csf_da 1 #1 Публикувано 4 Декември, 2018 Здравейте, Някой да е намирал вериги, които са подходящи специално за HR-V първа генерация? Какъв размер са точно (нямам копие от ръководството за съжаление)? Поздрави, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #2 Отговорено 4 Декември, 2018 Подходящи вериги са, когато отговарят на размерите на гумите. Без значение е марката на автомобила. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #3 Отговорено 5 Декември, 2018 Ако някой е чел закона,задължителни ли са веригите като аптечка и жилетка и др. ... не искам някой полицай да издевателства над личноста :))))) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sakrayaami 45 #4 Отговорено 5 Декември, 2018 Разбира се че не са задължителни! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V Kolev 14 #5 Отговорено 5 Декември, 2018 Не са задължителни като аптечка, пожарогасител ..... и др. , които трябва винаги да си ги разнасяме в багажника. Задължителни са обаче в участъци от пътя , на които са въведени временни ограничения - например планински проходи. Там дори целогодишно стоят знаците - при сняг с вериги. Често през зимата на изхода на Чепеларе към Смолян стои патрулка и ако не поставиш вериги , не минаваш нататък. Няма санкции, просто се връщаш. Ако слушате новините за пътната обстановка, съобщават : по пътя Батак - Доспат и Гоце Делчев - Катунци ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с вериги. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #6 Отговорено 5 Декември, 2018 Със една дума на човек който минава проходи Петрохан и Витиня,чат пат и на Цигов чарк, трябва и вериги...прав е колегата не се бях замислял ... Благодаря колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #7 Отговорено 6 Декември, 2018 Аз си взех по спомен от Метро. стават за доста размери. Гумите ми са 195х65х15 До сега не съм ги ползвал. За всеки случай си слагам и лопата в багажника, но и това не ми се е налагало да ползвам. Само един път в студентски град се запих в една кал и копах като ненормален Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #8 Отговорено 7 Декември, 2018 Ето колеги тема и доста писано за вериги за сняг 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
csf_da 1 #9 Отговорено 14 Декември, 2018 Благодаря ви за отговорите. Аз се чудех за конкретна марка, ако сте видяли. Притеснява ме, че не е от значение само размера на гумите и джантите, защото и дебелината на самата веригата (ако са верижни/меча стъпка) и начина на захващане са от значение. Ако не са подходящи може да тракат, да скъсат маркучи на спирачки или най-малкото да надерат джантите (а аз съм с лети джанти). Поздрави, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #10 Отговорено 16 Декември, 2018 Сумите лавират до небето за нещо което може и никога да не ползвам,но за пред закона трябва да сме шест и да не ни връщат от път тръгнали към планина.Искам да питам някой ползвал ли е тези понеже цената ми харесва https://www.olx.bg/ad/verigi-za-snyag-led-i-kal-niken-CID360-ID7EC25.html#7c12af55d2 Пак казвам не живея в планиска част,но не желая да ми се провали почивката защото нямам вериги и да ме цакат от бензиностанция за вериги трипъти увеличени в цена ...... Благодаря за съветите,виждат ми се читави ако ще и да са еднократни при нужда ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Маббаа 1 #11 Отговорено 25 Декември, 2018 Тези са за бърза връзка. И са много хубави ако ти се налага за късо разстояние.Пробвах ги за един голям наклон на 40 см сняг.Бях се завъртял и с по 2 на задните веднага го издърпа.Така да се каже за зор- заман. А на лед са страхотни при слизане, просто вълшебство е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #12 Отговорено 25 Декември, 2018 Пробвани на кал правят чудеса не ми се е налагало за сняг. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #13 Отговорено 27 Декември, 2018 Благодаря,ще си взема за спешни случай! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове