sparky79 3 #1 Публикувано 27 Март, 2018 При стартиране на автомобила и включено парно започва да мирише на изгорели газове или нещо като застоял въздух.Случва се често,но не винаги.Моля ако някой е имал такъв проблем и е намерил решение да пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #2 Отговорено 27 Март, 2018 С пуснат или спрян климатик? Скоро работил ли е или цяла зима е стоял изключен? От него могат да дойдат неприятни миризми наподобяващи застояла вода или тиня.. Ако покараш на климатик и не се оправи, то трябва да му се прегледат кондензните тръби за запушвания.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sparky79 3 #3 Отговорено 27 Март, 2018 Със спрян климатик.Странното е че миризмата не се усеща винаги.Ще покарам на климатик да проверя резултата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sparky79 3 #4 Отговорено 27 Март, 2018 Не съм сигурен.Струва ми се като на изгорели газове като запаля и след 2-3 минути сякаш изчезва тази миризма.Ако е спукано радиаторчето или маркучите,би трябвало да намаля антифриза? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #5 Отговорено 27 Март, 2018 (Редактирано) Такуми пак се изказва неподготвен. Според мен проблема е в пукнат изпускателен колектор, или изгоряла гарнитура, обсъждано е многократно, но Такуми няма как да знае, защото кара Сивик. Но пък не му пречи да е всезнайко и да трупа постове. Редактирано 27 Март, 2018 от Tokio 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6037 #6 Отговорено 27 Март, 2018 Миризмите на изгорели газове, антифриз и застоял въздух са доста различни една от друга, но не пречи да има и от 3-те едновременно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sparky79 3 #7 Отговорено 27 Март, 2018 И аз си мисля, че много е вероятно това да е проблема,но при оглед на колектора не откриха пукнатини.Може да е гарнитурата.Нормално ли е при запалване да има миризма докато е на място и при потегляне да не се усеща в купето?Мирише и когато върти в купето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #8 Отговорено 28 Март, 2018 Аз преди 2 години имах подобен проблем, но се оправи без нищо да пипам. Ходих в един град, в който хората главно се отопляват на твърдо гориво. Не знам какво се случи, но след това когато пуснех парното, в колата ми миришеше на пушек все едно си в някой селски казан за ракия Смених филтъра в купето и пак същото. С времето обаче тази миризма изчезна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dzrasd 104 #9 Отговорено 28 Март, 2018 При мен беше подобно. И аз имах лоша миризма в купето, все едно застоял въздух/мухъл, което се усещаше при спрян климатик. Смяна на филтър на купе не помогна, но след време миризмата се изчисти и вече я няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sparky79 3 #10 Отговорено 28 Март, 2018 Преди 22 часа, sparky79 написа: Със спрян климатик.Странното е че миризмата не се усеща винаги.Ще покарам на климатик да проверя резултата. След цял ден обикаляне с пуснат климатик не се усеща никаква миризма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #11 Отговорено 30 Март, 2018 Типичен проблем при тези дизели е да пукат тръбичката на ЕГР и естествено оттам излизат изгорели газове, които влизат в купето, когато колата е на място. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sparky79 3 #12 Отговорено 31 Март, 2018 ВесКо е прав.ЕГР тръбичката е пукната. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #13 Отговорено 28 Май, 2018 На 30/03/2018 at 4:04, ВесКо написа: Типичен проблем при тези дизели е да пукат тръбичката на ЕГР и естествено оттам излизат изгорели газове, които влизат в купето, когато колата е на място. Трябва да определиш точно на какво мирише. Миризмите при мен бяха две. Едната на застояло, другата на изгорели газове. Изгорелите газове както ти казаха са от пукната тръба на егр-а. Виж има отделна тема в която съм писал. Оправих тръбата и вече не мирише грам. Преди мислех че е от колите пред мен защото като затворех клапана спираше да мирише но реално спираше да вкарва и пушека от егра. Другата миризма става при всички коли от конденз. Сменях филтъра - без резултат. Пръсках с абтибактериален спрей въздуховодите. Първия път намаля но като запалех в началото пак се усещаше понякога. Пръсках втори път по-обилно и за сега забравих за този проблем. Спрея е нонаме от популярните вериги магазини - с маркуче дето се пъха във въздуховодите. Бих взел марков примерно на Nigrin но нямаше и трябваше да поръчвам. Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове