jungles 78 #1 Публикувано 28 Октомври, 2018 Здравейте след закупуването на кола ми направи впечатление ,че разходка на гориво е около над 13 градско на бензин , колата е автомат , но и ми направи впечатление ,че маслото по усезаемо мирише на бензин. Реших да прегледам как са свещите и се оказаха,че не са иридиеви а обикновени ..е ли е възможно от тях така да е завишен рахода или в възможно от клапани да вдигне разхода и така мирише доста на бензин от маслото 2.0 2005 tourer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #2 Отговорено 28 Октомври, 2018 (Редактирано) Не трябва да са иридиеви по каталог за модела,въпреки че може и с такива да караш. Това са твоите свещи: https://www.ngkntk.com/bg/prilozhenie-za-namirane-na-chasti/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/HONDA/ACCORD/ZFR6K-11/6051/ Редактирано 28 Октомври, 2018 от JHM 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #3 Отговорено 28 Октомври, 2018 Според мен, съвсем спокойно напълно изправен акорд 2,0 комби АТ може да има такъв градски разход. 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1236 #4 Отговорено 28 Октомври, 2018 Няма горна граница градското.Всичко си зависи от зависито. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #5 Отговорено 28 Октомври, 2018 (Редактирано) Аз ако моя гори толкова градско, ще черпя всеки ден.2.4 комби ръчка ,ми дава от 17,5 до 21 на 100 газ градско в Пловдив.Незнам какъв по-нисък разход очакваш от тоя кораб.Това не е Сивик макар и сивик с 1.4 да ми е харчил по 10-11 газ в Пловдив , явно си има значение стила на шофиране,но по-нисък разход не очаквай! Редактирано 28 Октомври, 2018 от Shorty 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #6 Отговорено 28 Октомври, 2018 (Редактирано) Определено зависи, защото аз в София, с 2.4 комби автомат имам около 12.5 разход на бензин. Но (очевидно) карам доста спокойно. За сравнение го давам. Редактирано 28 Октомври, 2018 от Pavel_Pavlov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #7 Отговорено 28 Октомври, 2018 При положение ,че по технически характеристики и сметнато при идеални условия на 2.4 автомат комби му дават 14.3/100 градско незнам как ги докарвате тия разходи.Или засичането ви е грешно или трябва да гасиш двигателя и да караш по инерция през половината път.Не,че нещо ама до сега не съм имал кола която да ми гори по-малко от заводските показания.Винаги са ми горели повече и то с доста.Чак толкова нервен шофьор не съм, но 1-ва и 2-ра си ги изцеждам доста често, а знаем, че там разхода е най-висок. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #8 Отговорено 28 Октомври, 2018 Аз като цяло разхода знам, че варира според тежкият крак .. мисълта ми е дали да търся проблем някъде или всичко е точно. Просто има хора по форума може би несъзнателно подвеждат със стойности от 11 макс градско. Аз съм фен на марката и разхода според екстри (атомата и това,че е коби ..кораб си е ) не е драма , просто да си знам , имам колата от месец и съм пълнил 2 пъти до горе бенга и уж лежерно карам ама докато се усетя и вече съм 100 по сточна ..Та въпроса ми този реглаж на клапаните играе ли съществена роля в разхода , дали мога да го отложа с месец.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #9 Отговорено 28 Октомври, 2018 Преди 1 час, Shorty написа: Аз ако моя гори толкова градско, ще черпя всеки ден.2.4 комби ръчка ,ми дава от 17,5 до 21 на 100 газ градско в Пловдив.Незнам какъв по-нисък разход очакваш от тоя кораб.Това не е Сивик макар и сивик с 1.4 да ми е харчил по 10-11 газ в Пловдив , явно си има значение стила на шофиране,но по-нисък разход не очаквай! Иначе тая гад сивика 1.4 90 кс англичанката уж икомична ..10, та чак 11 градско не и мърдаха , аз сия карах не като някой хамалин до 6+ ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #10 Отговорено 28 Октомври, 2018 (Редактирано) @Shorty знам как да засичам и това е средно от няколко пълнения. Това, което съм забелязал при автомата, е, че дори съвсем леко да „отпусна“ крака върху педала и колата превключва на близо 3000к оборота. Аз обикновено (70% от потеглянията) натискам леко и малко след 2000к оборота отпускам леко, за да превключи на следващата и тогава отново леко натискам. Така движа при ускорение около 2000, а при поддържане на скорост под 2000. Предполагам това указва немалко влияние защото виждам осезаема разлика в използваните обороти, ако просто си натискам газ и спирачка, дори и при отново „спокойно“ каране. Казано накратко, това е бабешко каране. Ако тестовете имат дори леко за цел да представят по-реалистично градско шофиране, предполагам е нормално да вдигне разхода. Тежка кола и двигател и автомат, които искат да работят на по-високи обороти, е разбираемо да харчи повече от показаното от мен. Отново – целта не ми е да покажа „моето гардже“ (то си има други кусури, по които работя сега). Просто искам да покажа, че има огромна разлика от стила на шофиране и по-скоро, @jungles, ако само това ти е оплакването, мисля, че си ок. Не си търси проблеми. ПС: маслото не трябва да мирише на бензин. По-скоро това ти е симптом на нещо. Разхода може да е симптом, ако съществено се промени когато имаш база за сравнение с твоите маршрути, твоя стил на шофиране и пр. Редактирано 28 Октомври, 2018 от Pavel_Pavlov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #11 Отговорено 29 Октомври, 2018 (Редактирано) И в тази тема ще се повторим, потретим. Двигателя е 2.0, не е 1.4 . Искате да си я натискате и да не харчи. Това няма как да стане. Този двигател до 2500 оборота работи на една затворена и на една леко отворена клапа. Следователно до тия обороти е икономичен. Минеш ли ги, почва да си лапа нормално. Модифицирайте си стила на каране, ако искате икономия. Автомата в градски условия е по - малко икономичен може би, в сравнение с ръчната. Моята ръчка дава повторяем разход от 11 ГАЗ в София. Кара се до 2200 оборота. Ако се стига до 5 предавка там вече повече. На бензин с тоя маниер е дори под 10/100. Мисля ,че и с автомат могат да се постигнат. Подчертавам също,че маслото е тънко и от там разхода пада. С 5w40 и нагоре няма как да имате пестене на гориво. И определено двигателя трудно се развърза. 0w20 или 5w20 огромна разлика! За да съм офф по темата: разреждане на маслото с гориво , мисля, е нормално в определени граници. Трябва да видиш дали работиш с нормални смеси. Да не ти е богата примерно. Проверяваш с диагностика за грешки и се следят бензиновите тримове. Успех! Редактирано 29 Октомври, 2018 от ivailopp 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове