stosto 17 #1 Публикувано 24 Април, 2018 Здравейте, днес като запалих колата сутринта ми светнаха едновременно лампите за VSA, ABS и за ръчната спирачка, при условие, че ръчната беше пусната. Покарах малко колата, след което всички лампи изгаснаха, но вечерта проблемът се появи пак. Спрях, загасих двигателя и го запалих пак и нещата се оправиха. Приложил съм и снимка. Някой знае ли от какво може да се е причинило това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goodybg 40 #2 Отговорено 24 Април, 2018 Колега, първо бих проверил спирачната течност, щом свети ръчната. После бих търсил проблема по датчиците и модулите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stosto 17 #3 Отговорено 24 Април, 2018 Спирачната течност е в норма, това беше първото нещо, за което се сетих Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #4 Отговорено 24 Април, 2018 Диагностика. Сама ще си каже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #5 Отговорено 24 Април, 2018 Колега, иди на автомивка и измий хубаво вътрешната част на главините на колелата, и най-вече датчиците на ABS-а. От солта през зимата по пътищата и мизерията, се случва да се зацапат и дават грешки. От там светват лампите и на таблото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slacker 13 #6 Отговорено 25 Април, 2018 При мен светнаха същите тези лампи веднага след смяна на спирачната течност, угасих колата, запалих отново и бяха изчезнали. Час по-късно светнаха пак, повторих процедурата и оттогава не съм ги виждал вече повече от половин година, така и не разбрах какъв им беше зорът. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stosto 17 #7 Отговорено 26 Април, 2018 Вече два дни не съм имал проблем. Ще пусна колата на диагностика другата седмица и ще ви информирам какво е показала. Лек ден:) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D_U_D_E 28 #8 Отговорено 26 Април, 2018 (Редактирано) Здравей колега, i при мен светeха VSA (!) ABS. Светвят известно време, изгасват и след ден-два отново. Да точно преди това сменях спирачната течност сложих Motul 5.1, не Дот3 или 4 и бях убеден, че макар да са съвместими малката разлика се долавя от някой възел в спирачната система. Като гледам е било средата на януари, т.е. май нямаше чак толкова сняг и химия която да се е натрупала. Та отидох на диагностика в Юби и Ко и се оказа заден ляв датчик главина ABS, НЕ оригинален 80лв лв, оригиналния мисля беше към 300 и нещо лв. Смениха го и всичко вече е ОК. Та явно беше чисто съвпадение, че малко преди това смених спирачната течност. Доколкото си спомням и съм ги разбрал, имало бубина ли каза, която се скапвала и почвала да бърка показанията. Поздрави п.п. при мен не светеше ръчната, но съм и с facelift 2.4 и докато светеха посочените лампи ( сега си спомням, че имаше лед по пътищата) тествах спирачките и наистина си влачеха, т.е. ABS не работеше, както и стабилизиращата VSA. Редактирано 26 Април, 2018 от D_U_D_E Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #9 Отговорено 26 Април, 2018 Преди 4 часа, D_U_D_E написа: сменях спирачната течност сложих Motul 5.1, не Дот3 или 4 и бях убеден, че макар да са съвместими На твое място, бих я сменил пак с "honda brake fluid dot 4"!! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valkov90 18 #10 Отговорено 1 Май, 2018 Датчиците са най-често срещаните проблеми. Скоро и при мен беше същия проблем, заден десен беше. Самия модул иска обучаване ABS така че, след смяната да го изчистят със софтуер, не става по-друг начин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paco_rz 3 #11 Отговорено 3 Май, 2018 Аз имам същия проблем с VSA . При подаване на контакт и запалване ми светва "жълтия триъгълник с удивителен" и след известно време като потегля,ми свесва и " VSA " лампата и не угасва - светят и 2-те постоянно. И VSA-то не работи,колелетата си буксуват,все едно е изключено VSA-то. Ходих при един познат майстор,закачи я на компютър и тестер и му излезе грешка: 84-01 sensor logic failure. Предполага че е от някой от датчиците. Дайте съвет от къде да тръгна да проверявам и какво да правя ? А ако се окаже повреден датчик,колко струва ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #12 Отговорено 3 Май, 2018 Тука има мАтреАл Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове