jungles 78 #1 Публикувано 25 Ноември, 2018 Цветът на всичките свещи е един и същ , но мисля ,че има някакъв проблем със горивната смес съдейки по цветът им ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #2 Отговорено 25 Ноември, 2018 За да се разбере нещо по-конкретно, снимката на електродите на свещта трябва да е в близък план, иначе тревичката наоколо изглежда добре. 1 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #3 Отговорено 25 Ноември, 2018 (Редактирано) Ще направя по добра... Ето Редактирано 25 Ноември, 2018 от dindin Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #4 Отговорено 25 Ноември, 2018 Може би това е отговора . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #5 Отговорено 25 Ноември, 2018 (Редактирано) Колега jungles, притеснява те черния цвят по пръстена около електродите ли? Според мен, този нагар не е нещо притеснително, а електродите изглеждат добре. Така че, ако нямаш проблеми с равномерната работа на двигателя и ако не ти харчи масло, си карай с тези свещи. Редактирано 25 Ноември, 2018 от rusen4e 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #6 Отговорено 25 Ноември, 2018 Според мен му гори масло. Оттам е черния, мазен пръстен и жълтия изолатор. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #7 Отговорено 25 Ноември, 2018 Каква може да е причината, друга освен О - пръстен на свещите (за горенето на масло), защото транслатора от руски нещо не превежда точно? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #8 Отговорено 25 Ноември, 2018 преди 37 минути, rusen4e написа: Колега jungles, притеснява те черния цвят по пръстена около електродите ли? Според мен, този нагар не е нещо притеснително, а електродите изглеждат добре. Така че, ако нямаш проблеми с равномерната работа на двигателя и ако не ти харчи масло, си карай с тези свещи. Днес ги смених със иридиеви но ми направи впечатление ,че са доста черни както се вижда на снимката. Имам я от 1 месец и ще видим как е със горенето на маслото..Но не е мазна чернилка , суха е.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #9 Отговорено 25 Ноември, 2018 Превода от руски е че колата хапва масалце,но мисля че в рамките на нормалното виждъл съм каде по зле свещи .Важното е да я караш отук нататък с правилния вискозитет и масло по спецификации на двигателя.Можеш да споделиш какво си налял. Ето ти таблица да се ориентираш какво https://docs.google.com/spreadsheets/d/18IV4V8vpBlpLht78IJwiptLA0RPjpcSvzF97TGIp8cU/edit#gid=599448475 Дават че трябва да караш с 0w20 или 5w20 по API SM или SN и по ILSAC GF-4 GF-5 API SM или SN тази го има почти всички масла ILSAC GF-4 GF-5 тази много малко марки ето ти някой Ravenol,Amsoil,Petro-Canada 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #10 Отговорено 25 Ноември, 2018 Карам я със мотул 5х30 , доволен съм от марката и я ползвам от доста време. Следваща смяна ще е на 5х20 пак мотул. Направи ми впечатление ,че преди това е сложено 10х40 нещо си и като го сменях беше почти на минимума...(поне така пишеш на едно измислено картонче) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #11 Отговорено 25 Ноември, 2018 (Редактирано) Quote Карам я със мотул 5х30 Хубава марка масло страшно много ментета час от тях правени тук вБг Аз карам с това https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html от общите поръчки тук в сайта излиза на 50лв 4 л прегледай саита оригинални масла на супер цени и човека който ги поръчва е от София Има го и Бг това масло https://lubrifilt.bg/контакти/ От София си можеш да го видиш на място правеха промоция на членове от форума 40лв тубата от линка,кажи че си от форума.Побързай дано да са останали наличности . Маслото е оригинално проверено. Quote преди това е сложено 10х40 нещо Изкарай тази мръсотия от двигателя си, има дасто начина за това единия и след 2000хил карани да насипеш ново но поне на 2ия път двигателя ти ще заработи както трябва ако е изтезаван с тази мръсотия.Дадох ти бюджетния вариант масло. Редактирано 25 Ноември, 2018 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #12 Отговорено 25 Ноември, 2018 Да и аз така съм го замислил да промия с това 2-3хил км , и слагам 5х20. Но определено двигателят се промени след смяната ! Аз си гледам колите и жените , ще я нагласим 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #13 Отговорено 25 Ноември, 2018 Някой има ли идея как точно се прави тест на свещите та набедихте и маслото. Тая свещ съм почти на 100% сигурен, че преди това е работила колата на празен ход или градско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #14 Отговорено 25 Ноември, 2018 Пробвай Petro-Canada за късите смени и сложи Ravenol или Amsoil сигурен съм че ще забравиш Метила Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #15 Отговорено 25 Ноември, 2018 преди 3 минути, fenabg написа: Някой има ли идея как точно се прави тест на свещите та набедихте и маслото. Тая свещ съм почти на 100% сигурен, че преди това е работила колата на празен ход или градско. Смисъл искаш да кажеш ,че е карана само градско или ?! Смених ги на следващият ден след последното каране , а относно маслото колегата леко влезна може би със идеята ,че има значение и с какво масло е, ако го гори има повече нагар ..знам ли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #16 Отговорено 25 Ноември, 2018 Quote Някой има ли идея как точно се прави тест на свещите та набедихте и маслото. Моля те кажи ни как да го направим та да не сме в неведение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #17 Отговорено 25 Ноември, 2018 Като седи на празен ход на пример ,вероятността да почернее ринга" е максимална , в градско пак . Караш около 8-10 километра на средни обороти около 3200-3500 спираш и гасиш . Чака се да охлади малко и тогава се сваля свещ/и в тоя случай е най реален резултата. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #18 Отговорено 25 Ноември, 2018 Свещта на първата снимка е доста мазна. Това ме накара да мисля, че гори масло. На другите изглежда суха, даже ми се струва, че е добре избърсана... Имали такова нещо jungles? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #19 Отговорено 25 Ноември, 2018 Все пак колега снимай всичките за да ги видим писал си че няма разлика но все пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #20 Отговорено 25 Ноември, 2018 преди 13 минути, dandilov написа: Свещта на първата снимка е доста мазна. Това ме накара да мисля, че гори масло. На другите изглежда суха, даже ми се струва, че е добре избърсана... Имали такова нещо jungles? По скоро кофти я снимах и светкавицата може да е придала този отблясък знам ли..Сухи са на барут.. не е драма , просто на предишните хондели нямаше чак толкова черен нагар и затова попитах дали нещо не е наред със сместа ...може да са на N км и затова да са така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #21 Отговорено 25 Ноември, 2018 Карай си тогава и си свиркай. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #22 Отговорено 25 Ноември, 2018 Преди 1 час, jungles написа: може да са на N км и затова да са така Ти като не знаеш на колко км са значи си купил колата с тях. Свещите не бяха ли консуматив или се бъркам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #23 Отговорено 25 Ноември, 2018 Аз не се жалвам ,че ми е скъпо при положение ,че сложих иридиеви, просто старите не ми изглеждат много добре и просто попитах за мнение ,за да разреша проблем ако има такъв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #24 Отговорено 26 Ноември, 2018 (Редактирано) Не се обиждай колега ако нещо си се засегнал от написаното от нас все пак в спора и дискусията се достига до истината.Продължението на превода от руски е че това може да се получи и от грешно по- високо топлинно число на свеща .В някои от темите имаше мануала с техническите данни за модела,свали си го да няма грешки.Важното е че сега си предприел правилните действия.Най-големите грешки стават като отидеш в магазина и започнат да ти дават акъл и грешните части защото така им пишело в програмата,или защото така си мисли продавача че няма проблем да ти даде нещо друго. Редактирано 26 Ноември, 2018 от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове