nedjalko1 18 #1 Публикувано 19 Септември, 2018 Колеги сивика е MB4 1998г. , Фаровете вече 2 пъти ги полирам, но ефекта е минимален,едвам светят защото са пожълтяли Дайте идея за монтаж на допълнителни светлини (примерно на халогените) или някой ако има запазени фарове за продан нека се обади. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #2 Отговорено 19 Септември, 2018 Как ги полираш и с какво? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #3 Отговорено 19 Септември, 2018 (Редактирано) Има тема как да си полираш сам фаровете Ако фаровете са ти силно пожълтели е нормално да не светят добре, но след полирани всичко трябва да е ОК. Ако проблема пак го има ще трябва да ги рециклираш, т.е трябва да се смени покритието на рефлекторите (алуминизация), полиране и поставяне на защитно фолио. Процедурата струва към 250лв. и се правят само оригинални фарове. Редактирано 19 Септември, 2018 от teodor_tsonev 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #4 Отговорено 19 Септември, 2018 Ако колегата знае английски и иска да види как става, ето няколко видеа: https://www.youtube.com/results?search_query=headlight+restoration Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #5 Отговорено 19 Септември, 2018 Колегата да монтира лупи. Това е варианта тези боклучави изначално фарове да светнат като хората. 99% рефлектира е заминал, както и междинната пластмасата във фара и тя е пожълтяла най-вероятно. Докато рефлектора може да се рециклира, тази междинната пластмаса не се рециклира. Лупите са най-добрия вариант и са доста под 250 лева дори и с ксенона. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #6 Отговорено 20 Септември, 2018 Преди 23 часа, jijane написа: Колегата да монтира лупи. Това е варианта тези боклучави изначално фарове да светнат като хората. 99% рефлектира е заминал, както и междинната пластмасата във фара и тя е пожълтяла най-вероятно. Докато рефлектора може да се рециклира, тази междинната пластмаса не се рециклира. Лупите са най-добрия вариант и са доста под 250 лева дори и с ксенона. Колегата е прав за лупите.Аз вече рециклирах рефлектори но междинната пластмаса не можах да оправя. На 19.09.2018 г. at 16:06, nedjalko1 написа: Колеги сивика е MB4 1998г. , Фаровете вече 2 пъти ги полирам, но ефекта е минимален,едвам светят защото са пожълтяли Дайте идея за монтаж на допълнителни светлини (примерно на халогените) или някой ако има запазени фарове за продан нека се обади. А ако искаш допълнителна светлина си монтираш един лайт бар и си свиркаш.....https://www.olx.bg/ad/led-bar-288w-180w-144w-led-bar-za-dzhip-traktor-kamion-i-dr-CID360-ID7x0SO.html ,примерно нещо такова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Йордан Данди 1 #7 Отговорено 27 Февруари, 2019 здравейте относно фаровете мойте също са пожълтяли но вътрешното стъкло ,чистят ли се и има ли ефект Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #8 Отговорено 28 Февруари, 2019 Аз не успях при моите. Обикновено пожълва вътрешната/оребрената/ част на пластмасата, а там е по трудно. Но има един номер с перхидрол /водороден пероксид / който ме достраша да използвам на прозрачна пластмаса, за да не постигна обратния ефект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #9 Отговорено 28 Февруари, 2019 Хеч 6-та се слави със лоша светлина, защото била ниска и т.н. твърдения по форумите, на които и аз вярвах, защото оригиналните ми фарове не изглеждаха много зле. Но по неволя се наложи да купувам нови и си купих Депо комплект за около 250лв. Не са малко пари, но рециклиране на оригинални излиза пак поне толкова, дори и повече. Депо-то са пълно копие на оригинала, пластмасата е жилава и еластична. На старите ми оригинални фарове, се ядваше осветеността с осрам найтбрейкър, а на тия няма значение с какво менте карам, ефекта е такъв, че на добре регулирани и чисти фарове, на къси ми присвяткват в насрещното доста често. ползвам ги вече година и съм много доволен. Важно е репликата да е точно копие на рефлектора, защото съм виждал Депо за моя модел, които са с различен рефлектор. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #10 Отговорено 28 Февруари, 2019 преди 38 минути, goldbyrk написа: Не са малко пари, но рециклиране на оригинални излиза пак поне толкова, дори и повече. Моите рефлектори ги рециклирах в Плевен, преди 2 години. Около 100-тина кинта излезе удоволствието не помня точно. Така на снимката изглежда сравнително прилична пластмасата. Тъй че едно рециклиране на рефлектори и хубави крушки(аз съм с Philips extreem vision 130%+)и ще си свирка колегата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #11 Отговорено 28 Февруари, 2019 Качествено рециклиране включва полиране, залепяне защитно фолио 3М и нанасяне на ново покритие на рефлектора. При теб в тази цена всичко изброено ли влиза? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #12 Отговорено 28 Февруари, 2019 М не. Само нанасяне на новото покритие на рефлектора. Но разликата е осезаема дори и само така, а съм постоянно на фарове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #13 Отговорено 28 Февруари, 2019 Аз преди 4 години изтърках с шкурка (1200, 1700, 2000) фара отвън след това бояджия ми ги лакира. В пъти по-добре е от каквото беше. Със сигурност рефлектора не е така както като е бил нов но това върши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Йордан Данди 1 #14 Отговорено 3 Март, 2019 мерси за съветите ,ще предприема мерки имам и XR-V с много по добър ефект вечер /нещо като с присвяткането на къси/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове