019 от Pavel_Pavlov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
max_3d_3 29 #6 Отговорено 28 Април, 2019 Преди 1 час, Pavel_Pavlov написа: При мен понякога тръгваше компресорът, понякога не, но повечето случаи не работеше. Когато хубаво го поразмърдах и натиснех (релето) и зацепваше. Смених го с някво бошовско и забравих за проблема. Иначе самото реле се чуваше да цъка при включване/изключване на климатика, дори когато компресорът не въртеше. Още утре ще проверя релето. А каква е оринтировъчната му цена и от къдр може да се закупи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #7 Отговорено 28 Април, 2019 (Редактирано) Взех го за 25лв от сервиз наблизо. От магазин сигурно малко по-евтино. Но ако не си правил профилактика на климатичната с-ма скоро, може да е добър момент. Аз потърсих в нета и попаднах на „промоция“ профилактика за 8лв (+ плащане на долятия фреон). Имах ~200 мл лиспващ фреон и пикаеща игла, която смених. Човекът каза, че при ниско ниво на фреона компресорът може да не се включва. При мен явно не беше това проблема, но хубаво, че го проверих – затова и ти предложих същото. Редактирано 28 Април, 2019 от Pavel_Pavlov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
max_3d_3 29 #8 Отговорено 28 Април, 2019 Благодаря, колега! Май, най-добре ще е да ида в някой сервиз да го погледнат. Колата я купих скоро и незна предния собственик, какво е правил и какво е пбслужвал по нея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1237 #9 Отговорено 29 Април, 2019 Преди 5 часа, max_3d_3 написа: Благодаря, колега! Май, най-добре ще е да ида в някой сервиз да го погледнат. Колата я купих скоро и незна предния собственик, какво е правил и какво е пбслужвал по нея. Най добре! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1052 #10 Отговорено 29 Април, 2019 Можеш да сложиш какво да е реле ще върши работа.Познат проблем и при 8-ца Сивик . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #11 Отговорено 29 Април, 2019 И аз карам с реле от Mitsubishi Carisma.. по-малко е по размер, но изводите съвпадат.. От както съм го сменил ядове нямам.. Нося си 2-3 в багажника за резерв.. струваха някакви стотинки в моргата, та си взех цяла шепа с релета.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #12 Отговорено 29 Април, 2019 Аз взех такова,за проба само. Петко,може ли да постнеш една снимка да видим как изглежда това от Mitsubishi Carisma? Мерси! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
max_3d_3 29 #13 Отговорено 29 Април, 2019 Проблемът е решен :). 160 грама фреон допълване и всичко е наред вече. Благодаря на всички за предположенията! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #14 Отговорено 1 Май, 2019 На 29.04.2019 г. at 9:38, BOKLUK_CHOVEK написа: Аз взех такова,за проба само. Петко,може ли да постнеш една снимка да видим как изглежда това от Mitsubishi Carisma? Мерси! Ето ги от Каризмата.. Стават на 100%.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #15 Отговорено 1 Май, 2019 От коя годима да е карисмата? Китаското ще го слижа само за проба да видя дали ще тръгне климатика,ако тръгне ще го сменям с примерно такова. Нямам вяра на кутайското реле,не искам да ми изгори колата заради едно реле хаха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #16 Отговорено 1 Май, 2019 Преди 3 часа, BOKLUK_CHOVEK написа: От коя годима да е карисмата? Китаското ще го слижа само за проба да видя дали ще тръгне климатика,ако тръгне ще го сменям с примерно такова. Нямам вяра на кутайското реле,не искам да ми изгори колата заради едно реле хаха Тези, които съм ти снимал са немско и японско.. Интересно е, че и двете ми ги изкараха от еднакви коли.. Явно единия от собствениците го е сменял с немското, защото едва ли мицубишито ще е с немски релета.. Иначе са от коли около 2001-2003та година.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #17 Отговорено 9 Май, 2019 Проблема с климатроника е отстранен. Оправи се само с допълване,но смених профилактично и релето. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #18 Отговорено 9 Май, 2019 Виж и филтър климатик ако е запушен с боклуци духа доста слабо и не охлажда добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #19 Отговорено 10 Май, 2019 Къде се намира този филтър? Филтъра на за купето е сменен,за него ли става въпрос или за друг? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #20 Отговорено 10 Май, 2019 Да за този на купето . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове