Stef_Sher 1 #1 Публикувано 6 Ноември, 2018 Здравейте! Имам малък проблем с алармата на хонда акорд, модел 2004, 2.2 дизел. Видях, че има още две подобни теми отпреди няколко години, но за съжаление не ми помагат особено Та, ситуацията е следната - алармата на колата ми си работеше без какъвто и да било проблем, но вече при заключване не светва индикаторът, а и всички светлини не примигват при отключване/заключване... Имали ли сте такъв проблем, или поне съвет какво да направя? Алармата е фабрична. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #2 Отговорено 7 Ноември, 2018 Провери дали всички врати са заключени.Ако ти е прецакана някоя от машинките на централното(актуатор) , което си е масов проблем,алармата няма да се включи защото колата не е заключена.При мен стана така когато не работеше машинката на предна пасажерска врата,добре че я хванах на време.Та пробвай първо дали всички врати са заключени и след това търси проблема другаде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stef_Sher 1 #3 Отговорено 7 Ноември, 2018 (Редактирано) Оказа се, че алармата е вързана към страничните огледала... бяха ме ударили и огледалото се беше откачило - явно не са го свързали правилно после и ето го резултата... въпреки всичко мерси за съвета =) Редактирано 8 Ноември, 2018 от dindin Предходно мнение не се цитира. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #4 Отговорено 7 Ноември, 2018 Алармата не може да е фабрична и не може да е свързана към страничните огледала. Може да е монтирана от дилъра на Хонда или от предишен собственик, но колата не е излязла от завода с аларма. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #5 Отговорено 8 Ноември, 2018 Преди 13 часа, Tokio написа: Алармата не може да е фабрична...но колата не е излязла от завода с аларма. Какво те кара да мислиш това? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stef_Sher 1 #6 Отговорено 8 Ноември, 2018 14 hours ago, Tokio said: Алармата не може да е фабрична и не може да е свързана към страничните огледала. Може да е монтирана от дилъра на Хонда или от предишен собственик, но колата не е излязла от завода с аларма. При положение, че алармата пищи все едно се натиска клаксона, звука си идва от самото купе откъм волана, не разбирам защо да не е заводска... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #7 Отговорено 8 Ноември, 2018 Ако алармата сигнализира с клаксона, тогава е оригинална, но лично аз не знам някой да е имал проблем с оригиналната аларма, затова предположих, дори бях сигурен, че не е оригинална, за което се извинявам. За другото продължавам да твърдя, че не може да е свързана с огледалата на колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #8 Отговорено 12 Ноември, 2018 Не знам как "оригиналната" аларма използва клаксона, който лесно се елиминира от кабелите му или акумулатора... И на двата ми Акорда алармата е самостоятелна свирка с електроника и вградена батерия, монтираната в багажника до десния калник под кората. За огледалата не знам... Може би само за Англия е различно и е монтирана от дилъра преди продажба, но е направено професионално, та не личи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #9 Отговорено 13 Ноември, 2018 Точно така.. оригиналната е на клаксон и няма тампер на предния капак.. Отваряш.. режиш и действаш спокойно.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sa6obosev 0 #10 Отговорено 19 Декември, 2018 Здравейте колеги и аз съм фен и собственик на Хонда Акорд дизел отскоро, и въпроса ми е как да си проверя дали работи алармата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #11 Отговорено 19 Декември, 2018 Затваряш се вътре,заключваш се и след около 30 сек. издърпваш на горе заключващите палци и отваряш вратата.Ако клаксона се задейства,алармата работи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове