note 401 #41 Отговорено 4 Юни, 2018 (Редактирано) Колеги, и аз ходих да ми опреснят маслото в автоматичната скоростна кутия (по книжка е на 40 х. км. при интензивна експлоатация). Изтече над 3 литра, така че ако някой си купува предварително - по-добре да се вземат 4 литра. Промяна след процедурата не усещам, което може би е добре. Може би са публикувани преди, но ето полезни линкове тук и тук по въпроса с опресняването на маслото. Зачетох се в материалите и се оказа, че пълната замяна на маслото в тази кутия не се препоръчва. Другото любопитно нещо е, че според автора на една от статиите - Масахира Ишикава - маслото Honda ATF може да загуби от качествата си без особена визуална промяна. Така че се следи пробег, а не цвят на течността. И още - задължително е използването само на хондовска течност, предвидена за по-високата температура в тази скоростна кутия. Редактирано 4 Юни, 2018 от note 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Anjo 1 #42 Отговорено 29 Декември, 2018 Имам тогава един въпрос Купих CR-V 2.0 Автомат човека е сменял масло всичко автомата превключва уникално имайки предвиг че слизам от 7g-tronic но не е сложил май Хонда масло а друго майстора му го е сменял и му е казал същото е да е спокоен.... За 1000 км не мога да усетя проблеми но значи ли това че трябва да го сменя задължително дори да е Хонда апрувал??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #43 Отговорено 30 Декември, 2018 Аз бих го сменил, 100тина лева не са голям разход Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #44 Отговорено 30 Декември, 2018 Защо да го сменя ако са го сменяли скоро? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #45 Отговорено 30 Декември, 2018 Ами защото не е оригинално, вече имам опит със заместител и повече освен масло на Хонда друго не слагам 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #46 Отговорено 30 Декември, 2018 Тук има няколко големи неизвестни: 1. Какво точно е маслото? Няма ли някакви бележки останали? 2. Дали го е сменил изцяло или само опреснил, което е по-вероятно? 3. Може ли да се има доверие на въпросния майстор? Профилиран ли е в автоматични трансмисии, какви коли поддържа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #47 Отговорено 30 Декември, 2018 (Редактирано) Именно заради неизвестните си го сменяш ти, даваш едни 100-150лв и спиш спокойно. Сигурно втора ръка двигател по евтин от автоматик скоростна кутия Редактирано 30 Декември, 2018 от Радо82 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #48 Отговорено 30 Декември, 2018 (Редактирано) 100лв 4 л и 10лв смяната ако ти вземат повече от 10лв са измамници труда е да ти от въртят един болт отдолу и да ти наспят маслото през пробката отгоре. Маслото от общите поръчки тук в форума го вземи Ето го https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html Ако е от Бултрако 4л 160лв ти прецени. Ето как да измериш нивото после Може по цвета да прецениш дали е сменено ето това трябва да видиш този вишнев или розов цвят всеки различно го намира Редактирано 30 Декември, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #49 Отговорено 30 Декември, 2018 (Редактирано) Преди 19 часа, Anjo написа: ... но значи ли това че трябва да го сменя задължително дори да е Хонда апрувал??? Аз бих го сменил. Слагал съм одобрен от Хонда заместител в автоматика на 1-ва генерация CR-V и никога не бих повторил. п.п. Виж написаното в първата снимка качена от Carpera - перефразирам, "ако течността не е Хонда, да се промие кутията и да се налее Хонда ATF". Чудно ми е обаче, защо са написали ATF-Z1?! Ако упътването е за 3-та генерация CR-V, течността би трябвало да е HONDA ATF-DW1. Може и да бъркам, не знам точно, от коя година заменят ATF-Z1 със ATF-DW1. Редактирано 30 Декември, 2018 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #50 Отговорено 30 Декември, 2018 HONDA ATF-DW1-това е новото маслото заменено от това старотоHONDA ATF-Z,защо е написано явно не обновяват упътванията. упътването е за 3-та генерация CR-V. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
van_kris 0 #51 Отговорено 17 Септември, 2023 На 19.04.2018 г. at 7:54, ibarnev написа: И аз да споделя мнение, това ми е първа кола с AT ... и да си призная, съм доста изкефен от това как се управлява, но все пак имам няколко въпроса: 1. като цяло през повечето време карам спокойно с плавно подаване на газта( ако някой не ме изнерви) и точно тук ми прави впечатление, че има едно положение в което започва колата да тресе-прави го когато, като че ли в момент в който АТ си е преминала на нужната предавка, а пък аз не съм преценил, че трябва да подавам газ...нормално ли е? 2. за колко време се самообучава кутията, как да сменя предавките - едно каране из града, каране София Варна или ......от Ноември 2017 до сега и е нужно още малко време Каквото и да ми отговорите обаче това няма да наруши удоволствието с което карам тази кола!!! Супер е! Привет пичове! и аз имам проблема на колегата по т. 1 с тресенето в ниските, някой ако се е сблъсквал със същия проблем и го е отстранил моля да даде ноу-хау благодарско 🍺 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slavko 36 #52 Отговорено 21 Септември, 2023 Здравей Прочети тази тема - цялата ... писал съм я преди 6 години и аз се сблъсках със същото нещо , написал съм симптомите и решението ... проблема го реших тогава срещу 1500 лв. , иди на диагностика при специалист защото най вероятно е хидротрансформатора - така както го описваш , и не слушай квартални майстори ,че ще смениш цялото окачване плюс някое и друго каре без да има някакъв резултат . Хубава вечер 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
van_kris 0 #53 Отговорено 30 Септември, 2023 Привет хондаджии! моля да ми препоръчате сервиз за ремонт на автоматичната скоростна кутия, с приоритет са сервизите около Пловдив. ДМ Аутоматик Пловдив и k&p transmission в Пазарджик ги пропускаме като варианти. Сервизът в Пазарджик директно ми заявиха, че не ремонтирали автоматици на хонда поради дефицит на части… Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове